AirPlay op een Apple Watch.

Zo gebruik je AirPlay op de Apple Watch

De Apple Watch ondersteunt AirPlay, zodat je in een handomdraai muziek van de smartwatch kunt afspelen op andere apparaten, zoals speakers, een Apple TV of zelfs een iPhone. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

AirPlay op de Apple Watch

Je kunt met je Apple Watch eenvoudig muziek kiezen en afspelen via AirPlay op een speaker of HomePod bij jou in de buurt. Hierdoor kun je eenvoudig de muziek pauzeren of een ander nummer kiezen. Dit werkt met AirPlay-speakers, maar dit kan ook met de Apple TV.

Apple Watch en AirPlay

Omdat er geen ingang voor een koptelefoon aanwezig is op de Apple Watch, zul je muziek altijd draadloos moeten streamen naar oordopjes of een speaker. De ingebouwde speaker van de Apple Watch is niet goed genoeg om muziek te luisteren. Gelukkig ondersteunt de Apple Watch ook AirPlay, zodat je de muziek vanaf de Apple Watch draadloos kunt afspelen op een speaker die dit ondersteunt. AirPlay is Apple’s manier van media streamen.

Bekijk ook

AirPlay en AirPlay 2: alles over draadloos afspelen op iPhone, iPad en Mac

AirPlay betekent draadloos muziek, foto's en video's afspelen vanaf een iOS-apparaat of Mac naar een Apple TV, speaker of televisie. En met AirPlay 2 is er nog meer mogelijk, zoals muziek op meerdere speakers afspelen. In deze uitleg lees je alles over AirPlay en AirPlay 2.

AirPlay gebruiken met je Apple Watch

Klaar voor de start? AirPlay op de Apple Watch werkt als volgt:

  1. Open de Muziek-app op je Apple Watch.
  2. Tik helemaal bovenin op Op iPhone en kies een album of nummer dat je wilt afspelen via AirPlay.
  3. In het scherm voor het afspelen van een liedje, tik je linksonder op het AirPlay-icoontje.
  4. Kies de speaker waar je de muziek wil afspelen.

AirPlay muziek met de Apple Watch

Het is helaas niet mogelijk om meerdere speakers tegelijk te selecteren. Als je alleen verbinding wil maken met bijvoorbeeld een set draadloze oordopjes, dan kun je ook gebruikmaken van de AirPlay-knop in het Bedieningspaneel op de Apple Watch. Deze open je door op de wijzerplaat vanaf onderen naar boven te vegen.

Behalve via de Muziek-app, kun je ook een speaker via AirPlay kiezen via de app Huidige. Dit is een ingebouwde app waarmee je muziek kunt pauzeren of doorspoelen. Je kunt met deze app geen muziek selecteren, maar dus alleen bedienen. Deze automatische muziekbediening op de Apple Watch verschijnt zodra je muziek afspeelt op je iPhone.

Bekijk ook

Zo werkt de automatische muziekbediening op je Apple Watch

Op je Apple Watch wordt standaard het scherm met muziekbediening getoond, zodra je muziek afspeelt op je iPhone. Dit werkt ook met andere audio-apps. Lees hier hoe je het gebruikt of uitschakelt.

De Apple Watch is hierdoor een handige afstandsbediening voor de muziek-apparatuur in je huis. Als je in huis ook een HomePod hebt staan, bedien je in de app Huidige ook de muziek op die speaker. In een andere tip leggen we alles uit over muziek afspelen met en op je Apple Watch.

Bekijk ook

Muziek luisteren op de Apple Watch: zo werkt het (vernieuwd in watchOS 10)

Wil je muziek luisteren op de Apple Watch? Via draadloze oordopjes of hoofdtelefoon luister je naar de muziek, zonder dat je de iPhone nodig hebt. In deze tip lees je alles over muziek op de Apple Watch zetten en afspelen en het streamen van muziek naar je Apple Watch.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch