iOS 13 functies overzicht.

Hoeveel beta’s krijgen we nog van iOS 13? [poll]

Hoe tevreden ben jij over de beta’s?

Naarmate de iOS 13 beta's vorderen, komt de release steeds dichterbij. Maar hoeveel beta's krijgen we nog van alle nieuwe softwareversies? Maak jij gebruik van de testversie, dan horen we graag van je wat je ervan vindt.

Al sinds de aankondiging van iOS 13 is Apple druk in de weer met het verder optimaliseren van de aankomende update. Regelmatig brengt Apple nieuwe beta’s uit, onder andere van iOS 13, iPadOS 13 en watchOS 6. Maar hoeveel beta’s kunnen we nog verwachten? Op basis van voorgaande jaren kunnen we een goede inschatting maken van hoeveel testversies we nog krijgen.

Hoeveel beta’s krijgen we van iOS 13?

Op moment van schrijven (12 augustus 2019) heeft Apple zes beta’s voor ontwikkelaars uitgebracht van iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 en tvOS 13. Bij macOS Catalina loopt Apple op dit moment één beta achter, want die heeft er momenteel nog maar vijf. Maar hoeveel komen er nog? Een blik naar het verleden biedt antwoord.

Als we kijken naar de vijf voorgaande grote releases, zien we dat Apple elk jaar meer beta’s uitbrengt. Dit waren de beta’s voorgaande jaren:

  • iOS 13: 10-12 beta’s (verwacht)
  • iOS 12: 12 beta’s
  • iOS 11: 10 beta’s
  • iOS 10: 8 beta’s
  • iOS 9: 5 beta’s
  • iOS 8: 5 beta’s

In de grafiek van Thinky Bits is mooi in kaart gebracht hoeveel beta’s Apple telkens uitgebracht heeft van alle iOS-versies.

Zoals je ook uit de grafiek kan afleiden, volgen de beta’s zich elkaar in de verdere betaperiode in rap tempo op. Vaak zit er een week of soms een paar dagen tussen een beta. We denken daarom dat Apple van iOS 13 in totaal zo’n tien tot twaalf beta’s uit gaat brengen. Hou er rekening mee dat publieke testers één versie achter lopen ten opzichte van de ontwikkelaars, dus voor publieke testers verwachten we in totaal negen tot elf beta’s. Na de iOS 13 beta volgt nog de zogenaamde Golden Master, die Apple vlak na het aankomende september event uitbrengt.

De releasedatum van iOS 13 is waarschijnlijk in de derde week van september. In ons aparte artikel lees je op welke data wij denken dat de software-updates verschijnen.

Poll: hoe tevreden ben jij?
We zijn nu dus al over de helft van de betaperiode. We zijn daarom benieuwd hoe jij de testversies ervaren hebt en wat jouw mening is over de beta’s van iOS 13. Stem daarom in onze poll en laat je mening achter in de reacties!

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.