Archief voor 'backup'

lacie-rugged-externe-hdd

Time Machine: zo zet je losse documenten en back-ups terug

Oh nee! Bestand kwijt? Zolang je een back-up hebt gemaakt met Time Machine, hoef je je geen zorgen te maken. We leggen je uit hoe je een reservekopie terugzet op je Mac en hoe je losse documenten weer tevoorschijn tovert.

MacBook op bureau

Maak een backup van je Mac met SuperDuper of Carbon Copy Cloner

SuperDuper en Carbon Copy Cloner zijn de twee populairste tools om een Mac backup maken. Ze komen van pas als je Time Machine niet kunt of wilt gebruiken. Maak een complete backup van je Mac op een externe schijf en je hebt extra zekerheid!

iPhone en iPad backup maken: iCloud backup vs lokaal.

iCloud of lokale reservekopie: welke backup-methode moet je kiezen?

Welke backup-methode is het beste: iCloud of lokale reservekopieƫn? Je vraagt je misschien af op welke manier je het beste een backup van je iPhone of iPad kan maken. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van backups met iCloud ten opzichte van lokale backups.

Tips voor thuiswerken: MacBook, iPhone en meer op bureau.

Zo maak je een lokale backup van je iPhone of iPad (reservekopie)

Wil je dat de gegevens op je iPhone of iPad niet verloren kunnen gaan? Lees dan in deze tip alles over een lokale backup maken op je Mac met iTunes of Finder. Van automatische backups tot het terugzetten van je reservekopie. Draadloos of via een kabeltje: zo maak je lokale backups en raak je nooit meer gegevens kwijt!

WhatsApp backup maken

Zo maak je een (extra veilige) WhatsApp-backup

Wil je je WhatsApp-gesprekken niet kwijtraken? Lees hoe je een backup van WhatsApp maakt, waarbij de reservekopie wordt bewaard op iCloud. Zo kun je er vanaf elk toestel weer makkelijk bij. Ook laten we zien hoe je de backup extra veilig kunt maken met end-to-end encryptie.

Apple Watch Series 8 bandje passen

Zo kun je je nieuwe Apple Watch in gebruik nemen en koppelen

Als je een nieuwe Apple Watch in huis hebt gehaald en deze aan je iPhone wil koppelen, dan vind je in dit artikel de stappen die je moet nemen. Lees hier hoe het werkt, ook als je al een bestaande Apple Watch hebt, waarvan je de gegevens wilt meenemen.

gezondheid-met-iPhone-Apple-Watch

Gezondheidsdata van de iPhone bewaren op je computer

Bewaar je Gezondheid-gegevens op de Mac of Windows pc, zodat je niets kwijtraakt. In deze tip lees je hoe je data van de Gezondheid-app en andere gevoelige data versleuteld bewaart in een backup in op de Mac of in iTunes, zodat je allerlei persoonlijke gegevens niet verliest.