AirPods met nieuwe oplaadcase.

Zoek je een draadloze oplader voor je iPhone of AirPods? Deze raden wij aan

Geschikt voor de nieuwe draadloze oplaadcase

Met deze draadloze opladers voor de iPhone en AirPods hoef je nooit meer een kabel in je iDevice te steken. Wij zetten de beste draadloze opladers voor de iPhone en AirPods voor je op een rij.

Draadloze opladers voor iPhone en AirPods

Heb je een iPhone met draadloos opladen of AirPods met draadloze oplaadcase? Welke draadloze opladers voor Apple zijn in Nederland verkrijgbaar? Welke werken volgens de Qi-standaard en zijn goed beveiligd tegen oververhitting? Wij hebben de beste draadloze opladers voor Apple-apparaten van gerespecteerde merken voor je op een rijtje gezet.

First things first: we hebben het hier over contactloze opladers. We begrijpen dat je alsnog een kabel nodig hebt om de oplader zelf van stroom te voorzien, maar met deze draadloze opladers hoef je in ieder geval nooit meer een kabel in je iPhone of AirPods te steken.

De laders in dit overzicht zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 15 euro. Daarnaast kun je voor een habbekrats ook goedkopere laders vinden, die minder dan 10 euro kosten. Vaak zijn die niet Qi-gecertificeerd en minder goed beveiligd tegen oververhitting en technische schade aan je toestel. Omdat we vinden dat een iPhone een waardevol bezit is, raden we af om ondeugdelijke laders te gebruiken. Investeer liever in een lader van een goed merk!

Alle laders zijn te gebruiken met de iPhone 8, iPhone X en nieuwer. Dus ook de gloednieuwe iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn draadloos op te laden. Heb je de nieuwe AirPods 2 met draadloze oplaadcase of heb je de draadloze oplaadcase los gekocht? Dan kan je de meeste laders ook gebruiken.

Draadloze opladers voor je iPhone: waarop letten?

Sinds de iPhone 8 en de iPhone X is draadloos opladen op de iPhone voor het eerst mogelijk. De iPhones maken daarbij gebruik van de zogeheten Qi-standaard. Apple’s draadloze oplader AirPower is nog niet verkrijgbaar, maar gelukkig zijn ook andere draadloze opladers geschikt. Er zijn inmiddels genoeg accessoirefabrikanten die al zo’n lader op de markt hebben gebracht.

Hou er rekening mee dat Apple op de iPhone draadloos opladen tot maximaal 7,5 Watt ondersteunt. Je kunt wel een zwaardere 10W- of 15W-lader gebruiken, maar daardoor gaat het opladen niet sneller. De iPhone is beschermd tegen te veel stroomtoevoer, dus een zwaardere oplader zal je toestel niet beschadigen.

Draadloze opladers voor AirPods: waarop letten?

De draadloze oplaadcase voor de AirPods, optioneel geleverd bij de AirPods 2 of los verkrijgbaar voor de originele AirPods, werkt ook met Qi-opladers. Als je dus wil profiteren van draadloos opladen van je AirPods, dan kun je daar in veruit de meeste gevallen dezelfde oplader voor gebruiken als voor je iPhone. Mogelijk de enige uitzondering hierop zijn verticale opladers. Omdat het contactpunt van de oplader in dat geval niet in contact staat met de oplaadcase, laadt deze mogelijk niet op. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Belkin Boost Up oplaadstation, waarbij de oplader rechtop staat.

AirPods 2 met lampje aan buitenkant

Wil je zowel je iPhone als AirPods draadloos opladen, dan kun je dus het beste een horizontale oplader kiezen waarbij je je toestellen plat op tafel legt.

Logitech oplaadstandaard

Geschikt voor AirPods (met draadloze oplaadcase): Onbekend
Alleen verkrijgbaar bij Apple, dit draadloze oplaadstation van Logitech. De houder is in samenwerking met Apple ontworpen en zet je iPhone rechtop om makkelijk je scherm af te lezen. Maar je kunt de houder ook liggend gebruiken om bijvoorbeeld filmpjes te kijken. De houder heeft een U-vorm die geschikt is voor alle iPhone-modellen die draadloos opladen ondersteunen, inclusief de iPhone 8 Plus en iPhone XS Max. Alleen verkrijgbaar in wit.

Logitech Powered oplaadstation voor iPhone

Bekijk de Logitech Powered oplaadstandaard: ca. 70 euro, alleen bij Apple

Xtorm Fast Charging Pad Balance

Geschikt voor AirPods (met draadloze oplaadcase): Ja
De Balance-lader is onderdeel van de Design Series van Xtorm. Deze werkt met Qi en heeft een maximaal vermogen van 10 Watt, maar ook 7,5W Wireless Fast Charging voor de iPhone. Er zijn vier producten in deze serie: twee Charging Pads en twee Power Banks. Het model op de foto is de Balance, gemaakt van aluminium en canvas.

