iPhone XR 2019 in wit.

iPhone XR 2019: dit verwachten we van deze aankomende kleurrijke iPhone

Apple komt in 2019 met de opvolger van de iPhone XR. De iPhone XR 2019 belooft weer in een aantal kleurige designs te komen. Wat weten we nog meer van de iPhone XR opvolger en wat zijn de verwachtingen? Alles over de functies, specs, prijzen en meer van de iPhone XR 2019.

Alles over de iPhone XR 2019

Ook van de 2019 iPhones brengt Apple naar verwachting drie modellen uit. De iPhone 11 komt in twee maten, maar er komt ook nog een kleurrijke opvolger van de iPhone XR. Net als in 2018 verwachten we een derde formaat, maar dan met een kleurrijke behuizing en voor een lagere prijs. We praten je hier bij over de iPhone XR 2019!

iPhone XR 2019 in het kort

Dit zijn de belangrijkste verwachtingen van de iPhone XR 2019:

  • Opvolger van de iPhone XR uit 2018.
  • Uitgerust met een 6,1-inch LCD-scherm.
  • Glazen achterkant en aluminium behuizing in meerdere kleuren.
  • Dubbele camera aan de achterkant.
  • Aankondiging mogelijk op 10 september 2019.
  • Vanafprijs van rond de 850 euro.

iPhone XR 2019 datum en release

Net als ieder jaar presenteert Apple de nieuwe iPhone in september. Dat zal ook bij de iPhone XR 2019 het geval zijn. Op basis van de voorspellingen en voorgaande jaren, denken we dat Apple het toestel 10 september 2019 aankondigt. Dit is dan samen met de iPhone 11 en iPhone 11 Max.

De iPhone XR verscheen in 2018 een maandje later dan de iPhone XS en iPhone XS Max. Apple zou hier opnieuw voor kunnen kiezen, waardoor de releases iets meer verspreid zijn en er niet drie toestellen tegelijkertijd uit komen. We verwachten dat de iPhone XR 2019 daarom midden of tegen het einde van oktober 2019 beschikbaar is.

Dit zijn de mogelijke releasedata:

  • iPhone XR 2019 aankondiging: 10 september 2019 (verwacht)
  • Pre-order: midden oktober 2019 (verwacht)
  • Beschikbaarheid: midden of eind oktober 2019 (verwacht)

iPhone XR 2019 in wit.

iPhone XR opvolger prijs

De iPhone XR was in 2018 het goedkoopste model van de drie nieuwe iPhones. In 2019 is dat naar verwachting weer het geval. We denken daarom dat Apple ongeveer dezelfde prijs hanteert als vorig jaar. Apple hanteert nu een prijs van 859 euro voor de iPhone XR, waardoor de opvolger op hetzelfde niveau ligt.

Vind je dat te duur en wil je nu al een nieuwe iPhone kopen? Check dan ons artikel met iPhone-aanbiedingen.

iPhone XR 2019 verwachtingen

We verwachten dat Apple aan het design een aantal aanpassingen doet en ook de camera verder verbetert. Net als ieder jaar voegt Apple er de snelste processor aan toe en er worden ook verbeteringen voor draadloos opladen verwacht. We splitsen de verwachten op in vijf onderdelen: design, scherm, prestaties, camera en functies.

Design van iPhone XR opvolger in 2019

Over het algemeen blijft het design van dit model gelijk met de huidige iPhone XR. Dat betekent dat Apple gebruikmaakt van een aluminium behuizing, omdat dit goedkoper is dan roestvrijstaal van de iPhone 11. De hoeken zijn naar verwachting net als bij de huidige modellen naar afgerond. Apple kiest dus waarschijnlijk niet voor de vlakke randen zoals bij de iPad Pro 2018. De achterkant is wederom van glas, zodat draadloos opladen mogelijk is.

De iPhone XR is beschikbaar in zes verschillende kleuren. Blauw en koraal zouden in het nieuwe model vervangen worden door lavendel en groen, zo meldden meerdere bronnen de afgelopen maanden. Op basis van deze informatie zijn er al renders gemaakt van deze nieuwe kleuren.

Kleuren iPhone XR opvolger

Scherm iPhone XR 2

De iPhone XR opvolger krijgt waarschijnlijk hetzelfde scherm. Apple is van plan om de drie 2019 iPhones in drie verschillende formaten uit te brengen, namelijk 5,8-inch, 6,1-inch en 6,5-inch. Dat betekent dat de iPhone XR 2 hetzelfde 6,1-inch scherm krijgt als het huidige model. Apple maakt vanwege de kosten vermoedelijk ook nog steeds gebruik van LCD in de vorm van het Liquid Retina-display. Hoewel OLED mooiere zwarttinten heeft, is het scherm van de iPhone XR ook prima en erg mooi. Je merkt in het gebruik nauwelijks verschil, alleen als je beide toestellen naast elkaar legt.

