iPhone en Apple Watch

Zo kun je VIP-contactpersonen instellen in de Mail-app op iPhone en iPad

De VIP-inbox op de iPhone en iPad zorgt ervoor dat je email van belangrijke contactpersonen niet over het hoofd ziet. Deze tip legt uit hoe je VIP's toevoegt en een herkenbaar geluidje voor ze instelt.

Wil je e-mailberichten van belangrijke personen gemakkelijker kunnen terugvinden? Dan kun je op de iPhone een VIP-lijst aanmaken. Alle e-mailberichten van personen die belangrijk voor jou zijn komen terecht in de VIP-inbox. Ontdek hoe je een lijst van VIP-contactpersonen maakt, door ze in je adresboek te markeren.


iPhone en Apple Watch

Contactpersonen toevoegen aan de VIP-lijst

Zo markeer je contactpersonen als VIP:

  1. Ga naar de Mail-app op je iPhone of iPad.
  2. Als de postbussen niet in beeld zijn, tik je linksboven op Postbussen.
  3. Blader omlaag naar het item Vip en tik op het i-knopje erachter.
  4. Tik op het linkje Voeg vip toe.
  5. Je kunt eventueel de meldingsstijl voor vips aanpassen, door bijvoorbeeld een speciaal geluidje te kiezen.

Wil je iemand aan je VIP-inbox toevoegen die niet in je adresboek staat, dan zul je deze persoon eerst met de hand moeten toevoegen.

Vip-contactpersonen in de mail

VIP-meldingen instellen

Je bepaalt zelf hoe de meldingen van contactpersonen op jouw VIP-lijst binnenkomen. Ook achteraf kun je dit nog wijzigen.

Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Berichtgeving.
  2. Ga naar de optie Mail.
  3. Onderaan de lijst vind je opties om de notificaties voor VIP-personen te wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld een herkenbaar signaal krijgen als iemand uit de VIP-lijst je een e-mail stuurt.

De functie VIP-contacten is iets anders dan het instellen van (telefoon)favorieten, waar we in onderstaand artikel meer over uitleggen.

Slimme truc: jezelf als VIP instellen

Gekkigheid om jezelf als VIP in te stellen? Helemaal niet! Door jezelf als VIP te markeren kun je e-mailtjes die je naar jezelf hebt gestuurd veel makkelijker terugvinden. Dat is vooral handig voor mensen die regelmatig lange artikelen of interessante informatie die ze op internet hebben gevonden, naar zichzelf sturen per e-mail. Vaak zie je het daarna over het hoofd, maar als je VIP van jezelf bent, staan de e-mailtjes altijd prominent in de VIP-lijst. Slim!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp e-mail