Xtorm Balance

Ook alle andere produten uit de serie zijn bekleed met canvas. Deze oplader meet 80 x 80 x 13 mm en is verkrijgbaar in grijs. Je krijgt er een USB-C-kabel bij.

Bekijk de Xtorm Wireless Fast Charging Pad Balance: (€49)

Belkin Boost Up voor iPhone

Geschikt voor AirPods (met draadloze oplaadcase): Ja
De Belkin Boost Up (review) is een witte, ronde plaat met aan de zijkant een LED-lampje dat aangeeft of je iPhone daadwerkelijk wordt opgeladen. Hij werkt door hoesjes van maximaal 3mm heen en levert een vermogen van maximaal 7,5W.

Belkin Boost Up

Let op dat je de juiste Belkin-lader te pakken hebt, want de fabrikant biedt ook een goedkoper model met 5W vermogen, dat we verderop bespreken. Belkin heeft allerlei voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat je iPhone beschadigt door het gebruik van de draadloze oplader. Je krijgt tot 2500 euro vergoed als er door de oplader toch schade ontstaat aan apparaten. Daarnaast biedt Belkin drie jaar garantie voor de oplader zelf.

Bekijk de Belkin Boost Up: ca. 50 euro (ook bij Bol.com en Coolblue)

Belkin Boost Up oplaadstation

Geschikt voor AirPods (met draadloze oplaadcase): Onbekend
Naast de gewone Boost Up heeft Belkin deze oplader ook in een oplaadstation uitvoering. Deze bestaat uit een verticale standaard voor je iPhone, zodat je hem draadloos kan opladen. Daarnaast heeft deze een ingebouwde Apple Watch-lader, zodat je ook je Apple Watch eenvoudig van stroom kan voorzien. Aan de achterkant zit er nog een USB-aansluiting om een derde apparaat op te laden. Die werkt bijvoorbeeld met de standaard oplaadcase voor de AirPods, al moet je in dat geval dus wel een kabel gebruiken. Het oplaadstation ondersteunt 7,5 Watt en is beschikbaar in wit en zwart.

Belkin Boost Up dock voor iPhone en Apple Watch.

Bekijk ook onze review van het Belkin Boost Up oplaadstation.

Bekijk de Belkin Boost Up:

Mophie Wireless Charging Base

Geschikt voor AirPods (met draadloze oplaadcase): Ja
Met de Mophie Wireless Charging Base (review) laadt je je iPhone sneller op dan met de meegeleverde USB-adapter van Apple. Hij levert namelijk een vermogen van maximaal 7,5W, net als de Belkin Boost Up. Een statuslampje is ook aanwezig en de Wireless Charge Base is bovendien lekker compact.

Mophie Wireless Charging Base

De afwerking van de oplader is van rubber, dat er voor zorgt dat je iPhone stevig blijft liggen en tegelijkertijd krassen op de achterkant van je iPhone voorkomt. Ook heeft hij ingebouwde beveiliging die oververhitting voorkomt en ervoor zorgt dat de lader automatisch uitschakelt als je er ongeschikte voorwerpen zoals batterijen op legt.

Bekijk de Mophie Wireless Charging Base: ca. 45 euro

ZENS Dual Fast Wireless Charger

Geschikt voor AirPods (met draadloze oplaadcase): Ja
ZENS heeft meerdere draadloze opladers uitgebracht. Eerder bespraken we de ZENS Dual Fast Wireless Charger, een langwerpige oplaadplank waarmee je één of twee iPhones tegelijk kunt laden. Het vermogen is afhankelijk van het gekozen model.

ZENS Fast Dual oplader

De ZENS Dual Fast Wireless Charger is makkelijk in gebruik, vooral op plekken waar je met meerdere mensen samenkomt zoals in de keuken en woonkamer. Je kunt snel even de iPhone bijladen als je aan het koken of eten bent.

Bekijk de ZENS Dual Fast oplader: €59,95

Samsung Fast Charging Wireless Stand

Geschikt voor AirPods (met draadloze oplaadcase): Ja
Voor sommige iPhone-liefhebbers is het vloeken in de kerk, maar Samsung heeft een prima draadloze oplader gemaakt die werkt met de iPhone: de Samsung Fast Charging Wireless Stand.

Samsung Fast Charging Wireless Stand

Een groot verschil met veel andere draadloze laders, is dat dit een dock is. Je kunt je iPhone dus rechtop zetten terwijl hij oplaadt en ondertussen bijvoorbeeld een video bekijken.

Er zit een LED-indicator in die laat zien of je iPhone daadwerkelijk oplaadt en een kleine ventilator voorkomt dat de Fast Charging Wireless Stand heel warm wordt. Goed om te weten: de lader ondersteunt snelladen, maar dit werkt niet met de iPhone. Hij is verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder een zwarte en een goudkleurige variant.

