AirPlay op een Apple Watch.

Zo gebruik je AirPlay op de Apple Watch

De Apple Watch ondersteunt AirPlay, zodat je in een handomdraai muziek van de smartwatch kunt afspelen op andere apparaten, zoals speakers, een Apple TV of zelfs een iPhone. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

AirPlay op de Apple Watch

Je kan met je Apple Watch eenvoudig muziek kiezen en afspelen via AirPlay op een speaker of HomePod bij jou in de buurt. Je kan daardoor eenvoudig de muziek pauzeren of een ander nummer kiezen. Dit werkt met AirPlay-speakers, maar dit kan ook met de Apple TV. Let bij het gebruik van AirPlay op de Apple Watch wel op dat je batterij er sneller door leeg gaat!

Apple Watch en AirPlay

Omdat er geen ingang voor een koptelefoon aanwezig is op de Apple Watch, zul je muziek altijd draadloos moeten streamen naar oordopjes of een speaker. De ingebouwde speaker van de Apple Watch is niet goed genoeg om muziek te luisteren. Gelukkig ondersteunt de Apple Watch ook AirPlay, zodat je de muziek vanaf de Apple Watch draadloos kunt afspelen op een speaker die dit ondersteunt.

Dankzij AirPlay kan je Apple Watch communiceren met de speakers die wellicht al een paar jaar in je huis staan.

AirPlay gebruiken met je Apple Watch

AirPlay op de Apple Watch werkt als volgt:

  1. Open de Muziek-app op je Apple Watch, of vraag het aan Siri.
  2. Kies een album of nummer dat je wilt afspelen via AirPlay.
  3. In het scherm voor het afspelen van een liedje, tik je linksonder op het AirPlay-icoontje.
  4. Kies de speaker waar je de muziek wil afspelen.

AirPlay op Apple Watch.

Het is helaas niet mogelijk om meerdere speakers tegelijk te selecteren. Als je alleen verbinding wil maken met bijvoorbeeld een set draadloze oordopjes, dan kun je ook gebruikmaken van de AirPlay-knop in het Bedieningspaneel op de Apple Watch. Deze open je door op de wijzerplaat vanaf onderen naar boven te vegen.

Behalve via de Muziek-app, kan je ook een speaker via AirPlay kiezen via de app Huidige. Dit is een waarmee je muziek kan pauzeren of doorspoelen. Je kan met deze app geen muziek selecteren, maar dus alleen bedienen. Deze automatische muziekbediening op de Apple Watch verschijnt zodra je muziek afspeelt op je iPhone.

De Apple Watch is hierdoor een handige afstandsbediening voor de muziek-apparatuur in je huis. Als je in huis ook een HomePod hebt staan, bedien je in de app Huidige ook de muziek op die speaker. In een andere tip leggen we alles uit over muziek afspelen met en op je Apple Watch.

Apple Watch SE in 44mm

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2020
Categorie Apple Watch
Onderwerpen airplay, apple watch, muziek
Device Apple Watch
Software watchOS

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch