Apple Watch bandjes voor smalle polsen

iOS 14.5 beta laat je voorwerpen tracken via Zoek mijn-app

Zoeken naar AirTags en andere voorwerpen

Apple heeft in de derde beta van iOS 14.5 niet veel nieuws toegevoegd. Maar één ding is toch interessant: er zit nu een nieuw tabbad Items in de Zoek mijn-app. Daarmee kun je vermoedelijk de AirTag zoeken en andere voorwerpen zoals hoofdtelefoons.

De introductie van iOS 14.5 beta 3 verliep wat rommelig: eerst gaf Apple de beta vrij via de developer-pagina’s op de website, maar na anderhalf uur werd het toch weer teruggetrokken. Een een kwartier later stond de beta alsnog klaar voor ontwikkelaars, die meteen op zoek gingen naar vernieuwingen. Helaas zat er niet veel nieuws in, behalve één opvallende: de Items-tab in de Zoek mijn-app. Daarmee kun je mogelijk straks de AirTags zoeken en andere voorwerpen die voorzien zijn van een tracker.


Items zoeken met Zoek mijn-app
Sporen van de AirTags zijn al een tijdlang te vinden in de code, onder andere in iOS 14.3. Gebruikers ontdekten vervolgens dat je het verborgen tabblad Items kon activeren in de Zoek mijn-app. In iOS 14.5 beta 3 hoef je echter geen trucjes meer uit te halen: het tabblad Items is meteen zichtbaar. Dat wekt de indruk dat Apple op het punt staat om de Find My-app open te zetten voor allerlei voorwerpen.

Zoek mijn app met voorwerpen

Het kan daarbij gaan om Apple’s eigen AirTags, maar ook om voorwerpen van derden. Apple had het plan om het Zoek mijn-netwerk ook open te zetten voor andere aanbieders, zoals Tile. Maar het kan ook gaan om spullen waarin de tracker al is ingebouwd. Zo maakt Skullcandy hoofdtelefoons met ingebouwde technologie van Tile en bieden sommige Beats-koptelefoons ook ondersteuning voor de Find My-app. Recent werd nog ondersteuning voor de PowerBeats Pro toegevoegd. Ook moet het gaan werken met de aanstaande oordopjes van Belkin.

Open je de Zoek mijn-app in iOS 14.5 voor het eerst, dan krijg je een welkomstscherm met nieuwe functies en uitleg dat het volgen van accessoires nu wordt ondersteund via het Zoek mijn-netwerk. Ook zijn de notificaties nu verbeterd. Tik je op het tabblad Items, dan kun je een nieuw accessoire toevoegen of een gevonden voorwerp melden, om deze bij de juiste eigenaar terug te krijgen.

Zoek mijn met voorwerpen in iOS 14.5

Het wachten is nu nog op de introductie van de AirTags. Er wordt al anderhalf jaar over gesproken, dus wat ons betreft mag het accessoire nu wel eens onthuld worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2021, 9:19
Categorie iOS
Onderwerpen airtag, zoek mijn

AirTag

De AirTag is de aankomende Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. Er gaan al jaren geruchten dat Apple eraan werkt en Apple heeft zelf ook al verklapt met een AirTag te komen. Het is een accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en zou ook werken met augmented reality. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden.

AirTag

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.