iPhone-render met 3 camera's

Gerucht: ‘iPhone 2019 krijgt Wi-Fi 6, drie camera’s en betere Face ID’

De volgende generatie iPhone zou wel eens iPhone 11 kunnen gaan heten en werkt met de nieuwste versie van Wi-Fi. Ook zitten er drie camera's in en is Face ID verbeterd. Deze voorspelling komt van Barclays.

De analisten van de bank voorspellen ook dat de iPhone 11 vernieuwde antennetechnologie gaat krijgen. De drievoudige camera zou in ieder geval in de 6,5-inch iPhone ingebouwd gaan worden. Die drie camera’s helpen je om mooiere foto’s te maken, zorgen dat voor meer licht en betere kleurinformatie. Ook kan het extra mogelijkheden voor augmented reality. Het is mogelijk dat de derde lens eigenlijk niet meer dan een dieptesensor is, in plaats van een volledige RGB cameralens. Eerder vandaag bevestigde een gerucht van de Wall Street Journal ook al een drievoudige camera in de iPhone 11, terwijl de opvolger van de XR een dubbele camera zou krijgen.

iPhone 11 met Wi-Fi 6

Wi-Fi 6 belooft hogere snelheden, een groter bereik, verbeterde capaciteit en lagere latency. Ook is het beter beveiligd en kun je sneller verbinding maken met het netwerk. Het getal 6 klinkt misschien vreemd, omdat de Wi-Fi Alliance eerder gebruik maakte van de letters a/b/g/n/ac/ax, maar dat is nu verleden tijd. Om het voor consumenten makkelijker te maken gaan Wi-Fi-technologieën voortaan een gewone nummering krijgen. Wi-Fi ax is de eerstvolgende belangrijke versie waarbij de overstap naar cijfers wordt gemaakt: Wi-Fi 6.

Waarschijnlijk krijgen de iPhones van 2019 geen 5G-ondersteuning, maar dus wel de nieuwste generatie Wi-Fi. Om er echt van te profiteren zul je wel een nieuwe router moeten aanschaffen. Momenteel zijn die nog mondjesmaat verkrijgbaar. Heb je een mesh-systeem, dan zul je die moeten upgraden, want dergelijke systemen zijn nu nog niet verkrijgbaar.

Afgelopen november voorspelde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat de iPhone in 2019 verbeterde Face ID krijgt. Ook zou Apple de zogenaamde flood illuminator krachtiger willen maken, waardoor er minder interferentie met omgevingslicht zal optreden als je je gezicht probeert te scannen met Face ID. Voor gebruikers houdt het in dat je gezicht vaker correct wordt herkend.

iPhone: render met 3 camera's

Kuo gaf in november ook al aan dat de antennes van de iPhone 11 iets anders van opzet worden, namelijk door gebruik te maken van Modified PI. Apple zou willen overstappen van liquid crystal polymer-antennes voor een betere performance en om te zorgen dat er minder verliezen optreden in de productie. De iPhones van 2019 krijgen waarschijnlijk hetzelfde uiterlijk als de toestellen van dit jaar. Als Apple naar het publiek luistert is er in ieder geval één ding waar nog wel aan gesleuteld kan worden, namelijk prijs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.