shutterstock_267664892

Een backup van je Apple Watch maken doe je zo

Regelmatig een backup maken is heel verstandig, en dat geldt ook voor de Apple Watch. In deze tip lees je hoe je een backup maakt van de Apple Watch en welke gegevens wel en niet worden bewaard.

shutterstock_267664892
Een backup maken van je Apple Watch gaat anders dan je misschien gewend bent van andere iDevices. Zo speelt de iPhone waarmee je de Apple Watch verbindt een grote rol, en worden niet alle gegevens meegenomen in deze backup. Lees er alles over in deze tip.

Omdat de Apple Watch voor een groot deel een verlengstuk van je iPhone is, worden veel van de gegevens automatisch opgeslagen op de iPhone waarmee de smartwatch gekoppeld is. Zodra je van die iPhone een backup maakt via iTunes of iCloud, worden deze Apple Watch-gegevens daar automatisch in meegenomen.

Apple Watch backup maken voor het loskoppelen

Ook als je een Apple Watch loskoppelt van je iPhone, zullen de gegevens erop automatisch op je iPhone opgeslagen worden. Op die manier kun je ze snel weer terug zetten als je besluit om de Apple Watch weer te koppelen aan je iPhone.

Lees ook: Backups maken van iPhone en iPad, de ultieme gids

apple-watch-review-10

Volgens de supportpagina van Apple worden niet alle gegevens van de Apple Watch meegenomen met deze backup. Zo sla er je wel de algemene instellingen, taal, tijdzone en instellingen voor bepaalde apps mee op, maar ontbreken er ook een aantal belangrijke zaken.

Dit wordt niet meegenomen in een backup:

  • Bluetoothkoppelingen
  • De gegevens van je betaalpas voor Apple Pay
  • Het wachtwoord van je Apple Watch

Als je dus een backup op je Apple Watch terug wilt zetten, zul je bovenstaande gegevens handmatig opnieuw in moeten vullen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Apple Watch
Onderwerp backup
Device Apple Watch
Software watchOS