Apple Watch Series 3 geruchten

Zo zet je de activiteitenringen op de wijzerplaat van je Apple Watch

Wil je op ieder moment van de dag je activiteitenringen zien? Zet dan de Activiteit-app als snelkoppeling in de wijzerplaat van je Apple Watch. Deze tip legt uit hoe.

Ben jij net als wij ook zo verslaafd aan het vullen van de drie rondjes van de Activiteit-app? Geef dan het cirkeltje een vaste plaats op je wijzerplaat, zodat je met een blik op je pols kunt zien of je beter de trap kunt nemen in plaats van de lift.

Activiteit-cirkels op je Apple Watch-wijzerplaat

Het is afhankelijk van de wijzerplaat die je gekozen hebt of en waar je de Activiteit-widget kunt plaatsen. In een gids geven we je meer uitleg over deze zogenaamde Apple Watch-complicaties. Dit zijn plekken op de wijzerplaat waar je snelkoppelingen naar allerlei apps en functies kwijt kunt. Ze bevinden zich meestal in de vier hoeken van het scherm of onderop.

apple-watch-complications

Activiteitencirkels op je wijzerplaat

Zo zet je de activiteitencirkels op de wijzerplaat van je Apple Watch:

  1. Open de klok en druk stevig op het scherm van je Apple Watch om de wijzerplaat aan te passen.
  2. Selecteer Pas aan.
  3. Veeg van links naar rechts totdat je bij het selectiescherm komt waar je de wijzerplaat-items kunt aanpassen. De groene vakjes geven aan waar je een item kunt wegzetten.
  4. Selecteer een van de vierkantjes en scroll met de digitale kroon totdat je het Activiteit-icoon ziet verschijnen.

Apple Watch activiteitenringen

Afhankelijk van de plaats waar je de Activiteit-complicatie wegzet krijg je de drie cirkels of een regel met tekst te zien die je op de hoogte houdt over je dagelijkse bewegingsdoel.

Speciale wijzerplaat voor sportieve mensen

Er zijn ook speciale wijzerplaten voor sportieve types, die altijd meteen toegang willen hebben tot de Activiteit-ringen. Hieronder zie je twee voorbeelden.

Aluminium spacegrijze Apple Watch

Maar je kunt het natuurlijk ook subtiel houden door alleen in een hoekpunt de ringen te tonen. Zo hou je meer ruimte over voor allerlei andere items op je wijzerplaat, die trouwens in kringen van horlogeliefhebbers complicaties worden genoemd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Apple Watch
Onderwerpen activiteit, apple watch, complicaties, wijzerplaat
Device Apple Watch
Software watchOS

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch