Emoji in iOS 13.1

Apple verbetert 24 emoji in iOS 13.1, waaronder facepalm en inktvis

De inktvis is eindelijk zijn rare neus kwijt

Ben je fan van emoji, dan heeft iOS 13.1 ook iets voor jou te bieden. Apple heeft namelijk de emoji voor inktvis, mug en het gezicht met hartjes aangepast. Ook bij 21 andere emoji waren nog wat verbeteringen mogelijk.

Verbeterde emoji in iOS 13.1

Vooral bij de inktvis was er veel kritiek. Het beestje was namelijk voorzien van een rare neus. Mensen van het aquarium van Monterey Bay vestigden de aandacht erop dat een ademhalingsbuis (sifo) aan de voorkant te zien was. Als een inktvis al beschikt over zo’n buis, dan zit ‘ie aan de achterkant. Bij Apple leek het een vreemde neus.

Inktvis emoji in iOS 13.1


Negen maanden later staat de inktvis er eindelijk goed op, met de komst van iOS 13.1 dat dinsdagavond verscheen.

Emojipedia maakte een round-up van alle wijzigingen die Apple bij emoji heeft doorgevoerd. Ook de octopus kreeg een opknapbeurt: hij heeft extra zuignappen aan de voorkant erbij gekregen. De mug was anatomisch niet correct en heeft nu een extra set poten, in totaal zes.

Emoji mug iOS 13.1

Lachen met glimmende hartjes
Een andere populaire emoji is die van het lachende gezicht met hartjes op de ogen. Deze hartjes hadden een eigen uiterlijk gekregen, anders dan de normale emoji van het rode hart. Die laatste heeft namelijk glimrandjes. In iOS 13 ziet het er consequenter uit.

Emoji iOS 13.1 gezicht met hartjes

Nog wat andere wijzingen: het puzzelstukje is nu gewijzigd van blauw naar groen. En het telraam staat voortaan op z’n kant, zoals het historisch gezien hoort.

Andere wijzigingen vind je bij de koe, muis, uil, het whiskyglas en meer. Zo is de huidskleur van de vrouw met facepalm en de zeemeermin aangepast.

iOS 13.1 nieuwe emoji

Nog meer verbeteringen in iOS 13.1
iOS 13.1 is inmiddels voor iedereen met een geschikt toestel te downloaden. De wijzigingen in de emoji zijn zeker niet de belangrijkste. Er zitten namelijk veel leukere iOS 13.1 functies in, die je meteen kunt gaan proberen. Zo is er verbeterde AirDrop-fucntionaliteit voor de iPhone 11 (Pro Max) en zijn de automatiseringen voor de Opdrachten-app terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.