Deze magnetische oplader is bedoeld voor de iPhone 12

MagSafe is terug!
Vlak voor de aankondiging van de iPhone 12 is een magnetische oplader opgedoken, die je achterop het toestel plakt. Apple zou de iPhone 12 hebben voorzien van een magneet, waardoor de oplader altijd goed zit.

MagSafe-oplader van Japanse fabrikant

Kortgeleden schreven we over de terugkeer van MagSafe: de magnetische aansluiting zou terugkeren in de vorm van hoesjes en opladers. Daar lijkt nu het eerste tastbare bewijs voor te zijn gevonden. De magneetlader is gemaakt door het Japanse bedrijf MPOW en werd ontdekt door Macotakara.


Hoesjes voor de iPhone 12 zijn al in overvloed opgedoken. Vaak zijn ze gemaakt op basis van mallen, die onder fabrikanten circuleren om goed passende accessoires te maken. Deze oplader is echter iets wat we nog niet eerder hebben gezien. De draadloze oplader is voorzien van een magneet, die ervoor zorgt dat de iPhone altijd goed ligt. Bij de Apple Watch wordt al veel langer gebruik gemaakt van een magneet om goed te positioneren.

MPOW MagSafe oplader wit

Het bedrijf spreekt over een ringvormige magneet, die precies in lijn ligt met een soortgelijk mechanisme in de iPhone 12. Daardoor kunnen beide onderdelen nauw op elkaar aansluiten. Dit zou moeten leiden tot betere prestaties tijdens het opladen. Het accessoire werkt alleen op de nieuwste iPhones, niet op andere modellen. MPOW heeft de oplader voorzien van een USB-C-aansluiting.

Apple zal later vandaag de iPhone 12 aankondigen. Er waren al geruchten dat daarbij wordt teruggegrepen op de merknaam MagSafe, maar we wisten nog niet hoe dat eruit zou komen te zien. Zelf zou Apple twee magnetische opladers voor de iPhone willen uitbrengen, met de namen MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger. In schema’s en cases waren de magnetische ringen ook al te zien.

MPOW MagSafe oplader intern

Alternatief voor AirPower?
De MagSafe Duo Charger zou een alternatief kunnen zijn voor de mislukte AirPower, maar dan met een heel andere insteek. Bij de AirPower-oplaadmat was het de bedoeling dat je je apparaten vrij op de plank kon leggen. Bij deze MagSafe-oplossing is juist weer gekozen voor vaste plek. Met de eveneens uitgelekte MagSafe Magnetic Case zou je wellicht je bestaande iPhones geschikt kunnen maken voor deze nieuwe oplader.

MPOW MagSafe oplader

Vanaf 19:00 uur vanavond kun je kijken naar de livestream van het iPhone-event en lees je op iCulture.nl natuurlijk alle aankondigingen!

Bekijk ook

Zo kijk je op 7 mei de livestream van Apple's iPad-event

Wil jij de livestream van het iPad-event op dinsdag 7 mei volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events, zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.