Grote bestanden delen in WhatsApp

WhatsApp: telefoonnummer wijzigen in de iPhone-app

Heb je een ander telefoonnummer gekregen en wil je dit in WhatsApp aanpassen? Dat kan! Met de stappen uit dit artikel zet je je WhatsApp-account over naar een ander nummer, inclusief vrienden, groepen, foto's en instellingen.

WhatsApp: nieuw telefoonnummer

Een ander WhatsApp-nummer instellen is eenvoudig. WhatsApp is altijd gekoppeld aan je mobiele nummer, dus je moet het even goed aanpakken om te zorgen dat alle accountinformatie, groepen en instellingen bewaard blijven. Op het moment dat jij een ander nummer krijgt, moet je WhatsApp-nummer dus meeveranderen. In deze tip leggen we in een kort stappenplan uit hoe je dit kunt doen. Heb je een nieuwe iPhone en blijf je hetzelfde nummer gebruiken? Dan verandert er niets met WhatsApp en hoef je niets te doen.

WhatsApp telefoonnummer wijzigen: hoe werkt het?

Op het moment dat je mobiele nummer wijzigt, kun je dat aangeven in WhatsApp zodat alle gegevens worden overgezet naar het nieuwe nummer. Je moet hiervoor het nieuwe nummer activeren op je huidige telefoon. Als je een nieuwe iPhone én een nieuw nummer gaat gebruiken, zul je dus op je oude iPhone wat stappen moeten doorlopen.

Als je onderstaande stappen doorloopt gebeurt, het volgende:

  • Het account dat gelinkt is aan je oude nummer wordt verwijderd. Je contacten zullen je oude nummer ook niet meer zien in hun favorietenlijst.
  • Jouw status, groepen, profiel en chatgeschiedenis worden overgezet naar het account dat gelinkt is aan je nieuwe nummer.

WhatsApp telefoonnummer wijzigen

Klaar om te beginnen? Zo stel je een nieuw WhatsApp-nummer in:

  1. Open WhatsApp en ga naar Instellingen > Account > Wijzig nummer.
  2. Lees de uitleg en tik rechtsboven op Volgende.
  3. Vul bovenin je oude nummer in en onderin je nieuwe nummer.
  4. Tik op Volgende om verder te gaan.
  5. Op het nieuwe nummer ontvang je een sms met een zescijferige activatiecode. Vul deze code in bij WhatsApp en klaar is Kees.

Nieuw WhatsApp nummer instellen

Nadat je je nieuwe telefoonnummer hebt geverifieerd, zullen je gegevens worden overgezet naar het nieuwe nummer. Daarna vind je al je vrienden terug en kun je WhatsApp weer gebruiken zoals je gewend was. Wil je meer tips over het overzetten van gesprekken in WhatsApp? Bijvoorbeeld van Android naar iPhone? Bekijk dan onze speciale tip!

Bekijk ook

Je WhatsApp gesprekken overzetten: wat zijn je opties?

Als je wilt overstappen van Android naar iPhone, wil je liever niet dat al je WhatsApp-gesprekken verloren gaan. Gelukkig is er een manier om WhatsApp gesprekken te verplaatsen tussen Android en iOS. Ook als je overstapt op een nieuwe iPhone kan je je WhatsApp chats overzetten en het is zelfs mogelijk om je WhatsApp-gegevens over te zetten als je overstapt naar een andere chatapp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!