AirPlay op een Apple Watch.

Zo gebruik je AirPlay op de Apple Watch

De Apple Watch ondersteunt AirPlay, zodat je in een handomdraai muziek van de smartwatch kunt afspelen op andere apparaten, zoals speakers, een Apple TV of zelfs een iPhone. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Op de Apple Watch is wat opslagruimte beschikbaar om muziek lokaal op te slaan. Die muziek kun je vervolgens via AirPlay afspelen op apparaten zoals een Apple TV of een speaker die AirPlay ondersteunt. Je kan ook AirPlay op de Apple Watch bedienen voor muziek die op je iPhone staat. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Apple Watch en AirPlay

Omdat er geen ingang voor een koptelefoon aanwezig is op de Apple Watch, zul je muziek altijd draadloos moeten streamen naar oordopjes of een speaker. De ingebouwde speaker van de Apple Watch is niet goed genoeg om muziek te luisteren. Gelukkig ondersteunt de Apple Watch ook AirPlay, zodat je de muziek vanaf de Apple Watch draadloos kunt afspelen op een speaker die dit ondersteunt.

Dankzij AirPlay kan je Apple Watch communiceren met de speakers die wellicht al een paar jaar in je huis staan.

AirPlay gebruiken met je Apple Watch

AirPlay op de Apple Watch werkt als volgt:

  1. Open de Muziek-app op je Apple Watch, of vraag het aan Siri.
  2. Kies een album of nummer dat je wilt afspelen via AirPlay.
  3. In het scherm voor het afspelen van een liedje, tik je linksonder op de AirPlay-knop. Deze is te herkennen aan een driehoekje met cirkels.
  4. Selecteer nu een apparaat om de muziek op af te spelen, zoals een Apple TV of speaker.

AirPlay bedienen op een Apple Watch.

Bovenstaande methode geldt voor watchOS 4.3 en later. Heb je een oudere versie, dan selecteer je de AirPlay-knop door stevig op het scherm te drukken als je een liedje afspeelt.

Als je alleen verbinding wil maken met bijvoorbeeld een set draadloze oordopjes, dan kun je ook gebruikmaken van de AirPlay-knop in het Bedieningspaneel op de Apple Watch. Deze open je door op de wijzerplaat vanaf onderen naar boven te vegen.

De Muziek-app op je Apple Watch wordt hierdoor een handige afstandsbediening voor de muziek-apparatuur in je huis. In een andere tip leggen we alles uit over muziek afspelen met en op je Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Apple Watch
Onderwerpen airplay, muziek
Device Apple Watch
Software watchOS