LG Smart Monitor scherm vanaf de zijkant

Nieuw LG-scherm heeft deze handige functie die Apple’s Studio Display niet heeft

LG komt met een nieuw smart display voor Mac en pc. Dit scherm draait op webOS en heeft ook nog AirPlay 2 aan boord. Het is als het ware een televisie voor je computer.

Eerder dit jaar kondigde Samsung de Smart Monitor M8 aan. Dit display doet qua ontwerp sterk denken aan de huidige iMac en heeft allerlei ingebouwde functies. Maar er komen meer slimme externe schermen op de markt en LG heeft haar eerste variant onthuld. De LG Smart Monitor 32SQ780S is binnenkort beschikbaar en heeft een 4K-resolutie, ingebouwde speakers en usb-c. Maar voor Apple-gebruikers is ondersteuning voor AirPlay 2 een interessante toevoeging.

LG Smart Monitor met AirPlay 2

Het 32-inch UHD 4K-display heeft een resolutie van 3840 x 2160 en een verversingsgraad van 60Hz. Er zitten twee 5W stereospeakers. Het slimme deel van dit scherm draait op webOS. Dat is hetzelfde besturingssysteem als de smart-tv’s van LG. Dat betekent dat het scherm uitgerust is met diverse standaardapps, zoals Netflix en Disney+. Maar dat heeft ook een ander voordeel: er zit AirPlay 2 in.

LG Smart Monitor display met AirPlay 2

Net als met LG’s smart-tv’s kun je dankzij AirPlay in het LG Smart Monitor content vanaf je iPhone of iPad naar het scherm streamen. Denk bijvoorbeeld aan je foto’s of eigen filmpjes, maar ook content van streamingdiensten. Of je spiegelt je hele scherm van je iPhone of iPad dankzij AirPlay Mirroring. Deze functie zit niet standaard ingebouwd in Apple’s eigen Studio Display. Als je daarop iets via AirPlay wil tonen, heb je een Mac als AirPlay-ontvanger nodig. Dat hoeft bij LG’s Smart Monitor dus niet.

LG Smart Monitor vanaf de zijkant met standaard

Het LG Smart Monitor heeft twee hdmi-poorten, drie gewone usb-poorten en een LAN-poort. Er zit ook een usb-c-poort op met ondersteuning voor 65W passthrough, zodat je een MacBook via de enkele kabel kan opladen en aansluiten. Het scherm heeft een in hoogte verstelbare Ergo-voet die je aan je bureau kunt bevestigen. Het display is daarmee ook kantelbaar. Het scherm is ook verticaal op te hangen.

LG Smart Monitor aansluitingen

De officiële aankondiging van het scherm volgt waarschijnlijk binnenkort. De exacte release is nog niet bekend, maar de Amerikaanse prijs wel: $499,99. Zoek je nu een alternatief, dan vind je dat in onze gids met de beste externe schermen voor de Mac.

Bekijk ook

Extern scherm voor je MacBook: de beste monitoren voor thuiswerkers

Thuiswerken is prettiger met een extern scherm of monitor naast je MacBook. In deze gids leggen we je de voordelen van een extern scherm uit en laten we weten waar je op moet letten bij de aankoop. We vertellen je ook bij welke merken je het beste terecht kunt als je een extern scherm voor je MacBook zoekt.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.