Philips Hue Inara wandlamp met filament

Philips Hue-lampen nu met haardvuur- en kaarseffect

De wintermaanden zijn misschien niet het moment om aan nieuwe tuinlampen te denken. Toch heeft Philips Hue nu nieuwe outdoorproducten in de Calla- en Inara-lijn. Maar ook zonder geld uit te geven kun je van iets nieuws genieten, namelijk de haardvuur- en kaarseffecten voor je bestaande Hue-producten.

Update 9 februari 2022: De Philips Hue-app heeft zojuist een upgrade gekregen naar versie 4.12, waarin de eerder aangekondigde effecten toegevoegd zijn. Behalve voor de Gradient-lampen, werkt het ook voor andere nieuwere generatie lampen, zoals de White & Color Ambiance met Bluetooth. Is een lamp niet geschikt, dan zie je daar een melding van. Je vindt de nieuwe optie in de Hue-app door een kamer aan te tikken, een specifieke lamp te kiezen en daarna op de nieuwe knop met effecten te tikken. Deze zie je rechts naast de kleurenkiezers.

Philips Hue effecten voor kaars en open haard.

Je kan momenteel kiezen uit de twee aangekondigde effecten: kaars en open haard. Daarmee neemt de geselecteerde lamp het gedrag aan van het gekozen effect. Het lijkt daardoor net alsof je kaars een waxinelichtje is of dat je de open haard aangezet hebt. Je kunt de effecten hier afspelen en weer stoppen, maar de kleurstelling aanpassen is niet mogelijk.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 24 januari 2022

Philips Hue Calla in staal

Philips Hue heeft twee nieuwe lampen: de Inara wandverlichting met een filamentlamp in retrostijl en de nieuwe sokkellamp Calla in roestvrij staal, ook voor buitenshuis. De Calla-lijn bestond al langer en is nu uitgebreid met een roestvrij stalen sokkel met wit en gekleurd licht. Deze sokkel is bedoeld om langs het tuinpad of in een bloemperk te plaatsen, zodat je veilig naar de voordeur kunt lopen. De sokkel is iets meer dan 25 centimeter hoog en is verspreid over de tuin te plaatsen. Het werkt met laagspanning en je kunt het gemakkelijk later uitbreiden. Een verlengkabel zit erbij. De Philips Hue Calla sokkellamp in roestvrij staal is beschikbaar vanaf 8 februari 2022 en heeft een adviesprijs van €139,99.

Nieuw: Philips Hue Inara-wandlamp

Hou je van een vintage stijl, dan is er de nieuwe Philips Hue Inara-wandlamp die het vooral van z’n decoratieve waarde moet hebben. Deze filamentlamp geeft een ouderwets effect en heeft dimbaar warm wit licht. Dit is bedoeld voor het creëren van de juiste stemming, dus niet om boeven weg te jagen. Ga je (met je terraswarmer?) buiten zitten, dan geeft de Inara prettig licht.

De Philips Hue Inara Filament wandlamp zwart is beschikbaar vanaf 8 februari 2022 en heeft een adviesprijs van €99,99.

Philips Hue Calla en Inara

Deze buitenlampen bieden verder alle functies van het Hue-systeem en zijn weersbestendig. Je kunt ze dimmen en bedienen via de Philips Hue-app of HomeKit. Een bewegingssensor kan het allemaal automatisch regelen, zodat de verlichting aan gaat als je in de buurt bent.

Gezellige effecten in de Philips Hue-app

Voor bestaande gebruikers heeft Signify ook iets nieuws: vanaf het eerste kwartaal 2022 zijn er gezellige lichteffecten voor de huidige lampen. Je vindt ze in de Philips Hue-app. De eerste effecten zijn Candle (kaars) en Fireplace (haardvuur). Ze bootsen het zachte gloeien van kaarslicht of een gezellige open haard na. Dit is bedoeld voor een romantisch etentje of een ontspannen avond in de leunstoel.

Je kunt ze allereerst gebruiken op de relatief recente Philips Hue gradient-producten, namelijk de lightstrip, light tube en Signe tafel- en vloerlamp. Daarnaast moet het gaan werken op alle Philips Hue-lampen die zowel Zigbee als Bluetooth ondersteunen. Zodra de effecten in de Hue-app zijn toegevoegd kun je controleren of jouw lampen geschikt zijn. Dat het niet werkt op de alle lampen heeft te maken met de zwaardere hardware-eisen.

Hieronder vind je ter oriëntatie enkele prijzen voor de al bestaande Calla-producten:

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 09 februari: De effecten voor kaars en open haard zijn nu beschikbaar in de Hue-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.