Mophie Wireless Charging Stand.

Zoek je een draadloze oplader voor je iPhone of AirPods? Deze raden wij aan

Met deze draadloze opladers voor de iPhone en AirPods hoef je nooit meer een kabel in je iDevice te steken. Wij zetten de beste draadloze opladers voor de iPhone en AirPods voor je op een rij.

Draadloze opladers voor iPhone en AirPods

Heb je een iPhone met draadloos opladen of AirPods met draadloze oplaadcase? Welke draadloze opladers voor Apple zijn in Nederland verkrijgbaar? Welke werken volgens de Qi-standaard en zijn goed beveiligd tegen oververhitting? Wij hebben de beste draadloze opladers voor Apple-apparaten van gerespecteerde merken voor je op een rijtje gezet.

First things first: we hebben het hier over contactloze opladers. We begrijpen dat je alsnog een kabel nodig hebt om de oplader zelf van stroom te voorzien, maar met deze draadloze opladers hoef je in ieder geval nooit meer een kabel in je iPhone of AirPods-case te steken.

De laders in dit overzicht zijn niet allemaal heel goedkoop, maar wel allemaal van goede kwaliteit. Daarnaast kun je voor een habbekrats ook goedkopere laders vinden, die minder dan 10 euro kosten. Vaak zijn die niet Qi-gecertificeerd en minder goed beveiligd tegen oververhitting en technische schade aan je toestel. Omdat we vinden dat een iPhone een waardevol bezit is, raden we af om ondeugdelijke laders te gebruiken. Investeer liever in een lader van een goed merk!

Alle laders zijn te gebruiken met de iPhone 8, iPhone X en nieuwer. Heb je de AirPods 2 met draadloze oplaadcase, AirPods Pro of heb je de draadloze oplaadcase los gekocht? Dan kan je de meeste laders ook gebruiken.

Onze keuze voor de beste draadloze oplader: Mophie draadloze oplaadstand

Met de Mophie draadloze oplaadstand (exclusief bij Apple) haal je een mooie en veelzijdige draadloze oplader in huis. Je kunt de standaard zowel liggend als rechtop houden zodat je hem in meer situaties goed kunt benutten. Ook kies je zelf of je je iPhone horizontaal of verticaal oplaadt wanneer de standaard rechtop staat.

Voorop vind je een horizontaal led-stripje om aan te geven of er wordt opgeladen. Goed nieuws: ook AirPods (Pro) kun je opladen met dit accessoire van Mophie. Bovendien doe je dat ook nog eens in stijl dankzij het goed afgewerkte glazen oplaadvlak.

Deze oplader is alleen verkrijgbaar bij Apple.

Draadloze oplaadstandaard
€54,95 Draadloze oplaadstandaard Mophie

Draadloze oplaadstandaard werkt liggend én staand.

Andere noemenswaardige draadloze opladers van Mophie:

  • Kleine, ronde draadloze oplader met 7,5 Watt voor ca. €40
  • Draadloze oplader voor in het ventilatierooster van je auto voor ca. €75

Beste budget draadloze oplader voor iPhone: Belkin draadloze oplader

Belkin heeft meerdere draadloze opladers ontwikkeld. Qua design zijn deze net wat beter afgewerkt dan veel andere draadloze opladers. Wij raden de Belkin Boost Up Charge aan. Deze oplader is samen met Apple ontworpen en kan je iPhone zowel liggend als staand opladen. Het maakt dus niet uit of je even een filmpje erop wil kijken tijdens het opladen.

De oplader heeft een vermogen van 10W, dus je iPhone wordt zo snel mogelijk draadloos opgeladen. Belkin heeft allerlei voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat je iPhone beschadigt door het gebruik van de draadloze oplader. Je krijgt tot 2500 euro vergoed als er door de oplader toch schade ontstaat aan apparaten. Daarnaast biedt Belkin drie jaar garantie voor de oplader zelf.

Boost Up Charge
€35,- Boost Up Charge Belkin

Veelzijdige en goed ontworpen draadloze oplader voor iPhone.

Andere noemenswaardige draadloze opladers van Belkin zijn de Wireless Charging Vent Mount Car Charger (bekijk), Boost Up Wireless Charging Dock voor iPhone en Apple Watch (bekijk) en de Boost Up Wireless Charging stand van 5W (bekijk).

Anker draadloze opladers

Anker is in korte tijd uitgegroeid tot een budgetmerk, maar met goede kwaliteit. De Anker PowerWave-opladers zijn er in verschillende varianten. Het goedkoopst is een platte zwarte schijf waar je je iPhone op kan leggen.

