iPhone X batterijpercentage.

Batterijpercentage achterhalen op iPhone en iPad: zo werkt het

Je kunt het batterijpercentage van de iPhone en iPad zichtbaar maken, zodat je nauwkeuriger kunt inschatten hoe lang de accu nog meegaat.

Batterijpercentage op iPhone en iPad

Het batterij-icoon op de iPhone en iPad geeft aan hoe lang de batterij nog meegaat. Wil je nauwkeurige informatie over de batterijstatus, dan kun je ook het batterijpercentage achterhalen. Standaard is dit in de rechterbovenhoek te zien, maar op de iPhone X-familie werkt dit net iets anders.

Batterijpercentage op iPhone X, iPhone XS en iPhone XR

Op iPhone-modellen met uitsparing bovenin het scherm (notch) is er geen mogelijkheid om het batterijpercentage altijd in de statusbalk weer te geven. Omdat er minder plek is door de uitsparing, vind je rechtsboven alleen een batterij-icoon dat aangeeft hoe vol je batterij is. Als je toch het bijbehorende percentage wil zien, moet je het Bedieningspaneel openen. Dit doe je door vanaf rechtsboven naar beneden te vegen.

iPhone X batterijpercentage.

Zoals in bovenstaande afbeelding te zien is, is het batterijpercentage wel te zien in het Bedieningspaneel. Het percentage verschijnt rechtsboven, naast het bijbehorende batterij-icoont. Veeg vervolgens weer omhoog om het Bedieningspaneel af te sluiten.

Een andere manier om achter het batterijpercentage op de iPhone X en hoger te komen, is om dit aan Siri te vragen. Vraag bijvoorbeeld “Op hoeveel procent staat mijn batterij?” en Siri geeft jou het antwoord. Er is daarnaast ook nog een batterijwidget beschikbaar vanaf iOS 11, zodat je via het widgetscherm het percentage kunt bekijken.

Batterijpercentage op iPhone en iPad

Op andere modellen is het iPhone-batterijpercentage wel in te stellen, zodat deze altijd zichtbaar is in de rechter bovenhoek. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en kies Batterij.
  3. Halverwege het scherm zie je een schakelaar met de tekst Batterijpercentage.
  4. Zet de schakelaar aan.

Batterijpercentage op de iPhone instellen.

Je ziet nu een percentage naast het batterijicoon staan. Hierdoor kun je direct zien of het nodig is om je toestel aan de lader te leggen. Zodra de twintig procent bereikt wordt, kleurt het batterijtje in de bovenhoek rood. Deze is groen op het moment dat het toestel aan de lader ligt.

Klopt het batterijpercentage niet of schakelt de iPhone uit voordat de batterijstatus op 0% staat? Dan is er wellicht iets mis met de weergave van het batterijpercentage. Door de iPhone- of iPad-batterij te kalibreren kun je zorgen dat het percentage weer klopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerp batterij
Devices iPad, iPhone