Bellen met je Apple Watch: gesprek ophangen.

Bellen met de Apple Watch: hoe werkt dat?

Vanaf watchOS 8 ook met Contacten-app

De Apple Watch heeft een telefoonfunctie, zodat je ook een telefoongesprek kunt aannemen als de iPhone niet in de buurt is. Hoe kun je bellen met de Apple Watch? We leggen het uit in deze tip.

Telefoongesprek voeren op de Apple Watch

Je kunt via je Apple Watch bellen via FaceTime Audio of je mobiele nummer. Om te bellen heb je een Bluetooth-verbinding met de iPhone of mobiele verbinding nodig. Maar je kunt ook via wifi bellen via FaceTime Audio. Er zijn dus talloze manieren om te bellen met de Apple Watch.

Vanaf watchOS 8 is het nog makkelijker geworden om iemand te bellen. Er is dan namelijk ook een Contacten-app. Je kan dan niet alleen bellen, maar vanuit daar ook een e-mail sturen of navigeren naar een adres.

Telefoongesprek beantwoorden op de Apple Watch

Zodra je wordt gebeld, voel je je Apple Watch trillen en hoor je een subtiele ringtone. Op het scherm verschijnt de naam of het nummer van de beller (indien bekend) en je ziet drie knoppen. Dit betekenen de knoppen:

  • Groen: neem het gesprek op op je Apple Watch. Na het tikken kan het een paar secondes duren tot je verbinding hebt.
  • Rood: wijs het gesprek af. De beller weet dat je hem of haar wegdrukt.
  • Drie puntjes: geef aan dat je het gesprek op je iPhone opneemt (beller wordt in de wacht gezet) of stuur een snelle sms.

Bellen met Apple Watch.

Als je je iPhone snel bij de hand hebt, kun je natuurlijk ook daar opnemen. Je Apple Watch stopt dan meteen met rinkelen en trillen. Je kan ook vanaf je Apple Watch op de drie puntjes tikken en kiezen voor Neem op met iPhone om meteen daar te beantwoorden. De beller wordt dan in de wacht gezet, zodat je tijd hebt om op je iPhone te beantwoorden.

Zit je in een vergadering, dan kun je een binnenkomend telefoontje of melding snel stilhouden door je hand over het scherm te leggen. In een aparte tip leggen we uit hoe het stilhouden van Apple Watch-meldingen met je hand werkt.

Bellen met de Apple Watch: een gesprek starten

Je kunt ook zelf een telefoongesprek starten op de Apple Watch. Dit kan op meerdere manieren:

  • Via Siri: vraag Siri welke persoon je wilt bellen.
  • Via Telefoon-app: open de Telefoon-app op je Apple Watch, kies de gewenste persoon of tik het nummer in.
  • Vanaf watchOS 8: via de Contacten-app tik je op de contactpersoon en selecteer je de belmethode.

Bellen met de Apple Watch

In de Telefoon-app op de Apple Watch kun je snel bladeren naar Favorieten, Recent of via Contacten scrollen door al je contactpersonen. Je kunt natuurlijk ook handmatig een nummer intikken. Met de nieuwe Contacten-app vanaf watchOS 8 kun je ook hele contactkaarten bekijken. In feite is het Contacten-menu in de Telefoon-app hetzelfde als de losstaande Contacten-app.

Mogelijkheden tijdens het bellen met Apple Watch

Tijdens een telefoongesprek kun je ook tikken op de knop met de drie puntjes. Je kan dan wisselen naar het kenpad (als je bijvoorbeeld een bandje krijgt en een cijfer in moet toetsen) en wisselen naar een aangesloten draadloze koptelefoon of oordopjes.

Maar er is nog meer mogelijk. Je kunt telefoongesprekken van je Apple Watch doorsturen naar je carkit of Bluetooth-headset. Je kunt ook gebruikmaken van Continuïteit, waarbij je het gesprek voortzet op je iPhone, iPad of Mac. Om het gesprek voort te zetten op de iPhone, tik je simpelweg op de groene knop in de statusbalk van je iPhone.

Nadeel van bellen met de Apple Watch is dat iedereen in je omgeving het gesprek kan meeluisteren, omdat je gesprekspartner immers ‘op de speaker’ staat. Wil je het gesprek privé houden? Dan zul je draadloze oortjes zoals AirPods moeten gebruiken. Ook moet je er rekening mee houden dat de batterij van de Apple Watch sneller leeg gaat als je er vaak mee belt.

Je kan naast gewoon bellen ook FaceTime op de Apple Watch gebruiken. Hoe je dat doet? Dat lees je in onze tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!