Neato D7 robotstofzuiger

Troep in huis? Stuur de stofzuiger erop af met Siri Shortcuts

De stofzuigers van Neato bieden nu support voor Siri Shortcuts. Je kunt dus Siri vragen om een deel van je huis te gaan stofzuigen als de bak met chips is omgevallen.

Neato met Siri Shortcuts

Neato Robotics heeft een update uitgebracht voor de robotstofzuigers, waarmee je allerlei dingen kan regelen via een Siri Shortcut. Denk aan starten, stoppen, terug naar de dock rijden en bepaalde plekken in huis stofzuigen binnen je huis. De gratis update is beschikbaar voor mensen met een Neato Botvac D3 robotstofzuiger en nieuwer. Vorig jaar werd de update al beloofd. Je kunt je opdrachten inspreken via iPhone, iPad, Apple Watch of HomePod.

Om het allemaal werkend te krijgen moet je de Neato Robotics-app updaten naar versie 2.9.5. Deze staat inmiddels in de App Store. Bij alle ondersteunde modellen is het mogelijk om te starten, stoppen, pauzeren en naar de dock terugrijden. Bij mensen met een Neato D7 is het bovendien mogelijk om alleen een bepaalde kamer schoon te maken.

Neato met Siri Shortcuts

Je kunt met de Siri Shortcuts zelf allerlei automatiseringen maken in de Opdrachten-app. Je hoeft dus niet meer de Neato-app op de iPhone te openen, maar drukt op een knop in de Opdrachten-app of geeft een spraakopdracht. Neato ondersteunt overigens ook Google Assistent en Amazon Alexa.

Zoek je nog meer slimme robotstofzuigers, dan hebben we daarvoor een aparte lijst gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2020, 8:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen Siri Shortcuts, smart home, stofzuiger

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.