iPhone 16 render met verticale camera aan achterkant

Reacties voor: Opnieuw gerucht over verticale camera iPhone 16: ‘Zo ziet dat eruit’

Er zijn al geruchten geweest over de camera van de iPhone 16-modellen. Het nieuwste gerucht gaat over de indeling van de cameralenzen op de gewone iPhone 16. Een render laat zien hoe dit eruit ziet.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. De iPhone 12 was niet de eerste iPhone waar de cameralenzen verticaal gepositioneerd werd. De iPhone 11 was de eerste waar Apple voor deze indeling koos. Volgens mij koos Apple bewust met de iPhone 13 voor diagonale opstelling omdat er plek gemaakt moest worden voor de sensor shift. De iPhone 12 Pro Max was de eerste iPhone die Sensor Shift kreeg. Deze sensor school achter de onderste lens (Primaire camera) dat kon omdat er bewust meer ruimte ervoor is gecreëerd, en het eiland groter is dan de reguliere iPhone 12. De Sensor Shift vond zijn weg ook naar de reguliere iPhone, en omdat te realiseren koos Apple bewust voor de diagonale opstelling in de iPhone 13. Sindsdien zullen de camera eilanden groter worden en zal de iPhone 15 Pro Max ook weer een groter eiland krijgen dan de iPhone 15 Pro. En dat zal mede te maken hebben met de peristaltische lens.

    Reageer op Lemco

  2. Als dit het enige nieuws en “ontwikkelingen” zijn op gebied van vernieuwing…. dan kunnen we niet veel verwachten van de introductie van de iPhone 16.

    Ja, het wordt weer de “beste en snelste telefoon die we tot nu hebben gemaakt”.

    Reageer op X

  3. (Red.) Artikel gecorrigeerd dat de iPhone X de eerste iPhone was met verticaal geplaatste dubbele lenzen en dat dit bij de iPhone 11 voor het eerst in een vierkant camerablokje geplaatst was.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  4. Bij de X was het logisch dat de camera’s onder elkaar kwamen; anders zou de “binnenste” camera in de weg zitten voor de onderdelen van de True Depth Camera voor FaceID.
    Bij de Plus modellen daarvoor was het toestel breder, dus was er ruimte voor de tweede camera naast de oorspeaker en selfie-cam…

    Reageer op Jan vdW

  5. Meteen zien dat het om het nieuwste model gaat. Eerste plaats gaat alleen een ingewijde dat die zien in de 2e plaats als dat het is wat je het aan moet zien sjonge jonge………hou alsjeblieft op met dat jaarlijks een nieuwe willen uitbrengen

    Reageer op Leo

  6. Ik wil wel de camera van de pro 16 max maar niet de grootte van deze iPhone… Hoop dat deze camera ook in de 16 pro wordt gezet.

    Reageer op Dylan

  7. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwste gerucht over de iPhone 16-camera.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  8. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuw gerucht over iPhone 16 Pro ultragroothoekcamera.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  9. Ik hoop dat ze nu eens de sprong maken naar 8K filmen. Technisch gezien moet het kunnen, maar je hoort er sinds de geruchten over de 14pro niks meer over.

    Reageer op Matt

  10. Wat ik zelf nogal vervelend is is dat je bij de 15 Pro Max weliswaar 5x optisch kunt zoomen, maar het gebied tussen 2x zoom en 5x zoom is digitaal. Dus slechtere kwaliteit. Hopelijk gaan ze daar wat aan doen bij de 16 .

    Reageer op Maartje

  11. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe info over verticale camera iPhone 16.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.