iPhone XI concept

iPhone 2019 krijgt mogelijk 14 megapixel camera

Volgens geruchtenlekker @OnLeaks zou de iPhone 2019 wel eens een 14 megapixel camera kunnen krijgen. Ook de frontcamera krijgt een upgrade, namelijk naar 10 megapixel.

Dat zegt geruchtenlekker Steve Hemmerstoffer, beter bekend als OnLeaks. De iPhone 2019 krijgt ook een opnieuw ontworpen interne layout en een Lightning-poort. OnLeaks denkt dat de volgende generatie iPhone een 10 megapixel frontcamera krijgt, met aan de achterkant camera’s van respectievelijk 10 en 14 megapixels. Afgelopen week liet de man al twee mogelijke renders van de volgende iPhone uitlekken. Die zouden gebaseerd zijn op werkelijke prototypes en waren voorzien van drie cameralenzen. Nu heeft hij meer informatie over het model met drie lenzen. Dit is waarschijnlijk het 6,5-inch model, dat als opvolger van de iPhone XS Max in de winkel zal liggen en voorzien is van een OLED-scherm.

‘iPhone 2019 met 10 en 14 megapixel camera’

De huidige iPhone XS en XS Max zijn voorzien van twee 12 megapixel camera’s, namelijk een groothoek- en een telefotolens. Apple zou hiermee willen doorgaan, maar wil de camera’s een andere resolutie geven. Apple zou nog niet hebben besloten over de plaatsing van de drie lenzen: horizontaal of in een vierkant blokje. Het is goed om je te realiseren dat al deze informatie afkomstig is van een enkele bron en dat we nog maanden verwijderd zijn van de introductie van de nieuwe iPhones. Er kan dus nog van alles veranderen.

iPhone 11 render camera's

Wat de frontcamera betreft zou Apple van 7 naar 10 megapixel willen gaan. Eerdere geruchten wijzen erop dat de TrueDepth-camera minder ruimte in beslag neemt vanwege het gebruik van nieuwe sensoren die onder het scherm geplaatst kunnen worden. Het binnenwerk van de iPhone 11 (of iPhone XI) krijgt waarschijnlijk een vrijwel rechthoekige batterij, niet meer de L-vorm die in de huidige modellen gebruikelijk is. Het logic board zit daarbij bovenop de batterij. En hoeveel er geruchten zijn dat Apple naar USB-C zou willen overstappen bij de iPhones, denkt OnLeaks dat dit niet het geval is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2019, 22:11
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2019 iPhone
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.