Render van iPhone 16 met cameralenzen verticaal

Gerucht: ‘Grotere batterij in iPhone 16-modellen (maar niet allemaal)’

De iPhone 16-toestellen krijgen mogelijk een grotere batterij, zo zegt een bron. De verschillen lijken echter maar klein te zijn in vergelijking met de huidige iPhones.

Ieder jaar duiken er weer geruchten op over de batterijen van de nieuwste iPhones en ieder jaar is de batterijcapaciteit weer groter. Maar de realiteit is ook dat dat niet altijd betekent dat je ook langer met de iPhone kan doen. Hoe dat dit jaar bij de iPhone 16-serie gaat zijn, is nog even afwachten. Maar op X (Twitter) en het Chinese Weibo zijn nu wel al de eerste geruchten over de batterijcapaciteit van de iPhone 16-modellen opgedoken.

Op het Chinese Weibo heeft een tot nu toe onbekende bron ook de mogelijke batterijcapaciteit van de iPhone 16-modellen gelekt. Deze gegevens komen overeen met de batterijcapaciteit die eerder in februari al op X opdoken. Maar destijds ontbrak nog de mogelijke batterijcapaciteit van de iPhone 16 Pro. De nieuwe bron deelt nu wel die gegevens en zegt dat dit model een batterijcapaciteit van 3.355 mAh heeft. Dat is 2,5% hoger dan de batterijcapaciteit van de iPhone 15 Pro (3.274 mAh).

Daarnaast zegt geruchtenlekker yeux1122 op het Chinese Naver dat de iPhone 16 Pro Max een batterijduur van meer dan 30 uur krijgt. Nu is dat nog 29 uur voor video kijken met de iPhone 15 Pro Max.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 7 februari 2024:

‘Batterij iPhone 16 wordt groter’

De nieuwe informatie over de batterij in de iPhone 16 is afkomstig van geruchtenlekker @MajinBuOfficial, die een wisselend trackrecord heeft. Het is nog maar de vraag in hoeverre de gedeelde capaciteiten overeenkomen met de daadwerkelijke accu’s van de iPhone 16-modellen. Afgelopen zomer doken er ook al batterijcapaciteiten op van de iPhone 15-modellen, die bij nader inzien niet bleken te kloppen. De nieuwe iPhone 16-serie is nog ver van ons verwijderd, dus informatie die nu verkregen is kan altijd nog wijzigen.

Batterijcapaciteit 2023Batterijcapaciteit 2024 (gerucht)Verschil
iPhone 15: 3.349 mAhiPhone 16: 3.561 mAh+ 6,3%
iPhone 15 Plus: 4.383 mAhiPhone 16 Plus: 4.006 mAh– 8,6%
iPhone 15 Pro: 3.274 mAhiPhone 16 Pro: 3.355 mAh+2,5%
iPhone 15 Pro Max: 4.422 mAhiPhone 16 Pro Max: 4.676 mAh+ 5,7%

Wat hierbij opvalt is dat de iPhone 16 Plus een lagere batterijcapaciteit zou krijgen dan de huidige iPhone 15 Plus. Terwijl de lange batterijduur juist iets is wat Apple bij dit model benadrukt. De bron voegt eraan toe dat de iPhone 16 Pro Max geen L-vormige batterij meer krijgt, maar gewoon uit een rechthoek bestaat, net als bij de net zo grote iPhone 15 Plus en de andere modellen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Als de cijfers kloppen, is het nog maar de vraag of de grotere batterij er ook voor zorgt dat het toestel langer mee gaat zonder bijladen. Apple kan de extra capaciteit ook gebruiken voor extra functies die meer stroom verbruiken, terwijl de daadwerkelijke gebruiksduur gelijk blijft. Momenteel adverteert Apple met een batterijduur van 20 tot 29 uur voor video kijken. Het is de verwachting dat dit bij de iPhone 16-serie in ieder geval gelijk zal blijven.

Bekijk ook

iPhone 2024 line-up: alles over de huidige en nieuwe iPhones van dit jaar

Welke iPhones vind je in 2024 in de line-up? Welke iPhones verdwijnen dit jaar uit Apple's assortiment en welke nieuwe 2024 iPhones komen erbij?

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 09 april: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie over batterij iPhone 16 Pro (Max).
  • 2024 - 09 april: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie over batterij iPhone 16 Pro (Max).

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.