Samsung heeft ook een luxere variant, bekleed met (kunst)leer. Maar die is met 70 euro behoorlijk aan de prijs.

Bekijk de Samsung Fast Charging Wireless Stand: €46,99

IKEA opladers

Geschikt voor AirPods (met draadloze oplaadcase): Ja
IKEA verkoopt al een tijdje draadloze opladers volgens de Qi-standaard. Ze zijn ook geschikt voor het opladen van je iPhone. Er zijn meerdere uitvoeringen. De Ikea NORDMÄRKE is een houten oplaadplankje met 1 of 3 posities, elk met een vermogen van 5 Watt. De prijs van €64,99 voor het exemplaar met 3 oplaadpunten vinden we wel aan de hoge kant. Leuk is wel dat je het plankje ook als deksel kunt gebruiken voor een opbergbak voor stekkerblokken, waardoor je alles mooi kunt wegwerken.

IKEA Qi laders

Wil je zelf iets inbouwen, dan heeft IKEA ook de RALLEN voor €14,95 per stuk. Daarnaast zijn er de bureaulampjes HEKTAR en RIGGAD, met ingebouwde oplader en de hoge lampvoet VARV, ook met ingebouwde lader.

Bekijk de IKEA opladers: vanaf €14,95

Belkin Qi draadloze oplader

Geschikt voor AirPods (met draadloze oplaadcase): Ja
De Belkin Qi draadloze oplader is niet speciaal gemaakt voor de iPhone, maar werkt wel prima samen met de iPhone 8, iPhone X en nieuwer. Hij wordt geleverd met een adapter en een USB-kabel en is ook nog eens heel betaalbaar ten opzichte van de duurdere 7,5W-lader van Belkin, die we hierboven bespreken.

Belkin Qi draadloze oplader

Hij heeft echter wel één groot nadeel: de maximale output is 5W, vergelijkbaar met de laders van IKEA. Daardoor wordt je iPhone relatief langzaam opgeladen. Prima als je een simpele basislader zoekt.

Bekijk de Belkin Qi draadloze oplader: ca. 30 euro, ook bij Coolblue

Xtorm Wireless Fast Charging Pad

Geschikt voor AirPods (met draadloze oplaadcase): Ja
Xtorm heeft deze kleine en compacte draadloze oplader in het assortiment. De Xtorm Wireless Fast Charging Pad (review) is klein, rond en alleen in een zwarte uitvoering beschikbaar.

Xtorm Fast Charging Freedom.

Hij wordt standaard geleverd met een micro-USB-kabel, dus je moet zelf nog zorgen voor de bijbehorende stekker voor het stopcontact. Dit heeft wel als voordeel dat je niet aan een speciale adapter vastzit, zoals bij de Mophie en Belkin. De bovenkant is voorzien van een rubberen ring, zodat je iPhone er niet snel vanaf glijdt. De lader ondersteunt snelladen tot 10W, maar toch bleek in onze review dat dit niet de snelste is.

Bekijk de Xtorm Wireless Fast Charging Pad Freedom: €31,99

Draadloze opladers uit het buitenland

Heb je geen moeite met bestellen bij Amazon Duitsland, dan kun je ook eens naar deze modellen kijken:

  • Amazon PowerPort Qi (5W, €12)
  • Anker Fast Wireless Charger (10W, €17)
  • Anker PowerTouch 10 Wireless Charger (10W, €20)

Peel Wireless Charger

Een andere optie is de Peel Wireless Charger (zie foto), die een erg minimalistisch en dun design heeft. Deze is niet in Nederlandse winkels te vinden, maar is rechtstreeks bij de fabrikant vanuit de VS te bestellen. Bovenop de adviesprijs van $49 komen nog $11 verzendkosten en eventuele douaneheffingen. Verkrijgbaar in zwart en wit.

Draadloze opladers van AliExpress

Ook bij AliExpress kun je terecht voor allerlei soorten draadloze opladers. Check daarbij wel altijd goed de reviews. Niet alle laders zijn altijd goedgekeurd volgens de richtlijnen, dus bekijk altijd de beoordelingen voordat je de goedkoopste in je winkelmandje stopt. Controleer sowieso of de lader Qi-gecertificeerd is, want in dat geval gaat het meestal wel goed.

Hoe zit het met de AirPower?

Apple kondigde eerder de AirPower aan, haar eigen draadloze oplader. Een groot voordeel is dat dit één draadloze oplader is waarop je tot drie apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Je kunt onder meer je iPhone, Apple Watch en AirPods (met een speciale case) gelijktijdig opladen. De AirPower is echter nog steeds niet beschikbaar en het is onduidelijk wanneer we deze kunnen verwachten. Op deze pagina lees je meer informatie over AirPower.

Lees meer over draadloos opladen van je iPhone in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8, iPhone X, iPhone XS, opladen
Devices AirPods, AirPower, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X
Software iOS