Apple TV screensaver met zeeberen.

Bekijk de nieuwe onderwater screensavers in tvOS 13

Apple heeft de beloofde onderwater screensavers voor de Apple TV uitgebracht. De screensavers zijn gemaakt in samenwerking met de BBC en zijn onderdeel van tvOS 13.

Als je de Apple TV aan hebt staan maar niet gebruikt, toont hij automatisch de zogenaamde Aerial screensavers. Deze bewegende beelden zijn onderdeel van tvOS en tonen prachtige landschappen van over de hele wereld. In tvOS 13 duikt Apple ook onder de oppervlakte met de nieuwe onderwaterbeelden. In totaal gaat het om tien verschillende screensavers met prachtige beelden van het onderwaterleven.

Nieuwe onderwater screensavers op de Apple TV

Tijdens de aankondiging van tvOS 13 liet Tim Cook op het podium een enkel voorbeeld zien van de onderwaterbeelden die in samenwerking met de BBC gemaakt zijn. Gelukkig blijft het niet bij één nieuwe toevoeging, want in totaal zijn het maar liefst tien nieuwe beelden. Van prachtig gekleurd koraal tot Zuid-Afrikaanse pelsrobben: er komt van alles voorbij.

tvOS 13 screensaver met koraal.

Op de Apple TV 4K worden de screensavers in de hoogste beeldkwaliteit getoond, maar ze zijn ook gewoon zichtbaar op de Apple TV HD. Net als bij alle andere screensavers kun je op het touchpad van de Siri Remote tikken om te zien waar de scène zich afspeelt. Op de website van 9to5Mac-redacteur Benjamin Mayo kun je vanaf je computer bladeren door alle nieuwe en eerdere Apple TV screensavers.

tvOS 13 screensaver met barracuda.

De nieuwe beelden worden automatisch op je Apple TV geladen, mits je tvOS 13 hebt. Er is helaas geen mogelijkheid om de nieuwe screensavers geforceerd te downloaden. Je kan checken of ze voor jou al beschikbaar zijn door vanuit het beginscherm op de Menu-knop te drukken en vervolgens op de touchpad te vegen om te wisselen van screensavers. Check ook of je instellingen goed staan via Algemeen > Schermbeveiliging > Download nieuwe video. Als je deze optie op Elke dag zet, is de kans het grootst dat je de nieuwe beelden krijgt.

Lees ook onze tvOS 13 review, waarin we de nieuwe functies van tvOS 13 onder de loep nemen. tvOS 13 is beschikbaar voor de Apple TV HD en de Apple TV 4K.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2019, 9:30
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, screensaver, tvOS 13
Software tvOS 13

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.