Mac Studio Display

Deze winkelier denkt dat er een ‘Mac mini tower’ aan komt

Niet op elke WWDC is er nieuwe hardware
Een echte bevestiging is het nog niet, maar het is wel opvallend dat één dag voor WWDC 2022 twee nieuwe Macs zijn uitgelekt. Het gaat om twee Mac mini's, waaronder een 'tower'.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 6 juni 2022: Dezelfde winkelier heeft nu ook verborgen pagina’s voor een nieuwe 14-inch MacBook Air met M2-chip en een instapmodel MacBook Pro met M2 online gezet. Zoals al eerder aangegeven komt het zelden voor dat Apple winkeliers vooraf informeert. Inmiddels heeft een medewerker gezegd dat het puur gokwerk is. Mark Gurman houdt de mogelijkheid van een MacBook Pro open, maar denkt ook dat winkeliers geen informatie vooraf krijgen.

M2 Mac mini en Mac mini tower?

Het gaat hier niet om zomaar een winkel, maar om de door Apple geautoriseerde reseller B&H Photo, die in de VS een behoorlijke naamsbekendheid heeft. Deze winkelier heeft al pagina’s ingericht voor de M2 Mac mini (“New product, coming soon”) en een Mac mini tower, die zo te zien voorzien is van 8GB RAM, 256GB opslag en een M1 Pro-chip. De M1 Mac mini kwam in oktober 2020 op de markt en zou op zich al aan vervanging toe zijn. Bij de Mac mini tower zou het om een opvolger van de Mac Pro kunnen gaan, voorzien van Apple Silicon.


Uiteraard zitten we op maandagavond 6 juni klaar voor alle software-aankondigingen zoals iOS 16 en macOS 13. Maar er wordt soms ook wat nieuwe hardware onthuld, al is het de vraag of B&H Photo daar nu al van op de hoogte is. Apple maakt grote onthullingen meestal niet vooraf bekend aan externe partijen. Pas wanneer het event voorbij is krijgen ze alle details. Een ‘Mac mini tower’ is bovendien een vreemd product als je bedenkt dat de Mac Studio nog maar net is aangekondigd en er óók uit ziet als een torentje van twee op elkaar gestapelde Mac mini’s.

Mac Studio achterkant
Toch zou het niet vreemd zijn als Apple maandag de volgende Apple Silicon-chip genaamd M2 aankondigt. Het meest voor de hand liggend is dan een nieuwe generatie MacBook Air, met een nieuw ontworpen behuizing. Er zijn al diverse geruchten over de MacBook Air 2022, waaronder een nieuwe kleur blauw. De M2-chip heeft naar verwachting meer GPU-cores en zo’n 10% betere performance. Ook zou de chip veel energiezuiniger zijn.

Apple Silicon M2 chip

Daarnaast zitten veel mensen uit te kijken naar een eerste glimp van de Mac Pro, die nog niet de overstap naar Apple Silicon heeft gemaakt. Aan het einde van het maart-event bevestigde Apple dat die Mac Pro er nog aan zat te komen met de mededeling: “that leaves just one more product to go: Mac Pro, but that’s for another day”. We verwachten echter niet dat de Mac Pro al spoedig in de winkel ligt. Waarschijnlijk zal deze professionele Mac pas eind dit jaar in de verkoop gaan.

Hardware op WWDC

Het lijkt misschien alsof Apple altijd nieuwe hardware aankondigt op WWDC, maar er zijn heel wat jaren waarin het niet gebeurde. Hier zie je in een notendop wat er eerder is aangekondigd:

  • WWDC 2017: HomePod, iMac Pro in spacegrijs (pas in december verkrijgbaar), MacBooks met Kaby Lake-processor, vernieuwde 21,5-inch en 27-inch Macs en vernieuwde iPad Pro met ProMotion.
  • WWDC 2018: Geen hardware. Tim Cook startte de keynote dan ook met: “Today is all about software, and we’ve got some very exciting updates.”
  • WWDC 2019: Mac Pro en Pro Display XDR.
  • WWDC 2020: Apple Silicon en de Developer Transition Kits (een omgebouwde Mac mini met A12Z-chip).
  • WWDC 2021: Geen hardware.

Alles wat je moet weten om je voor te bereiden op WWDC 2022 lees je op onze site!

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van alle WWDC 2022-aankondigingen!

De WWDC-keynote zit erop! De WWDC 2022 staat in het teken van iOS 16 en de andere updates en er is zelfs nieuwe hardware. In deze round-up lees je de WWDC 2022 samenvatting met alle aankondigingen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 06 juni: Meer info over pagina's over MacBook Air en MacBook Pro toegevoegd.

Mac mini

De Mac mini is Apple's kleinste en voordeligste Mac. Het is een desktopcomputer waar je zelf nog een scherm, toetsenbord en muis op aan moet sluiten. De Mac mini is een klein vierkant kastje en wordt ook vaak als server gebruikt. Het meest recente model is de Mac mini met M2- of M2 Pro-chip (beide begin 2023) en is beschikbaar in zilver. De Mac mini kan gecombineerd worden met een Apple Studio Display, Apple's Pro Display XDR of een ander extern display. Lees alles over de Mac mini, een desktop Mac kopen en Mac-desktops vergelijken.

Mac mini

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.