New York in vogelvlucht in een screensaver op de vierde generatie Apple TV.

Bekijk de prachtige Apple TV screensavers op je Mac

De vierde generatie Apple TV bevat dynamisch bewegende screensavers van mooie locaties op de wereld. Zo neem je een vlucht over de straten van New York of de monumentale Chinese Muur. Je kunt ze ook op de Mac instellen.

Op de vierde generatie Apple TV vind je bewegende screensavers van prachtige plekken op de wereld, zoals Hawaï, Dubai, Groenland, Londen en New York. Extra bijzonder aan deze screensavers is dat ze in de loop van de dag veranderen. Zo zijn er dag- en nachtversies van Londen, New York en San Francisco. In dit artikel lees je, hoe je de dynamische screensavers ook op je Mac kunt bekijken.

Aerial-screensavers bekijken

Op dit moment zijn er meer dan 50 verschillende screensavers (video’s) voor de vierde generatie Apple TV beschikbaar, verdeeld over verschillende locaties. De screensavers staan opgeslagen op de servers van Apple en worden willekeurig geladen op je Apple TV. Het is in de screensavers alsof je meevliegt op de rug van een vogel, dwars over bijvoorbeeld de wolkenkrabbers van New York. Of wat te denken van de drukke nachtelijke straten van New York waarbij je de auto’s ziet rijden.

Bekijk de Apple TV-screensavers op je Mac

Er zijn twee manieren om de screensavers op je Mac te bekijken. De eerste is een handmatige manier, waarbij je de screensavers downloadt. De tweede manier is via de app Aerial, die alle screensavers van de Apple-server haalt en omzet naar screensavers.

Screensavers handmatig downloaden met SaveHollywood

Met de gratis app SaveHollywood kun je de screensavers ook installeren op je Mac. Om dit voor elkaar te krijgen volg je onderstaande stappen:

  1. Download de gratis app SaveHollywood waarmee je video’s als screensaver in kunt stellen.
  2. Open vervolgens deze pagina en open één van de links naar de video’s.
  3. Klik met de rechtermuisknop op een video en kies Download video
  4. Ga vervolgens naar Systeemvoorkeuren > Bureaublad en Schermbeveiliging > Schermbeveiliging en scroll naar onderen voor SaveHollywood.
  5. Klik daarna op Schermbeveiligingsopties en klik op het plusje om de gedownloade video toe te voegen.

Vervolgens kun je zelf nog enkele zaken instellen, zoals de volgorde waarin de video’s als screensaver afgespeeld worden.

Screensavers bekijken met Aerial-app

Aerial is een handige app die automatisch alle screensavers van de Apple-server haalt. Hierdoor hoef je losse filmpjes niet van de Apple-server te downloaden en aan je screensaveroverzicht toe te voegen. Download daarvoor de app Aerial vanuit GitHub. Open vervolgens het programma en er zal worden gevraagd of je dit programma wil installeren. Let op: de app is de afgelopen tijd niet meer bijgewerkt en kan dus met nieuwere versies van macOS niet goed werken.

Aerial voor de Mac.

Als je je Mac zo ingesteld hebt dat je alleen programma’s uit de Mac App Store mag installeren, bekijk dan deze tip over GateKeeper. Vervolgens open je de instellingen voor je schermbeveiliging via Systeemvoorkeuren > Bureaublad en schermbeveiliging > Schermbeveiliging en scroll naar onder voor Aerial. Via Schermbeveiligingsopties kun je je favoriete dynamische screensavers instellen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 17 december: Dit artikel is opnieuw gepubliceerd omdat er nieuwe screensavers zijn toegevoegd.
  • 2015 - 27 oktober: De app Aerial is nu beschikbaar, waarmee je de screensavers automatisch kunt downloaden naar je Mac. Deze app is toegevoegd aan het artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2016, 13:09
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen apple tv, screensaver

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.