iPhone 16 geruchten

Opslag iPhone 16-serie: wat zeggen de geruchten?

Hoeveel opslag krijgt de iPhone 16? En wat wordt de opslagcapaciteit van de iPhone 16 Pro? De afgelopen maanden zijn er al een paar geruchten geweest over de opslag van de nieuwe iPhones van 2024 en hier zetten we ze op een rij.

Ondanks dat Apple onlangs nog 128GB “veel opslag” noemde in de gewone iPhone 15, denken sommige iPhone-bezitters daar anders over. En dat is ook niet zo gek: met foto’s en video’s die steeds mooier worden, stijgt ook de bestandsgrootte enorm. En hoe groter het bestand, hoe minder je lokaal op je iPhone kwijt kan. De vraag is dus: krijg je bij de iPhone 16 straks standaard meer opslag? En welke extra opties zijn er voor opslag op de iPhone 16 Pro?

Opslag iPhone 16 Pro (Max): de geruchten

Momenteel hanteert Apple bij de iPhone 15 Pro nog vier verschillende opslagcapaciteiten, te weten 128GB, 256GB, 512GB en 1TB. Bij de iPhone 15 Pro Max is het beperkt tot drie keuzes: 256GB, 512GB en 1TB. Volgens een bron gaat Apple dit met de iPhone 16 Pro gelijk trekken. Dat betekent dat zowel de iPhone 16 Pro Max als de iPhone 16 Pro zouden beginnen met 256GB. Deze bron heeft echter een zeer discutabel track record en is meestal vooral aan het speculeren.

De reden dat Apple afgelopen jaar bij de iPhone 15 Pro Max koos voor 256GB, had mede met de prijs en de verbeterde camera te maken. Maar dit jaar krijgen de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max dezelfde camera’s, waardoor het logisch is dat beide modellen met evenveel opslag komen.

Bekijk ook

Wat gaat de iPhone 16 kosten? Dit zijn onze verwachtingen

In dit artikel praten we je bij over de iPhone 16 prijs. Hoeveel gaat de nieuwste iPhone kosten en hoeveel opslag krijg je daarvoor? Je leest het hier.

Daarnaast waren er eerder dit jaar geruchten over een variant met 2TB opslag. Dit gerucht zien we eigenlijk ieder jaar wel terugkeren, maar wat ons betreft is het dit jaar wel het moment om een 2TB iPhone aan de line-up toe te voegen, vooral dankzij de alsmaar groter wordende foto’s en video’s. Hoewel 2TB lang niet iedereen zal aanspreken (je moet er ook flink voor in de buidel tasten), denken we dat het slim is om toe te voegen. Daarmee komt het aantal keuzes voor opslag van de iPhone 16 Pro (Max) weer uit op vier:

  • 256GB
  • 512GB
  • 1TB
  • 2TB

Opslag iPhone 16 (Plus): vermoedelijk ongewijzigd

Er zijn nog geen specifieke geruchten geweest over de opslag in de gewone iPhone 16 en iPhone 16 Plus. We vermoeden dat het (mede daarom) gelijk zal zijn met de iPhone 15 en iPhone 15 Plus. Dat betekent dat je bij de iPhone 16 en iPhone 16 Plus qua opslag hieruit kan kiezen:

  • 128GB
  • 256GB
  • 512GB

Een optie voor 1TB lijkt ons onwaarschijnlijk: dat heb je immers alleen nodig als je heel veel foto’s en video’s in de hoogste kwaliteit gaat maken. Wil je dat, dan kies je vermoedelijk toch wel voor een Pro-model. Bovendien vinden we 128GB als minimum voor de standaardgebruiker ook voldoende en daar denkt Apple (in ieder geval nu) ook zo over.

Bekijk ook

Apple noemt 128GB "veel opslag" in iPhone 15-reclamespotje

In een grappig reclamespotje benadrukt Apple hoeveel ruimte je hebt op het instapmodel van de 128GB iPhone 15. Maar is 128GB wel "veel opslag voor veel foto's", zoals Apple beweert?

Het definitieve antwoord over de hoeveelheid opslag van de iPhone 16 en iPhone 16 Pro, zullen we in september horen als Apple de nieuwe modellen aankondigt. Tot die tijd check je vooral onze aparte pagina’s van de aankomende modellen en ons artikel met iPhone 16-geruchten.

Bekijk ook

iPhone 2024 line-up: alles over de huidige en nieuwe iPhones van dit jaar

Welke iPhones vind je in 2024 in de line-up? Welke iPhones verdwijnen dit jaar uit Apple's assortiment en welke nieuwe 2024 iPhones komen erbij?

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.