Apple Watch Series 7 preorder in aluminium (middernacht en sterrenlicht).

Zo kun je je nieuwe Apple Watch in gebruik nemen zonder gegevensverlies

Koppelen met iPhone
Als je een nieuwe Apple Watch in huis hebt en deze aan je iPhone wil koppelen, zonder dat je je Apple Watch-gegevens van je huidige Apple Watch verliest, dan kun je een backup op je nieuwe horloge terugzetten. Lees hier hoe dat werkt.

Apple Watch in gebruik nemen

Als je een nieuwe Apple Watch hebt gekocht, dan moet je deze eerst aan je iPhone koppelen voordat je hem kunt gebruiken. Maar wat als je al een oude Apple Watch hebt en alle gegevens daarvan wil overzetten naar je nieuwe Apple Watch? In deze tip lees je hoe je dat stap voor stap doet.


We hebben een aparte tip voor als je een oude Apple Watch wilt koppelen met een nieuwe iPhone. Op de pagina waar je je nu bevindt, bespreken we precies het omgekeerde: je wilt een oude iPhone blijven gebruiken, maar je hebt een nieuwe Apple Watch gekocht.

Bekijk ook

Zo kun je je huidige Apple Watch koppelen met een nieuwe iPhone

Wil je je bestaande Apple Watch gaan gebruiken met een nieuwe iPhone? Dan wil je natuurlijk geen data kwijtraken. In deze tip laten we zien hoe je je huidige Apple Watch kunt loskoppelen en vervolgens verbinden met je nieuwe iPhone en daarbij alle gegevens meeneemt.

Nieuwe Apple Watch in gebruik nemen met backup

Je kan op twee manieren een nieuwe backup maken van je Apple Watch: door je Apple Watch los te koppelen of door een backup te maken van je iPhone. In beide gevallen worden de gegevens opgeslagen in de iPhone-backup.

Bij behoud van oude Apple Watch

Als je je oude Apple Watch wil behouden, doe dan het volgende:

 1. Ga op je iPhone naar Instellingen > je naam > iCloud > iCloud-reservekopie.
 2. Tik op Maak nu reservekopie.

Er wordt nu een backup van zowel je iPhone als je Apple Watch-gegevens gemaakt. Volg daarna de stappen bij instellen met backup.

Bij verkoop van oude Apple Watch

Stel, je hebt net een nieuwe Apple Watch gekocht en wil je oude Apple Watch verkopen: hoe zorg je er dan voor dat alle gegevens goed overgezet worden, zodat bijvoorbeeld al je instellingen op je nieuwe Apple Watch zo zijn zoals op je oude? Volg deze stappen om je gloednieuwe Apple Watch in gebruik te nemen, zonder dat je daarbij de gegevens van je oude Apple Watch verliest:

 1. Maak eerst een backup van je huidige Apple Watch door deze te ontkoppelen. Ga op je iPhone naar de Watch-app en tik bovenin op Alle Apple Watches.
 2. Tik op het i’tje aan de rechterkant en kies voor Koppel Apple Watch los.
 3. Volg de stappen en er wordt automatisch een backup gemaakt op je iPhone.

Volg daarna de stappen bij instellen met backup

Apple Watch loskoppelen.

Bekijk ook

Apple Watch loskoppelen van je iPhone doe je zo

Wil je je Apple Watch loskoppelen van de iPhone, dan lees je in dit artikel het stappenplan. Loskoppelen is een goed idee als je Apple Watch stuk is of als iemand anders jouw Apple Watch gaat gebruiken. In deze tip leggen we je alles uit over het loskoppelen van je Apple Watch.

Koppelen met backup

Je gaat nu je nieuwe Apple Watch koppelen met een backup van je oude Apple Watch.

 1. Pak je nieuwe Apple Watch uit en zet deze aan via de zijknop.
 2. Stel de taal en de regio op de Apple Watch in.
 3. Houd je iPhone in de buurt van de Apple Watch en tik op Ga door. Je kan ook de Watch-app op de iPhone openen naar Alle Apple Watches gaan en kiezen voor Voeg Watch toe. Tik daarna op Configureer voor mezelf.

Apple Watch koppelen en instellen.

 1. Richt de camera van je iPhone op het scherm van je Apple Watch. Selecteer vervolgens op je iPhone de optie Zet terug vanaf reservekopie.
 2. Je ziet nu een lijstje van aanwezige Apple Watch-backups. Het kan gebeuren dat de watchOS-versie die op je nieuwe Apple Watch staat, ouder is dan de watchOS-versie van de Apple Watch waar je een backup van gemaakt hebt. Is dat het geval, stel je nieuwe Apple Watch dan eerst als nieuw in, update hem naar de nieuwste versie, koppel hem weer los en volg dan weer deze stappen voor het terugzetten van de backup.
 3. Kies de eerder gemaakte reservekopie en wacht totdat deze teruggezet is. Volg daarna de stappen op de Apple Watch en de gekoppelde iPhone.

Apple Watch koppelen met een backup.

Je nieuwe Apple Watch is nu ingesteld met de meest recente reservekopie van je vorige Apple Watch. Heb je je vorige Apple Watch losgekoppeld, dan is deze nu weer ingesteld op fabrieksinstellingen en kun je nu bijvoorbeeld verkopen. Als je deze Apple Watch ook nog wil gebruiken, dan kun je deze opnieuw koppelen aan je iPhone en tussen twee Apple Watches wisselen en ze allebei gebruiken. In onze aparte tip lees je hoe je meerdere Apple Watches gebruikt.

Bekijk ook

Zo gebruik je meerdere Apple Watches tegelijk met één iPhone

Als je een extra Apple Watch gekocht hebt, kun je deze naast je huidige Apple Watch gebruiken. In deze tip lees je hoe je meerdere Apple Watches instelt en ertussen wisselt.

Hou er rekening mee dat soms niet alle gegevens overgezet kunnen worden. Zo kun je wijzerplaten van een speciale Apple Watch (zoals de Nike- of Hermès-versie) niet overzetten naar een standaard uitvoering van de Apple Watch. Deze wijzerplaten zijn exclusief voor de Nike- en Hermès-versies.

Wil je weten hoe je je bestaande Apple Watch koppelt aan een nieuwe iPhone? Dan lees je daarover in onderstand artikel meer. We hebben ook een uitgebreide Apple Watch-startgids als je nog nooit eerder een Apple Watch gekoppeld hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!