HomeKit Secure Video camera.

Deze zeven uitgestelde functies van iOS 13 verschijnen in het najaar

Apple heeft iOS 13.1 uitgebracht, maar er is nog een aantal functies in aantocht. Dit zijn de zeven iOS 13 functies die uitgesteld zijn naar later dit najaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Uitgestelde functies van iOS 13: dit komt in het najaar

In iOS 13.1 heeft Apple veel bugs opgelost. Hierdoor draait iOS 13 een stuk beter. Het is niet voor niets dat we adviseerden om te wachten op iOS 13.1. Daarnaast zit er ook een aantal functies in iOS 13.1 die de moeite waard zijn. Maar er komt nog veel meer aan, want we hebben van Apple nog een aantal uitgestelde iOS 13 functies tegoed. Dit kun je nog dit najaar verwachten.

Apple heeft van onderstaande functies beloofd dat ze later dit jaar beschikbaar zijn. Wanneer dat is, weten we helaas nog niet. Mogelijk bewaart Apple de functies voor iOS 13.2, maar daar is op dit moment nog geen beta voor beschikbaar. De enige belofte die Apple nu kan geven, is dat de functies in het najaar komen.

HomeKit Secure Video
HomeKit Secure Video is een functie voor ondersteunende HomeKit-camera’s waarbij de videobeelden veilig worden bewaard in iCloud. De camera’s kunnen bepaalde activiteiten waarnemen, zoals beweging van mensen of dieren. Je hebt bij deze functie zelf de keuze wanneer de beelden bewaard worden en wanneer niet. Een aantal partijen hebben al ondersteuning voor de functie aangekondigd, maar om er gebruik van te kunnen maken moet je dus nog wat geduld hebben.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

HomeKit routers
Voor extra veiligheid in je huis komen er ook HomeKit routers. Met een dergelijke geschikte router bepaal je zelf met welke diensten je accessoires verbinding mogen maken. Je hebt daardoor zelf in de hand wat er met je HomeKit gegevens gebeurt. Apple doet dit vooral om hacks tegen te gaan. Als er een beveiligingslek is bij één van je apparaten, is er dankzij de HomeKit router niet direct toegang tot al je andere gegevens en apparaten.

https://www.iculture.nl/nieuws/homekit-routers/

AirPlay 2-speakers in automatiseringen
Met AirPlay 2 kun je speakers aansturen via Siri op je iPhone en muziek op meerdere tegelijk afspelen. Later dit jaar krijgen deze geschikte AirPlay 2-speakers nog een functie. Je kan ze dan namelijk meenemen in de automatiseringen en scènes. Op deze manier kun je bijvoorbeeld automatisch muziek afspelen zodra je thuiskomt of de muziek laten stoppen als je van huis weg gaat. Ook start je in één keer een scène met sfeerverlichting en een ontspannend muziekje.

Meldingen met Siri op AirPods
Binnenkort kan Siri berichten voorlezen via de AirPods 2. Als je bijvoorbeeld aan het sporten bent en je krijgt een berichtje, leest Siri dit bericht automatisch voor. Je kan dan ook direct antwoorden, waarna het bericht meteen verzonden wordt. Deze functie werkt in ieder geval met de AirPods 2 en de Powerbeats Pro. Het voordeel is dat dit niet alleen werkt met berichten via iMessage, maar ook via andere chatapps van derden die samenwerken met Siri. Denk bijvoorbeeld aan WhatsApp en Telegram.

Bekijk ook

Zo leest Siri nieuwe berichten en meer voor via je AirPods of Beats-apparaat

Siri kan berichten voorlezen op je AirPods, zodat je bij binnenkomende meldingen meteen weet wat iemand gestuurd heeft. Je kan er ook supersnel op antwoorden. Zo werken de berichtaankondigingen met de AirPods.

Gedeelde mappen in iCloud Drive
Je kan in iCloud Drive al samenwerken aan bestanden, maar binnenkort is het ook mogelijk om iCloud mappen te delen. We kennen dit al jaren van Dropbox en andere diensten, zodat mappen met daarin de inhoud gesynchroniseerd worden bij meerdere gebruikers. Later dit jaar komt dit dus ook naar iCloud Drive, waardoor je makkelijker samen met je partner of een collega documenten kan beheren.

Apple wilde deze functie in het najaar van 2019 uitbrengen, maar er is kans dat het is uitgesteld naar voorjaar 2020. Voor macOS Catalina heeft Apple inmiddels bevestigd dat het pas in het voorjaar van 2020 komt en we hebben zo’n vermoeden dat dit ook geldt voor iOS en iPadOS.

Bekijk ook

Apple stelt het delen van iCloud-mappen uit naar voorjaar 2020

Niet alles loopt op rolletjes bij Apple. Het delen van mappen in iCloud zou al in iOS 13 aanwezig zijn en stond ook gepland voor macOS Catalina. Maar Apple heeft nu stilletjes aangegeven dat het is uitgesteld naar het voorjaar van 2020.

Fotolader API
Met de Fotolader API kunnen ontwikkelaars een optie in hun app toevoegen waarmee je foto’s direct kan importeren vanaf een camera. Dit is nu al beschikbaar via de standaard Foto’s-app, maar komt dus ook beschikbaar voor apps van derden. Dit scheelt een stap als je gebruikmaakt van fotobewerkingsapps. In plaats van dat je eerst een foto importeert naar de Foto’s-app en daarna overzet naar de app om in te bewerken, kan het binnenkort direct in de bewerkingsapp.

Communicatielimieten en contactenlijst voor Schermtijd
Als ouder heb je via Schermtijd de mogelijkheid om bepaalde instellingen van je kind te beheren. Daar komt nog een optie voor het beheren van contacten bij. Je kan als ouder kiezen welke contacten op het apparaat van je kind verschijnen. Ook stel je communicatielimieten in, waarin je vastlegt met wie je kind kan communiceren en andersom. Dit kan zowel gedurende de dag als tijdens de apparaatvrije tijd.

Bonus: audio delen met AirPods nu toch beschikbaar
Onverwacht heeft Apple de functie om audio te delen met AirPods en andere koptelefoons toch vrijgegeven. Op Apple’s eigen pagina staat dat de functie later dit najaar uitgebracht wordt en niet beschikbaar is vanaf 24 september. Ook staat de functie niet vermeld in de releasenotes van iOS 13.1. Toch kan je er nu al gebruik van maken en in onze tip lees je hoe dat moet.

Bekijk ook

Samen luisteren: zo kun je audio delen met twee paar AirPods

Met twee paar AirPods kun je samen luisteren naar muziek op één iPhone. Je kan dan samen met je partner of een vriend of vriendin muziek luisteren of een film kijken. Zo werkt het audio delen met de AirPods.

Bekijk ook ons overzicht met de beste iOS 13 functies of de iOS 13 ontdekkingen met kleine handige wijzigingen. Dit zijn er meer dan vijftig, dus ondanks dat nog niet alles beschikbaar is, is er meer dan genoeg om te ontdekken.

Bekijk ook

Overzicht: Deze 55+ ontdekkingen uit iOS 13 zijn ook superhandig

iOS 13 bevat veel meer handige nieuwe functies dan Apple op het podium heeft laten zien. In dit artikel zetten we meer dan 70 handige iOS 13 ontdekkingen voor je op een rijtje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 oktober 2019 om 16:17
Onderwerp
Categorie
iOS
Software
iOS 13

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.