Anker-opladers

Daarnaast heeft Anker ook bureauhouders, waarbij de iPhone onder een hoek staat, zodat je het scherm nog kunt aflezen. Kit kan handig zijn tijdens het facetimen. Anker claimt dat dit een snellader is, maar met 10 Watt gaat het natuurlijk niet supersnel. Er is ook een iets luxere uitvoering van dit model, die op verschillende snelheden kan laden. Bij de iPhone gaat dit echter maximaal op 7,5 Watt. Het voordeel van zo’n staande lader is dat je de iPhone er ook in liggende stand op kan leggen.

  • Anker PowerWave-schijf (10W, ca. €15)
  • Anker PowerWave staande oplader (10W, ca. €20)
  • Anker PowerWave staande oplader 7,5W/10W/15W, ca. €30)

Je vindt de Anker-producten soms ook bij andere Nederlandse winkels, zoals Smartphonehoesjes. Daar zijn ze vaak wel een stuk duurder dan bij Amazon.

Xtorm draadloze oplader

Xtorm heeft naast powerbanks ook verschillende draadloze laders in het assortiment. Wij bespreken hier de Xtorm Balance. De Balance-lader is onderdeel van de Design Series van Xtorm. Deze werkt met Qi en heeft een maximaal vermogen van 10 Watt. Het design is minimalistisch: op de grijze lader bekleed met canvas zie je een groot plusteken. Dit is om aan te geven dat je je toestel draadloos kunt opladen.

Xtorm Balance

Bij deze oplader krijg je een USB-C-kabel. Naast de poort vind je een klein lampje om de laadstatus aan te geven. Onderop zitten vier rubberen voetjes om verschuivingen te voorkomen.

Andere noemenswaardige draadloze opladers van Xtorm zijn de Wireless Car Charger (bekijk), USB-C Hub Wireless Charging (bekijk) en de Twin Wireless Charging Pad (bekijk).

ZENS draadloze oplader

ZENS heeft meerdere draadloze opladers uitgebracht. Eerder bespraken we de ZENS Dual Fast Wireless Charger, een langwerpige oplaadplank waarmee je één of twee iPhones tegelijk kunt laden. Het Nederlandse merk verkoopt ook kleinere draadloze opladers.

Zens Single Aluminium draadloze oplader

De ZENS Single Aluminium Wireless Charger is makkelijk in gebruik. Je kunt snel even de iPhone bijladen als je aan het koken of eten bent. De lader is ook geschikt om je AirPods of AirPods Pro mee op te laden. Je krijgt een geweven kabel en een lichtnetadapter bij de oplader.

Andere noemenswaardige draadloze opladers van ZENS zijn de Stand Wireless Charger van 10W (bekijk), de Qi Single Wireless Charger mini (bekijk) en de Stand + Dock + Watch Wireless Charger (bekijk).

Native Union draadloze opladers

Zoek je een oplader met een uitgesproken ontwerp, dan moet je bij Native Union zijn. Dit merk heeft verschillende opladers in allerlei stijlen. De overeenkomst is dat ze allemaal rond van vorm zijn, zowel de liggende als staande versies. Ze zijn gemaakt van meubelstof of van leer en verkrijgbaar in roze of grijs. De Native Union Marquetry Dock is een mooie rechtopstaande draadloze oplader, met een mooi patroon van drie kleuren.

Native Union Draadloze oplader.

De oplader heeft een vermogen van 7,5W, zodat je iPhone altijd op maximale snelheid draadloos opgeladen wordt. Er zit een gevlochten USB-C-naar-USB-A-kabel van 2 meter bij en de lader detecteert vreemde voorwerpen en heeft warmtebeveiliging voor veilig opladen.

Andere opladers van Native Union zijn de kleinere Native Union Drop oplader, die alleen horizontaal werkt.

Samsung Charging Wireless Stand

Voor sommige iPhone-liefhebbers is het vloeken in de kerk, maar Samsung heeft een prima draadloze oplader gemaakt die werkt met de iPhone: de Samsung Charging Wireless Stand.

Samsung draadloze oplader

Er zit een kleine LED-indicator in die laat zien of je iPhone daadwerkelijk oplaadt en een kleine ventilator voorkomt dat de Fast Charging Wireless Stand heel warm wordt. Goed om te weten: de lader ondersteunt snelladen, en dit werkt ook met de iPhone. Hij is verkrijgbaar in zwart en wit.

IKEA draadloze opladers

IKEA verkoopt al een tijdje draadloze opladers volgens de Qi-standaard. Ze zijn ook geschikt voor het opladen van je iPhone. De kracht van IKEA hier is dat ze spotgoedkoop zijn. Voor €5 haal je al een LIVBOJ draadloze oplader in huis. Deze heeft een vermogen van 5W, dus je kunt niet snelladen. Maar eigenlijk hebben we voor €5 niks te klagen.

