Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
FaceTime op Apple Watch.

FaceTime op je Apple Watch: zo kun je gesprekken starten en beantwoorden

Wist je dat je FaceTime-gesprekken kunt beantwoorden met je Apple Watch? Hoewel er geen camera op de Apple Watch zit, hoef je nog niet naar je iPhone, iPad of Mac te rennen om een FaceTime-gesprek te accepteren. Ook kun je vanaf je Apple Watch een nieuw gesprek starten.

Ben je net even naar de keuken gelopen zonder iPhone op zak, krijg je ineens een FaceTime-oproep! Je hoeft niet naar je iPhone, iPad of Mac te rennen, want je kunt gewoon het gesprek beantwoorden op je Apple Watch. De beller wordt dan even in de wacht gezet. Wij laten je zien hoe dit werkt en we vertellen je hoe zelf kunt FaceTimen met je Apple Watch.

De Apple Watch heeft nog geen eigen camera, maar toch kun je FaceTime gebruiken op de Apple Watch. Als iemand jou FaceTimet en je bent niet in de buurt van je iPhone, iPad of Mac, dan kun je ook op je horloge een FaceTime-gesprek accepteren.

FaceTime beantwoorden op je Apple Watch

Apple heeft het ontbreken van een camera slim opgelost, doordat je de beller in de wacht kunt zetten. Dit werkt als volgt:

 1. Als iemand jou via FaceTime probeert te bereiken, zal je Apple Watch overgaan.
 2. Tik op de knop met de drie puntjes rechtsonder op het scherm.
 3. Kies nu voor de optie Neem op met iPhone. Je kunt ook antwoorden met een standaard berichtje.

FaceTime op Apple Watch beantwoorden en in de wacht zetten.

 1. De beller ziet dat je het gesprek geaccepteerd hebt jullie kunnen alvast praten. Video komt erbij zodra je op je iPhone opneemt.
 2. Vervolgens kun je in alle rust het videogesprek starten op bijvoorbeeld je iPhone. Mocht je niet weten waar je iPhone ligt, dan kun je hem met de knop links onderin geluid laten maken, zodat je hem makkelijk kunt traceren.

FaceTime beantwoorden op je Apple Watch met audio

Op bovenstaande manier beantwoord je een videogesprek dus met je Apple Watch, zodat je het gesprek voort kunt zetten met je iPhone. Als je liever direct via je Apple Watch contact wil leggen, kun je het videogesprek omzetten in een audiogesprek:

 1. Je Apple Watch gaat over als iemand jouw via FaceTime probeert te bereiken.
 2. In beeld verschijnen de knoppen om het gesprek te beantwoorden of af te wijzen.
 3. In beeld verschijnt de tekst Beantwoord als audio. Tik nu op de groene knop.

FaceTime op Apple Watch beantwoorden met audio.

FaceTime gesprek starten via je Apple Watch

Als je je iPhone of een ander apparaat met camera even niet bij de hand hebt, maar wel snel een gesprek met iemand wil starten, kan je ook via je Apple Watch iemand bellen via FaceTime. Hou er wel rekening mee dat dit dan automatisch via FaceTime audio gaat. Er zijn twee manieren om een gesprek te starten.

Via Siri

De snelste manier is via Siri. Zeg simpelweg “FaceTime Tim” om direct via je Apple Watch met audio naar Tim te bellen. Het is wel belangrijk dat je het woordje “FaceTime” gebruikt in plaats van “bel”, omdat de Apple Watch anders een gewoon telefoongesprek start.

Via Telefoon-app

Je kunt ook via de Telefoon-app op de Apple Watch via FaceTime bellen. Dat werkt zo:

 1. Open op de Apple Watch de Telefoon-app.
 2. Zoek het contact op dat je wil bellen.
 3. Druk op de grote ronde bel-knop.
 4. Kies in het volgende scherm op FaceTime-audio.

Bellen met Telefoon-app op Apple Watch.

Meer over FaceTime audio lees je in onze tip.

Bekijk ook

FaceTime Audio: audiogesprekken voeren via FaceTime

Wist je dat je met FaceTime ook gewoon kunt bellen, dus zonder dat je allebei in beeld bent? Met FaceTime Audio kun je gratis audiogesprekken voeren met andere Apple-gebruikers. Lees hier over de mogelijkheden, welke toestellen je nodig hebt en meer.

Je kunt ook gebeld worden voor een FaceTime-groep. Ook die gesprekken kan je via je Apple Watch beantwoorden, al neem je dan deel aan het gesprek via audio. Liever gewoon bellen? Dat kan ook, want je kan gewoon bellen met de Apple Watch. Dit loopt dan via je iPhone die in de buurt is, maar als je een Apple Watch met 4G hebt is dat geen vereiste.

Bekijk ook

Bellen met de Apple Watch: hoe werkt dat?

De Apple Watch heeft een telefoonfunctie, zodat je ook een telefoongesprek kunt aannemen als de iPhone niet in de buurt is. Hoe kun je bellen met de Apple Watch? We leggen het uit in deze tip.