Apple kiest opnieuw voor het gebruik van Haptic Touch in plaats van 3D Touch. Mogelijk verdwijnt 3D Touch op alle modellen, want in iOS 13 breidt Haptic Touch verder uit met Quick Actions en meer.

Prestaties iPhone XR opvolger

Qua prestaties deed de iPhone XR niet onder voor de duurdere iPhone XS en iPhone XS Max, omdat Apple er dezelfde krachtige A12 Bionic in gestopt heeft, inclusief Neural Engine. Dit jaar werkt Apple aan de A13-chip en die vinden we waarschijnlijk ook gewoon weer terug in de iPhone XR 2. Dat betekent dat je opnieuw de snelste iPhone in huis haalt. Volgens geruchten brengt de A13-chip ondersteuning voor Wi-Fi 6. Mogelijk is hij ook energiezuiniger.

Volgens bronnen krijgt de iPhone XR 2019 de langste gebruiksduur ooit dankzij een batterij met grotere capaciteit. De accu zou zo’n vijf procent grotere capaciteit hebben, namelijk 3110 mAh. De iPhone XR heeft nu al de langste batterijduur van alle toestellen, dus het is niet ondenkbaar dat dit bij de iPhone XR 2 ook het geval is.

Camera iPhone XR opvolger

De camera van de opvolger van de iPhone XR krijgt een flinke upgrade. De huidige iPhone XR heeft nog een enkele cameralens en mist daardoor enkele functies, zoals de portretfuncties voor dieren en voorwerpen en enkele effecten van de portretbelichting. Ook de optische zoom ontbreekt. In 2019 kiest Apple waarschijnlijk voor een dubbele camera op de XR-opvolger, waardoor je ook daar beter kan inzoomen en mooiere portretfoto’s kan maken. Dit komt ook van pas voor het gebruik van augmented reality. Alle andere modellen van 2019 krijgen een derde camera. Uit mockups en renders is wel gebleken dat Apple kiest voor een vierkante camerabult, ondanks dat er geen derde lens in zit zoals op de andere modellen.

iPhone XR 2019 in blauw.

De voorste camera krijgt waarschijnlijk dezelfde upgrade als op de andere modellen, namelijk 12-megapixel. Nu zit er nog een 7-megapixel camera in, waardoor je met de nieuwe camera mooiere selfies maakt. De Face ID-sensor blijft vermoedelijk ongewijzigd en ook de notch blijft even groot als bij de huidige modellen.

Functies van iPhone XR 2

Er is nog weinig bekend over welke nieuwe functies er precies in deze iPhone zitten. Wat we wel al weten is dat je met de 2019 iPhones draadloos andere toestellen kan opladen, waaronder de AirPods. We verwachten dat deze functie ook naar de iPhone XR2 komt. Dat betekent dat je dus je AirPods of andere geschikte accessoires draadloos kan opladen door deze achterop je iPhone te leggen. Of dit ook werkt tussen iPhones en met de Apple Watch, is nog maar de vraag.

Apple Watch en AirPods draadloos opladen via iPhone.

Aan de onderkant vinden we waarschijnlijk een Lightning-aansluiting. De iPhone wordt vermoedelijk wel geleverd met een snellere 18-Watt lader en Lightning-naar-USB-C-kabel. Je kan daardoor meteen vanuit de doos gebruikmaken van iPhone snelladen. Dankzij de Lightning-aansluiting kun je je oude accessoires blijven gebruiken. Ook de stereospeakers zijn aanwezig. Een koptelefoonaansluiting ontbreekt net als voorgaande jaren.

iPhone 11R of iPhone XR 2019?

Wat de naam wordt van dit nieuwe toestel, is nog een raadsel. In het geruchtencircuit worden meerdere namen gebruikt, waaronder iPhone XR 2019 of iPhone XR 2. Ook de naam iPhone 11R komt regelmatig voorbij, maar bij alle namen gaat het om hetzelfde toestel: de opvolger van de iPhone XR. Ook de namen van de andere 2019 iPhones zijn nog niet bekend.

Wil je meer weten over de aankomende modellen? Check dan onze andere artikelen over de 2019 iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!