SkyShowtime logo met studio's

Streamingdienst SkyShowtime vanaf 25 oktober in Nederland: dit is de prijs

Ook het eerste aanbod nu bekend
Nederland is straks weer een streamingdienst rijker. SkyShowtime komt namelijk binnenkort naar Nederland en krijgt allerlei bioscoopcontent van bekende grote studio's, maar ook eigen unieke films en series. De prijs van SkyShowtime in Nederland is nu ook bekend.

Update 18 oktober 2022: In een persbericht heeft SkyShowtime de prijs voor Nederland officieel bekendgemaakt. SkyShowtime is in Nederland vanaf 25 oktober beschikbaar voor een prijs van €6,99 per maand. De releasedatum werd eind september al officieel aangekondigd, maar onduidelijk was nog hoeveel je ervoor moet betalen. De prijs is gelijk met de landen in Scandinavië, waar de dienst op 20 september al van start ging. Of er ook sprake is van een kortingsactie voor snelle abonnees, is nog niet duidelijk. In de Scandinavische landen geldt een levenslange korting van 50%. Die actie is vergelijkbaar met HBO Max. Zodra we weten of SkyShowtime ook in Nederland zo’n actie van plan is, werken we dit artikel bij.


De dienst laat in het persbericht meteen weten wat er zoal te zien is vanaf 25 oktober. Het gaat onder andere om de serie Halo, Star Trek: Strange New Worlds, American Gigolo, 1883, Yellowstone, The Rising en premieres zoals A Friend of the Family. Qua films kan je onder andere Sonic the Hedgehog 2, The Lost City en Belfast streamen vanaf 25 oktober. De komende maanden worden films als Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion en Nope nog toegevoegd.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De app van SkyShowtime komt beschikbaar voor iPhone, iPad en Apple TV, maar ook voor Android, Android TV, Google TV en LG TV.

De SkyShowtime-app is op dit moment nog niet beschikbaar in de Nederlandse App Store, maar wel in enkele andere landen. Vanaf 25 oktober zal de app te downloaden zijn via de knop hieronder.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 5 september
Nederland kent al een groot aantal streamingdiensten die je via je iPhone, iPad en meer kan kijken. Dit jaar zijn er al twee partijen bij gekomen, namelijk HBO Max en Viaplay. Maar dit najaar komt een andere grote partij daar nog bij. Het gaat om SkyShowtime, wat een samenwerking is tussen de Amerikaanse netwerken Comcast en Paramount Global. In de VS zijn Peacock en Paramount+ bekende diensten, maar in Europa gaan deze twee dus samen onder de naam SkyShowtime.

SkyShowtime dit najaar naar Nederland

Variety meldt vandaag dat de streamingdienst in het vierde kwartaal van 2022 naar Nederland komt. De eerste uitbreiding in Europa is op 20 september in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. De uitrol in de rest van Europa zal tot het eerste kwartaal van 2023 duren. Het is nog niet bekend wanneer SkyShowtime in Nederland precies van start gaat, maar het is dus ergens in oktober tot en met december. De prijs is op dit moment nog niet bekend.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Al eerder waren er duidelijke aanwijzingen dat de streamingdienst naar Nederland zou komen, maar nu is er dus ook een wat meer concrete planning. De streamingdienst bevat content van onder andere Universal Pictures, Paramount Pictures, DreamWorks, Sky Studios en Nickelodeon. Bekende grote titels die bij de streamingdienst te zien zullen zijn, zijn de nieuwste films als Top Gun: Maverick en Jurassic World Dominion, maar ook klassiekers als Indiana Jones, Jaws, The Wolf of Wall Street en Star Trek. Dergelijke films en series zijn in Nederland nu nog te zien bij veel andere streamingdiensten, waaronder Amazon Prime Video, Netflix en Videoland.

De komst van SkyShowtime betekent dus dat veel films en series van huidige streamingdiensten verdwijnen, waardoor je je dus weer op een extra dienst moet abonneren om de films en series te kunnen kijken. Hoe de app er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar dergelijke diensten hebben vaak een app voor zowel iPhone, iPad als Apple TV. We verwachten dat dat voor SkyShowtime ook het geval zal zijn.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 18 oktober: Artikel bijgewerkt met prijs in Nederland.
  • 2022 - 18 oktober: Artikel bijgewerkt met
  • 2022 - 20 september: Artikel bijgewerkt na bekendmaking van de startdatum van SkyShowtime in Nederland.

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.