Apple Watch Series 6

Zo kun je een nieuwe Apple Watch in gebruik nemen zonder gegevensverlies

Koppelen met iPhone

Als je een nieuwe Apple Watch gekocht hebt en deze aan je iPhone wil koppelen, zonder dat je je Apple Watch-gegevens van je huidige Apple Watch verliest, dan kun je een backup op je nieuwe horloge terugzetten. Lees hier hoe dat werkt.

Apple Watch in gebruik nemen

Als je een nieuwe Apple Watch gekocht hebt, dan moet je deze eerst aan je iPhone koppelen voordat je hem kunt gebruiken. Maar wat nou als je al een oude Apple Watch hebt en alle gegevens daarvan over wil zetten naar de nieuwe Apple Watch? In deze tip lees je hoe je dat stap voor stap doet.


We hebben een aparte tip voor als je je oude Apple Watch wilt koppelen met een nieuwe iPhone. Hieronder bespreken we precies het omgekeerde: je wil je oude iPhone blijven gebruiken, maar je hebt een nieuwe Apple Watch gekocht.

Nieuwe Apple Watch in gebruik nemen met backup

Je kan op twee manieren een nieuwe backup maken van je Apple Watch: door je Apple Watch los te koppelen of door een backup te maken van je iPhone. In beide gevallen worden de gegevens opgeslagen in de iPhone-backup.

Bij behoud van oude Apple Watch

Als je je oude Apple Watch wil behouden, doe dan het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > je naam > iCloud > iCloud-reservekopie.
  2. Tik op Maak nu reservekopie.

Er wordt nu een backup van zowel je iPhone als je Apple Watch-gegevens gemaakt. Volg daarna de stappen bij instellen met backup

Bij verkoop van oude Apple Watch

Stel je hebt net een nieuwe Apple Watch gekocht en wil je huidige Apple Watch verkopen: hoe zorg je er dan voor dat alle gegevens goed overgezet worden, zodat bijvoorbeeld al je instellingen op je nieuwe Apple Watch zo zijn zoals op je oude Apple Watch? Volg deze stappen om je gloednieuwe Apple Watch in gebruik te nemen, zonder dat je daarbij de gegevens van je oude Apple Watch verliest:

  1. Maak eerst een backup van je huidige Apple Watch door deze te ontkoppelen. Ga op je iPhone naar de Watch-app en tik in het onderdeel Mijn Watch op Alle Apple Watches bovenaan.
  2. Tik op het i’tje aan de rechterkant en kies voor Koppel Apple Watch los.
  3. Volg de stappen en er wordt automatisch een backup gemaakt op je iPhone.

Volg daarna de stappen bij instellen met backup

Apple Watch loskoppelen.

Koppelen met backup

Je gaat nu je nieuwe Apple Watch koppelen met een backup van je oude Apple Watch.

  1. Pak je nieuwe Apple Watch uit en zet deze aan via de zijknop.
  2. Stel de taal en de regio op de Apple Watch in.
  3. Hou de iPhone in de buurt van de Apple Watch en tik op Ga door. Je kan ook de Watch-app op de iPhone openen naar Alle Apple Watches gaan en kiezen voor Voeg Watch toe. Tik daarna op Configureer voor mezelf.

Apple Watch koppelen en instellen.

  1. Richt de camera van je iPhone op het scherm van je Apple Watch. Selecteer vervolgens op je iPhone de optie Zet terug vanaf reservekopie.
  2. Kies de zojuist gemaakte reservekopie en wacht totdat deze teruggezet is. Volg daarna de stappen op de Apple Watch en de gekoppelde iPhone.

Apple Watch koppelen met een backup.

Je nieuwe Apple Watch is nu ingesteld met de meest recente reservekopie van je vorige Apple Watch. Heb je je vorige Apple Watch losgekoppeld, dan is deze nu weer ingesteld op fabrieksinstellingen en kun je nu bijvoorbeeld verkopen. Als je deze Apple Watch ook nog wil gebruiken, dan kun je deze opnieuw koppelen aan je iPhone en tussen twee Apple Watches wisselen en ze allebei gebruiken. In onze aparte tip lees je hoe je meerdere Apple Watches gebruikt.

Wil je weten hoe je je bestaande Apple Watch koppelt aan een nieuwe iPhone? Dan lees je daarover in onderstand artikel meer. We hebben ook een uitgebreide Apple Watch-startgids als je nog nooit eerder een Apple Watch gekoppeld hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2021
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, backup
Device Apple Watch
Software watchOS