Een video posten in Instagram.

Meerdere video’s aan één Instagram-post toevoegen doe je zo

Je kunt in Instagram meerdere video's achter elkaar zetten en plaatsen in één post. In dit artikel leggen we uit hoe je dat precies kunt doen.

Een video posten in Instagram.
Behalve foto’s kun je op Instagram ook video’s posten. Ook deze video’s kun je voorzien van een hip filtertje of bijsnijden zodat je precies het juiste stuk uit een video kunt posten. Maar je kunt met de Instagram-app ook meerdere losse video’s achter elkaar zetten, zodat deze gebundeld worden in één post. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Meerdere video’s in één Instagram-post

Het toevoegen van meerdere video’s in één post is een fluitje van een cent. Hou er wel rekening mee dat de video’s bij elkaar niet langer mogen zijn dan 60 seconden, omdat dit de totale maximale lengte is van een videopost op Instagram. Om meerdere bestaande video’s te combineren, volg je onderstaande stappen:

  1. Open de Instagram-app en tik op de opname-knop midden in de menubalk.
  2. Selecteer Bibliotheek en kies een video die je wil plaatsen. Tik op Volgende.
  3. Hier kun je een video voorzien van een filter of bijsnijden. Tik op het schaartje.
  4. Kies vervolgens voor het plusje om een tweede video aan je post toe te voegen.
  5. Selecteer de juiste video en tik vervolgens op Klaar.
  6. Je kunt de gekozen video’s eventueel nog van plaats verwisselen door deze te slepen. Wil je een video verwijderen, dan sleep je deze naar het midden van het scherm.

Een video posten op Instagram. Een videoclip verwijderen in een videopost op Instagram.

Vervolgens worden de video’s achter elkaar gezet en kom je op het standaard scherm waar je je post kunt versturen. Net als bij gewone posts voeg je hier een onderschrift toe en bepaal je naar wie je het filmpje stuurt. Oorspronkelijk mochten video’s op Instagram niet langer zijn dan 15 seconden, maar dit is nu verlengd naar een volle minuut.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram