Meer bewijs verschenen voor mogelijke iPhone 11 releasedatum

Wanneer verschijnen de iPhone 11 en iPhone 11 Pro?

Wanneer liggen de 2019 iPhones in de winkels? Wat is de releasedatum van de iPhone 11? Bronnen verklappen mogelijk de releasedatum van de 2019 iPhones, die in lijn ligt met voorgaande jaren. Apple is van plan om alle drie de toestellen in september uit te brengen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Traditiegetrouw brengt Apple de nieuwe iPhones uit in september. Tijdens het aankomende event onthult Apple niet alleen de 2019 iPhones, maar maken ze ook meteen de datum bekend. De officiële onthulling volgt op 10 september, want dat is de datum van het iPhone-event. We moeten dus nog even geduld hebben, maar we kunnen nu toch al vooruitkijken en voorspellen wat de iPhone 2019 releasedatum is. Dit is de mogelijke releasedatum van de iPhone 11.

iPhone 11 releasedatum in Nederland

Een bron bij een grote Amerikaanse provider beweert tegenover MacRumors dat de iPhone 11 en iPhone 11 Pro vanaf 20 september beschikbaar zijn. De vooruitbestellingen volgen dan een week eerder. Dit komt overeen met de berichten die eerder al gingen. Zeker nu de datum van het iPhone-event bekend is, kunnen we een goede inschatting maken van de planning.

Als we kijken naar voorgaande jaren, dan kwamen de iPhones telkens op de derde of vierde vrijdag van september uit. Dat levert de volgende data op:

iPhone XR 2019 in wit.

20 september voor de iPhone 11 release lijkt daarom ook een logische datum. Waarschijnlijk geldt deze datum ook meteen voor Nederland en België, aangezien Apple sinds 2016 de toestellen meteen in heel veel landen tegelijk uitbrengt. Dat betekent dat de planning waarschijnlijk als volgt is:

  • September 2019-event: dinsdag 10 september 2019 (bevestigd)
  • Start pre-orders: vrijdag 13 september 2019 (verwacht)
  • iOS 13 releasedatum (en iPadOS 13, watchOS 6, etcetera): 16, 17 of 18 september (verwacht)
  • Release iPhones en Apple Watch: vrijdag 20 september (verwacht)

‘iPhone 11 release: drie toestellen in september’

Volgens een analist bij Wedbush is Apple dit jaar van plan om de nieuwe iPhones alledrie in september uit te brengen. Dat betekent dat de releasedatum van de iPhone 11 sowieso in september is, voor welk toestel je ook kiest. Dit zou voor het eerst zijn, want voorgaande jaren bracht Apple telkens één toestel op een later moment uit: de iPhone X in november 2017 en de iPhone XR in oktober 2018.

Apple zou volgens de analist kiezen voor de namen iPhone 11 voor de opvolger van de iPhone XR en iPhone 11 Pro voor de opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max. Dat zou dus betekenen dat de twee duurste modellen, net als de iPad Pro, geen eigen naam krijgen. Ze zijn dan alleen nog te herkennen via het schermformaat.

‘iPhone 2019 releasedatum op 20 september’

Eerder heeft Ken Miyauchi, de baas van de SoftBank in Japan, tijdens een bijeenkomst voor investeerders mogelijk zijn mond voorbij gepraat. In Japan gaat namelijk op 1 oktober een nieuwe wetgeving van kracht, waarin bepaald is dat providers bundels voor data en toestellen apart verkocht moeten worden. Hierdoor worden dure toptoestellen niet meer gebundeld met databundels. Maar hoe gaan ze dit oplossen met de iPhones?

iPhone 11 concept met camera.

Macotakara meldt dat de president tijdens de bijeenkomst mogelijk zijn mond voorbij gepraat heeft. Hij zegt namelijk het volgende:

“Ik vraag me eerlijk gezegd af wat we moeten doen met die tien dagen. Nee, dat moet ik eigenlijk niet zeggen. Hoe dan ook, ik weet niet wanneer de nieuwe iPhones uitkomen. In ieder geval, voor tien dagen wordt het toestel en de databundels niet gebundeld”

Hoewel hij dus geen exacte datum noemt, is het niet lastig om tot de conclusie te komen dat hij doelt op 20 september. Heeft de president van SoftBank meer informatie of is het slechts een gok? Dat weten we niet, maar om tot deze datum te komen hoef je alleen maar naar het verleden te kijken.

Meer over de datum van het iPhone-event in 2019 lees je in ons aparte artikel.

Apple zou voor het eerst alle drie de 2019 iPhones op dezelfde dag uit kunnen brengen. Toch is er ook nog een kans dat de iPhone XR 2019 op een later moment komt, ergens in de loop van oktober. We denken dat in ieder geval de iPhone 11 Pro op 20 september beschikbaar komt, met de vooruitbestellingen een weekje eerder.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 30 augustus: Artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd naar aanleiding van bevestiging van het event en nieuwe geruchten over de planning.
  • 2019 - 13 augustus: Artikel bijgewerkt na speculatie van Wedbush-analist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.