Livboj IKEA draadloze oplader

IKEA verkoopt ook lampen met draadloze opladers in het voetstuk. Bekijk de IKEA opladers: vanaf €4,99

Draadloze opladers uit het buitenland

Heb je geen moeite met bestellen in het buitenland, dan heb je uiteraard nog veel meer mogelijkheden. Er zijn eigenlijk twee redenen waarom je je oplader uit het buitenland zou willen halen:

  • Het gaat om een exclusief model, dat niet in Nederlandse winkels te vinden is.
  • Het gaat om een supergoedkope lader, die inclusief verzendkosten nog steeds goedkoper is dan wat er bij Action en Euroknaller in de schappen ligt.

Een voorbeeld van zo’n bijzondere oplader is de Peel Wireless Charger, die een erg minimalistisch en dun design heeft. Deze is niet in Nederlandse winkels te vinden, maar is rechtstreeks bij de fabrikant vanuit de VS te bestellen. Bovenop de adviesprijs van $49 komen nog verzendkosten en eventuele douaneheffingen. Verkrijgbaar in zwart en wit.

Draadloze opladers van AliExpress

Ook bij AliExpress kun je terecht voor allerlei soorten draadloze opladers. Check daarbij wel altijd goed de reviews. Niet alle laders zijn altijd goedgekeurd volgens de richtlijnen en fabrikanten nemen soms de kortste weg om een lader in elkaar te knutselen, dus bekijk altijd de beoordelingen voordat je de goedkoopste in je winkelmandje stopt. Controleer sowieso of de lader Qi-gecertificeerd is.

Meerdere apparaten

Met een oplader voor meerdere apparaten ben je in één keer klaar. Vaak zijn dit oplaadstations die je op een bureau of nachtkastje kunt zetten. Ze zijn geschikt voor het opladen van je iPhone, Apple Watch en vaak ook AirPods. Daarnaast zit er vaak een usb-poort in om andere apparaten zoals een iPad aan te sluiten. In onderstaand overzicht stellen we een aantal aan je voor.

Bekijk ook

Apple-opladers voor meerdere apparaten: deze raden we aan

Ben je op zoek naar een oplader voro je iPhone, Apple Watch en AirPods? In deze gids zetten we de beste opladers voor meerdere apparaten op een rijtje.

Draadloze opladers voor je iPhone: waarop letten?

Sinds de iPhone 8 en de iPhone X is draadloos opladen op de iPhone voor het eerst mogelijk. De iPhones maken daarbij gebruik van de zogeheten Qi-standaard. Er zijn inmiddels genoeg accessoirefabrikanten die al zo’n lader op de markt hebben gebracht.

Hou er rekening mee dat Apple op de iPhone draadloos opladen tot maximaal 7,5 Watt ondersteunt. Je kunt wel een zwaardere 10W- of 15W-lader gebruiken, maar daardoor gaat het opladen niet sneller. De iPhone is beschermd tegen te veel stroomtoevoer, dus een zwaardere oplader zal je toestel niet beschadigen. Alle iPhones vanaf 2017 zijn geschikt voor draadloos opladen.

Draadloze opladers voor AirPods: waarop letten?

De draadloze oplaadcase voor de AirPods (Pro) werkt ook met Qi-opladers. Als je dus wil profiteren van draadloos opladen van je AirPods, dan kun je daar in veruit de meeste gevallen dezelfde oplader voor gebruiken als voor je iPhone. Mogelijk de enige uitzondering hierop zijn verticale opladers. Omdat het contactpunt van de oplader in dat geval niet in contact staat met de oplaadcase, laadt deze mogelijk niet op. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Belkin Boost Up oplaadstation, waarbij de oplader rechtop staat.

Wil je zowel je iPhone als AirPods draadloos opladen, dan kun je dus het beste een horizontale oplader kiezen waarbij je je toestellen plat op tafel legt. We hebben wel een tip hoe je het bij sommige verticale laders toch voor elkaar kunt krijgen om je AirPods draadloos op te laden. Zo maak je AirPods geschikt voor verticale opladers.

Bekijk ook

Zo maak je je draadloze AirPods-doosje geschikt voor verticale opladers

Heb je AirPods met draadloos oplaaddoosje, dan kun je tegen problemen aanlopen als je een verticale oplader hebt. Wij hebben de oplossing voor je!

Lees meer over draadloos opladen van je iPhone in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Draadloos opladen van je iPhone, Apple Watch en meer: alles wat je wilt weten

Hoe werkt draadloos opladen? In deze uitleg lees je alles over draadloos opladen van iPhone, Apple Watch, AirPods, de Qi standaard en meer.