Gerucht: ‘iPhone Pro op komst, nieuwe naam van volgende iPhone’

Gaat Apple een iPhone Pro op de markt brengen? Volgens een geruchtenlekker zou het best eens kunnen. De twitteraar met de naam @CoinX lekte eerder kloppende geruchten over de iPhone XS en iPads.

iPhone Pro: naam gelekt?

CoinX suggereert dat Apple van plan is om de naam iPhone Pro te gaan hanteren. Die naam dook eerder ook al regelmatig op. Zelfs in 2016 werd er al over gesproken bij de iPhone 7, maar Apple koos uiteindelijk voor Plus. Een jaar later dook de naam opnieuw op bij de iPhone 8. En begin dit jaar werd door de Japanse geruchtensite Macotakara gesuggereerd dat er een iPhone Pro komt, die je de mogelijkheid biedt om de AirPods op te laden via de achterkant.


Nu mengt ook CoinX zich in de discussie omtrent de naamgeving. Het kan met de naamgeving nog alle kanten op, gezien Apple’s eerdere keuzes. Dus zo heel uitzonderlijk is het niet. Dezelfde twitteraar onthulde de namen iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR een week voordat ze werden aangekondigd. Ook wist CoinX het gewicht van de XS Max, welke wallpapers werden meegeleverd en hoe de microfoongaatjes aan de onderkant waren uitgelijnd. Hij of zij beschikt blijkbaar over erg goede bronnen, of werkt zelf voor Apple.

CoinX geeft helaas geen verdere toelichting waar de suggestie van de naamgeving op is gebaseerd. Apple.zou alleen het grootste toestel met 6,5-ich scherm de toevoeging Pro kunnen geven, zoals eerder gedaan werd met de toevoegingen Plus en Max. De nieuwe toestellen zouden dan iPhone 11 en iPhone 11 Pro kunnen heten.

Bekijk ook

iPhone 11: alles over specs, functies en vernieuwingen

De iPhone 11 is een goede keuze als je een betaalbare iPhone zoekt. Dit toestel is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Eén van de verbeteringen is dat er een dubbele camera in zit. Lees hier alles over de specs, functies en meer van de iPhone 11!

Het is ook mogelijk dat beide high-end modellen straks Pro heten, omdat er extra functies op zitten in vergelijking met de iPhone XR-opvolger.

Bij de iPad en Mac hanteert Apple al de toevoeging Pro voor de high-end modellen met meer functies. In dat opzicht zou het juist gunstig zijn om de naamgeving wat meer op één lijn te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.