Apple TV screensaver met dolfijnen.

Apple voegt nieuwe onderwater screensavers toe aan Apple TV

Dolfijnen, koraal en nog veel meer
Apple heeft weer nieuwe onderwater screensavers aan de Apple TV toegevoegd. De screensavers zijn gemaakt in samenwerking met de BBC en zijn onderdeel van tvOS 13.

Update 31 januari 2020: Apple heeft onlangs weer nieuwe onderwater screensavers toegevoegd, zo ontdekte iCulture-lezer Remco. Het gaat onder andere om nieuwe screensavers van dolfijnen in hemelsblauw water, een kelpwoud, een groep roggen, haaien, koraal en golven in Tahiti. Als je instellingen juist staan, worden de screensavers automatisch gedownload naar je Apple TV HD of Apple TV 4K. Je hebt er helaas zelf geen invloed op welke screensavers zichtbaar zijn.

Apple TV screensaver met dolfijnen.

Je kunt alle beschikbare screensavers bekijken via de website van 9to5Mac-redacteur Benjamin Mayo. Het is niet helemaal duidelijk wanneer de nieuwe screensavers toegevoegd zijn, maar volgens ons zijn onderstaande screensavers in ieder geval nieuw:

  • Alaskan Jellies (twee versies)
  • California Dolphins
  • California Kelp Forest
  • Costa Rica Dolphins
  • Cownose Rays
  • Gray Reef Sharks
  • Humpback Whale
  • Red Sea Coral
  • Tahiti Waves (twee versies)

Apple TV screensaver met koraal.

Je kan de dynamische screensavers van de Apple TV ook op je Mac bekijken, bijvoorbeeld met de app Aerial. De maker van deze app heeft bovenstaande screensavers in ieder geval al toegevoegd aan de app, waardoor je ze ook op de Mac tegen kan komen.

Bekijk ook

Bekijk de prachtige Apple TV screensavers op je Mac

De vierde generatie Apple TV bevat dynamisch bewegende screensavers van mooie locaties op de wereld. Zo neem je een vlucht over de straten van New York of de monumentale Chinese Muur. Je kunt ze ook op de Mac instellen.

Oorspronkelijk artikel van 26 september 2019:
Als je de Apple TV aan hebt staan maar niet gebruikt, toont hij automatisch de zogenaamde Aerial screensavers. Deze bewegende beelden zijn onderdeel van tvOS en tonen prachtige landschappen van over de hele wereld. In tvOS 13 duikt Apple ook onder de oppervlakte met de nieuwe onderwaterbeelden. In totaal gaat het om tien verschillende screensavers met prachtige beelden van het onderwaterleven.

Nieuwe onderwater screensavers op de Apple TV

Tijdens de aankondiging van tvOS 13 liet Tim Cook op het podium een enkel voorbeeld zien van de onderwaterbeelden die in samenwerking met de BBC gemaakt zijn. Gelukkig blijft het niet bij één nieuwe toevoeging, want in totaal zijn het maar liefst tien nieuwe beelden. Van prachtig gekleurd koraal tot Zuid-Afrikaanse pelsrobben: er komt van alles voorbij.

tvOS 13 screensaver met koraal.

Op de Apple TV 4K worden de screensavers in de hoogste beeldkwaliteit getoond, maar ze zijn ook gewoon zichtbaar op de Apple TV HD. Net als bij alle andere screensavers kun je op het touchpad van de Siri Remote tikken om te zien waar de scène zich afspeelt. Op de website van 9to5Mac-redacteur Benjamin Mayo kun je vanaf je computer bladeren door alle nieuwe en eerdere Apple TV screensavers.

tvOS 13 screensaver met barracuda.

De nieuwe beelden worden automatisch op je Apple TV geladen, mits je tvOS 13 hebt. Er is helaas geen mogelijkheid om de nieuwe screensavers geforceerd te downloaden. Je kan checken of ze voor jou al beschikbaar zijn door vanuit het beginscherm op de Menu-knop te drukken en vervolgens op de touchpad te vegen om te wisselen van screensavers. Check ook of je instellingen goed staan via Algemeen > Schermbeveiliging > Download nieuwe video. Als je deze optie op Elke dag zet, is de kans het grootst dat je de nieuwe beelden krijgt.

Bekijk ook

Screensavers instellen en bedienen op de Apple TV

Op de Apple TV kun je screensavers instellen, met foto's of bewegende luchtbeelden (Aerial screensavers). In deze tip leggen we uit hoe je de schermbeveiliging kunt instellen en inschakelen.

Lees ook onze tvOS 13 review, waarin we de nieuwe functies van tvOS 13 onder de loep nemen. tvOS 13 is beschikbaar voor de Apple TV HD en de Apple TV 4K.

Bekijk ook

tvOS 13 review: fijne verbeteringen maken de Apple TV handiger

In deze review van tvOS 13 lees je wat wij vinden van deze nieuwe update voor de Apple TV. Hoe bevalt het gebruik van meerdere accounts en wat zijn de andere hoogtepunten? Je leest het in onze tvOS 13 review.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 31 januari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd naar aanleiding van nieuwe screensavers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.