Archief voor 'Siri Shortcuts'

Ari Weinstein van Workflow

Workflow- en Shortcuts-bedenker vertrokken bij Apple

Ari Weinstein heeft de deur achter zich dichtgetrokken bij Apple. Weinstein is medeoprichter van Workflow, de app waaruit de Siri Shortcuts zijn ontstaan. Na zes jaar bij Apple vindt hij het genoeg.

AirTag voorkant in hand

AirTag als NFC-tag gebruiken: zo doe je dat

Wist je dat je de AirTag ook als NFC-tag kan gebruiken voor automatiseringen? Je kan dan bijvoorbeeld een HomeKit-scène activeren. Alles over hoe je de AirTag gebruikt als NFC-tag, zoals het instellen en praktische toepassingen, lees je hier.

Hulpbericht op iPhone

Zo verstuur je een hulpbericht vanaf je iPhone [video]

Heb je ouders die al wat ouder zijn en regelmatig hulp nodig hebben? Dan kan een hulpbericht handig zijn. Met een druk op de knop kunnen ze dan een verzoek om hulp en hun huidige locatie sturen, zonder dat er meteen een SOS-noodmelding nodig is. Deze tip legt uit hoe je een hulpbericht kunt maken én instellen.

Zo pas je het icoon van Opdrachten-shortcuts aan

Je kunt een shortcut uit de Opdrachten-app snel openen door een app-symbool op je beginscherm te zetten. Maar wist je dat je hierbij ook je eigen icoontje kunt kiezen? Wij laten zien hoe het werkt met standaard icoontjes, maar ook met zelfgekozen afbeeldingen.

Siri Shortcuts op de Mac

Zo werkt de Opdrachten-app op de Mac

Siri Shortcuts zijn ook op de Mac te gebruiken. In deze gids leggen we uit hoe de Opdrachten-app op de Mac werkt en hebben we wat aanraders voor je, waaronder Opdrachten starten vanuit het deelmenu.