iPhone batterijstatus tonen in statusbalk

Reacties voor: Na jaren van afwezigheid: Apple brengt batterijpercentage terug naar iPhone-statusbalk

Een opmerkelijke toevoeging in de nieuwste beta van iOS 16: Apple toont het batterijpercentage weer in de statusbalk van iPhones zonder thuisknop. Al in 2017 verdween het batterijpercentage, door de komst van de notch.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Niet zichtbaar op iPhone 13mini

  2. Zo hè hebben ze het licht gezien bij Apple, dat het ook in de batterij icoon kan in plaats van er naast 😂.
    Maar mooi ondanks dat al niet echt echt meer miste, zal wel weer activeren indien niet standaard aan staat.

  3. Einde-lijk 😊

  4. Wat een amateurs daar in Cupertino.

  5. Ik zou het heel fijn vinden als dit terugkomt.

  6. Origineel geplaatst door Vinny
    Niet zichtbaar op iPhone 13mini

    Enkel beschikbaar in de laatste iOS 16 beta 5. Dit najaar kan je iOS 16 zelf installeren als gebruiker.

  7. Je kunt kiezen, dus mooi voor iedereen. Hoewel ik het niet echt heb gemist en het nooit een probleem heb gevonden om het scherm even naar beneden te trekken voor het percentage, zal ik het zeker gaan uitproberen om te zien wat handiger is.

  8. Apple heeft nog eens door Cydia gescrold

  9. Origineel geplaatst door Dennis
    Zo hè hebben ze het licht gezien bij Apple, dat het ook in de batterij icoon kan in plaats van er naast .
    Maar mooi ondanks dat al niet echt echt meer miste, zal wel weer activeren indien niet standaard aan staat.

    Inderdaad. In de beginperiode destijds van mijn XS miste ik het wel. Nu inmiddels niet meer. Beetje mosterd na de maaltijd Apple.

  10. @Yannick: Ik test iOS 16 al van beta 1 😅 blijkbaar is dit (nog) niet beschikbaar op de mini’s

  11. Origineel geplaatst door hans
    Je kunt kiezen, dus mooi voor iedereen. Hoewel ik het niet echt heb gemist en het nooit een probleem heb gevonden om het scherm even naar beneden te trekken voor het percentage, zal ik het zeker gaan uitproberen om te zien wat handiger is.

    Voor mij precies idem dito!
    Ben benieuwd!

  12. Opnieuw alleen op de “nieuwere” modellen.
    Het begint stilaan m’n nikkel uit te hangen…

    Ze garanderen 5 jaar ondersteuning. Wel handig om dat te zeggen. Kleef er het iOS16 of ipadOS 16 plaatje op en stop er quasi geen nieuwe “usefull” functies in. Dan heeft je oudere smartphone inderdaad zijn update gehad ja…

    Dat percentage in die indicator plakken is toch écht een kleintje voor elk type die de 16 ontvangt. Toch?

  13. @Gert: De oude schermen hebben een slechte resolutie waardoor dit praktisch onleesbaar zou zijn. Sommige dingen worden niet expres gedaan. Zoals ze mij altijd gezegd hebben, als je het zelf beter kan moet je het maar zelf doen ook!!

  14. Ik heb dit gewoon naast m’n batterij icoontje staan. Voordeel van een iPhone zonder notch!

  15. Eindelijk zeg… ik vond dit een van de grootste miskleunen op software sinds de notch. De lettertjes die ik hier in het commentaar tik op mijn pro max 13 zijn ongeveer even groot als wat er in het batterijtje gefrommeld moest worden. Zo moeilijk was dat niet.

    Vooral als ie onder 20% komt tijdens fietsen met navi wil je dat iets beter in de gaten kunnen houden dan steeds dat paneltje naar beneden te trekken (beide handen aan het stuur tijdens downhillen (woon in Zwitserland) is namelijk wel zo fijn.

    Esthetisch niet optimaal, maar waarom het nooit een aanvinkbare optie was is me een raadsel. Hoop dat dit geen beta optie blijft maar in de echte release zit.

  16. Het is handig dat je de optie terugkrijgt voor wie het wil en waar het kan. Persoonlijk heb ik het niet echt gemist.

  17. @Gert: Alleen de OLED modellen krijgen het. De iPhone X uit 2017 krijgt dit ook ‘gewoon’. Dit is het oudste model dat nog een update krijgt. (Samen met de 8, ook uit 2017).

    De genoemde modellen in het artikel beschikken over een LCD scherm en daarom wordt het onleesbaar wanneer het percentage in het batterijicoon wordt weer gegeven.

  18. Hopelijk snel de upgrade zodat mijn meldingen terug in orde zijn!

  19. @Wesley: Dat is niet helemaal juist. De iPhone 12 mini en iPhone 13 mini hebben ook een OLED-display maar krijgen het percentage (vooralsnog) niet, dus het heeft niet zozeer met OLED te maken. Het heeft meer met resolutie en schermformaat te maken.

  20. Zal de gekoppelde Bluetooth ook terug komen?

  21. Mooie ontwikkeling! Ik hoop ook dat de naam van de provider ook weer zichtbaar wordt, zoals bij de modellen zonder notch. Zeker handig als je in het buitenland bent

  22. Batterij lijkt nog vol omdat het percentage te klein voor mij is om zonder leesbril te lezen en het icoon van de batterij volledig gevuld is. Ik heb het maar weer uitgezet omdat het voor mij dan duidelijker is hoe vol/leeg de batterij is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.