Antenneband iPhone XS

Gerucht: ‘2019 iPhones krijgen nieuwe antennetechnologie’

Apple gaat de volgende generatie iPhones voorzien van een andere antennetechnologie, voorspelt analist Ming-Chi Kuo. De voordelen zijn lagere kosten en makkelijke productie. Ook verklapt Kuo alvast iets over de verwachte iPhone-schermformaten van 2019.

Apple voerde bij de iPhone X voor het eerst de Liquid Crystal Polymer (LCP)-gebaseerde antennetechnologie in, maar gaat dat bij de 2019 iPhone alweer vervangen, voorspelt Kuo. De doorgaans betrouwbare analist denkt dat Apple overstapt op modified polyimide (MPI) en dat dit de gangbare technologie wordt voor alle nieuwe iPhones. Hij schrijft dit in een notitie aan beleggers.

Voordelen van MPI zijn onder andere dat er beter te onderhandelen valt over grondstoffen, waardoor de kosten voor Apple lager uitvallen. Ook zou het productieproces betrouwbaarder zijn en is het makkelijker toe te passen op de flexibele PCB’s (geprinte flexibele circuitborden).

Dezelfde schermformaten in 2019

“In de huidige 2018 iPhones worden in totaal zes LCP-antennes gebruikt”, schrijft Kuo. “Wij voorspellen dat de 2019 iPhones, waaronder de nieuwe 6,5″ OLED, 5,8″ OLED en 6,1” LCD, gebruik zullen maken van vier MPI-antennes en twee LCP-antennes. Daarmee verklapt Kuo ook meteen dat hij verwacht, dat Apple in 2019 zal vasthouden aan dezelfde drie schermformaten als in 2018.

Antenneband iPhone XS

LCP vs MPI

Dat Apple nog steeds voor twee LCP-antennes kiest, zou er volgens Kuo mee te maken hebben dat ze beter verticaal in te bouwen zijn. Ze worden gemaakt door een Japanse fabrikant. Door naar MPI over te schakelen heeft Apple meer keuze uit toeleveranciers: vijf in plaats van twee. Dit levert een betere onderhandelingspositie op qua prijs, maar zorgt er ook voor dat er meer zekerheid is dat producenten kunnen leveren. Kuo denkt dat MPI en LCP de komende jaren gewoon in gebruik blijven voor smartphone-antennes, ook als straks 5G komt.

LCP heeft daarbij een aantal voordelen: het is een goedkoop, organisch materiaal met weinig verlies en consistent gedrag op elke frequentie. Ook kan het goed met temperatuurverschillen en vocht omgaan. Nadeel is echter dat het minder robuust is waardoor er veel verlies is tijdens de productie. Polyimide wordt veel gebruikt in de wat goedkopere telefoons maar is bezig met een inhaalslag qua eigenschappen, waardoor het voor Apple nu interessant wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2018, 10:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2019 iPhone
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.