Facebook Messenger dark mode logo.

Zo schakel je de donkere modus van Facebook Messenger in

Facebook Messenger bevat een donkere modus, zodat je ogen minder vermoeid raken als je de app 's avonds gebruikt. In deze tip lees je hoe de Facebook Messenger dark mode werkt en hoe je dit inschakelt.

Een donkere modus is wel zo prettig als je laat op de avond nog met iemand wilt chatten. De donkere modus van Facebook Messenger werd eerder al ontdekt door een gebruiker op Reddit, waarna het via een speciale manier in te schakelen was. Vanaf nu hoeft dat niet meer, want de donkere modus in Facebook Messenger wordt naar iedereen uitgerold.

Facebook Messenger dark mode inschakelen

Zo kun je de donkere modus inschakelen:

  1. Open de Facebook Messenger-app op je iPhone.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Zet de schakelaar bij donkere modus aan.

De donkere modus wordt nu ingeschakeld. Er is geen mogelijkheid om de donkere modus automatisch in te stellen, bijvoorbeeld op basis van tijd of schermhelderheid.

Facebook Messenger donkere modus

Zie je de schakelaar in de stappen hierboven nog niet? De donkere modus wordt vanaf nu uitgerold naar alle gebruikers, dus het kan even duren voordat hij voor jou zichtbaar is. Als je dat te lang vindt duren, kan je de donkere modus ook nog steeds activeren via het eerdere trucje:

  1. Begin met iemand te chatten.
  2. Stuur het halve maan-icoon (🌙) naar deze persoon of naar jezelf.
  3. Druk op het maantje en je ziet bovenin een melding verschijnen dat je de donkere modus hebt gevonden.
  4. Tik op de knop om de instellingen te openen.
  5. Zet de schakelaar bij donkere modus aan.

Vanaf nu worden al je chats in het donker weergeven.

Facebook Messenger Dark Mode

Lukt het niet om de donkere modus te activeren? Sluit dan eerst Facebook Messenger geforceerd af en probeer het nogmaals. Je kunt eventueel je iPhone herstarten.

De makers hebben gekozen voor een echt zwarte interface en niet donkergrijs. Het ziet er het mooist uit op iPhones met OLED-scherm zoals de iPhone XS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!