iPhone 12 modellen

iPhone 12 is erg waardevast, vergeleken met iPhone 11

De iPhone 12 is waardevast, zo blijkt uit een onderzoek van SellCell. Na een halfjaar krijg je er een betere prijs voor dan vorig jaar met de iPhone 11-serie. Het gaat hier om Amerikaanse cijfers.

iPhone 12 houdt langer waarde

iPhones staan erom bekend dat ze relatief lang hun waarde houden. Ook na gebruik krijg je er nog een aardig bedrag voor, in vergelijking met andere merken zoals Samsung en Huawei. Maar er blijkt ook verschil tussen de verschillende modellen. Na een halfjaar raakte de iPhone 12-serie 34,5 procent van de waarde kwijt, terwijl dat vorig jaar in dezelfde periode bij de iPhone 11-serie 43,8 procent was.

iPhone 11 Pro minst waardevast

Sindsdien is de iPhone 11-serie nog wat verder in waarde gezakt, omdat de opvolger is uitgekomen. Van alle 11-modellen wist het goedkoopste standaardmodel iPhone 11 het best z’n waarde vast te houden, met een waardedaling van slechts 31,7 procent. Wellicht heeft dat ermee te maken dat dit model nog steeds verkrijgbaar is. Als de cijfers kloppen zou het betekenen dat je het meeste geld verliest op de duurdere Pro-modellen. Momenteel is de tweedehands waarde van de iPhone 11-serie wat gestabiliseerd.

iPhone 11 waarde ontwikkeling

iPhone 12 mini zakt het snelst

Bij de iPhone 12-serie is de mini het meest in waarde gezakt, namelijk 41 procent in zes maanden. Dit heeft wellicht te maken met minder vraag naar dit toestel. Wat ook opvalt is dat de toestellen in de eerste maand relatief veel waarde verliezen en daarna wat meer herstellen.

iPhone 12 waarde ontwikkeling

Dit soort trends hebben uiteindelijk ook invloed op de prijzen van refurbished iPhones: modellen die nu nog steeds op de markt zijn zoals de iPhone 11 zullen relatief duur blijven, terwijl uitgefaseerde modellen minder in trek zijn – ook al zal de doorsnee vriend of collega het verschil niet eens zien. Een factor om wel rekening mee te houden is dat Apple toestellen die langer op de markt blijven ook langer zal ondersteunen met updates.

Bekijk ook

Refurbished iPhones: alles wat je moet weten over refurbished toestellen

Zoek je een refurbished iPhone? Er zijn veel aanbieders en grote kwaliteitsverschillen. Lees in onze refurbished koopgids waar je op moet letten bij een opgeknapte of remanufactured iPhone.

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: bestellen, prijzen en specificaties. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwe iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen!

iPhone 11

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.