Netatmo radiatorknop

Netatmo biedt openraamdetectie voor radiatorknoppen

Netatmo's radiatorknoppen hebben openraamdetectie. Een soortgelijke functie is ook beschikbaar op de Tado-knoppen, maar daarbij gaat het alleen automatisch voor betalende klanten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Netatmo radiatorknop herkent open raam

De Franse fabrikant heeft de functie toegevoegd aan de bestaande slimme radiatorknoppen. Het gaat ervoor zorgen dat je minder verstookt, door tijdig te ontdekken of er een raam openstaat. De temperatuur wordt dan automatisch aangepast. Ook kan de radiator de verwarming helemaal uitschakelen. Je hebt hier geen aparte deur- of raamsensor voor nodig.


De verandering in temperatuur wordt opgemerkt door de ingebouwde sensoren in de knop. Een speciaal algoritme herkent de verandering in temperatuur. Je krijgt via de Netatmo Energy-app ook een seintje.

Netatmo radiatorknop

Na het sluiten van het raam schakelt de Netatmo Smart Radiator Valve weer automatisch in. Dit gebeurt 30 minuten nadat het geopende raam is gedetecteerd. Je kunt dit aanpassen in de Netatmo Energy-app. Je kunt dus zelf kiezen of de verwarming helemaal uit moet, of niet.

De functie is gratis toegevoegd aan de knoppen. Je hoeft er dus geen maandabonnement voor af te sluiten, of te betalen voor premiumfuncties, zoals bij concurrent Tado het geval is als je wilt dat de knoppen automatisch reageren. Bij Tado krijg je als gratis gebruiker wel een melding, maar moet dan handmatig reageren.

Lees meer over slimme radiatorknoppen in ons overzicht.

Bekijk ook

Thermostaten en radiatorknoppen met HomeKit: dit zijn je opties

Het weer wisselt met de seizoenen, dus een slimme thermostaat die je op afstand kan besturen is wel zo handig. Het liefst met HomeKit natuurlijk, zodat alles naadloos samenwerkt. Met deze thermostaten en radiatorknoppen voor HomeKit regel je het slimmer en bespaar je energie.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 02 februari: Update in artikel: deze functie blijkt al in 2019 te zijn toegevoegd. Een tweet van Netatmo wekte de indruk dat de functie net nieuw was. Omdat we zelf niet beschikken over deze specifieke knoppen, waren we niet op de hoogte dat het al eerder was toegevoegd. Excuses!
  • 2020 - 02 februari: Update in artikel: toegevoegd dat je bij Tado handmatig kunt reageren op open raam, zonder daarvoor te betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.