Gerucht: ‘iPhones krijgen USB-C in 2019’

Apple is van plan om in 2019 de iPhone te voorzien van USB-C, zo melden bronnen uit Azië. Apple zou daarmee Lightning willen vervangen, nadat dit jaar al de opladers de overstap maken naar USB-C.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gaan we in 2019 afscheid nemen van de Lightning-aansluiting? Daar lijkt het wel op, als we de bronnen uit Azië mogen geloven. Digitimes meldt namelijk dat de iPhones van 2019 ondersteuning krijgen voor USB-C. Op dit moment gebruikt Apple nog haar eigen ontworpen Lightning-aansluiting, zowel voor de iPhones als voor de iPads.

‘USB-C naar iPhones in 2019’

USB-C is de nieuwste standaardaansluiting die je op steeds meer producten tegenkomt. USB-C kan zowel data overdragen als een apparaat voorzien van stroom. Net als Lightning kun je een USB-C-kabel op beide manieren aansluiten, zodat je niet hoeft te kijken of je het stekkertje wel op de goede manier erin steekt. In 2015 maakte Apple voor het eerst de overstap naar USB-C met de 12-inch MacBook. Sindsdien vinden we de aansluiting ook al bij de nieuwste MacBook Pro-modellen. Doordat Apple bij haar MacBooks al overstag ging, volgden andere merken snel. De verwachting is dat dat ook gaat gebeuren bij USB-C op smartphones, als Apple volgens de bronnen bij de iPhone 2019 overstapt.

USB-C kabel

Qua opzet lijkt USB-C heel erg op Lightning. Voor iPhone-gebruikers zullen er daardoor weinig voordelen zijn, al zorgt USB-C er wel voor dat het aansluiten aan Apple’s MacBooks een stukje makkelijker is. Er zijn al enkele smartphones met USB-C op de markt en door dit ook toe te passen op de iPhone, kun je ook andere laders gebruiken om je iPhone op te laden. Tegelijkertijd zal er een soort overgangsperiode plaatsvinden, net als zes jaar geleden toen Apple overstapte van de 30-pins aansluiting naar Lightning. Er zijn inmiddels veel accessoires die uitgerust zijn met Lightning, waardoor je te maken gaat krijgen met adapters.

De bron noemt de overstap naar USB-C ‘waarschijnlijk’, dus zeker is het nog niet. De geruchten over USB-C zijn bovendien niet nieuw, want vorig jaar beweerde een Wall Street Journal-journalist al dat Apple in 2017 de overstap zou maken. In ons opinie-artikel beschreven we al hoe Apple de overstap naar USB-C kan maken.

Hoe groot de kans is dat Apple daadwerkelijk overstapt van Lightning naar USB-C bij de 2019 iPhones valt nog te bezien. Apple maakte eerder al rigoureuze beslissingen door bijvoorbeeld de koptelefoonaansluiting te verwijderen. Voordat Apple mogelijk in 2019 overstapt naar USB-C, lijkt het erop dat dit jaar de opladers aan de beurt zijn. Er zijn al schematische tekeningen opgedoken van een nieuwe 18 Watt USB-C-lader die standaard geleverd zou worden bij de nieuwe iPhones. Hiermee kun je onder andere de iPhone snelladen, zodat een lege iPhone sneller opgeladen is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2018, 14:47
Bron Bron Digitimes
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2019 iPhone, usb-c
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.