Meater-thermometer

Voor de BBQ: dit zijn de beste grillthermometers met iPhone-app

Is jouw steak altijd veel te gaar? Met een goede grillthermometer met iPhone-app kun je van je drankje genieten en tegelijk je vlees en andere BBQ-gerechten beter in de gaten houden. Dit zijn de beste grillthermometers met iPhone-app, die je op afstand kunt uitlezen!

BBQ-thermometers met iPhone-app

Bij BBQ denken sommige mensen aan aangebrande worstjes en hamburgers uit de diepvries. Dat kan iedereen. Er zijn ook BBQ-pitmasters die er een culinair feestje van maken, maar een goed stuk vlees lukt alleen als je scherp op de temperatuur let. Daarom gebruiken steeds meer thuiskoks en BBQ-helden een grillthermometer, om zeker te weten dat de kip goed gaar is en de biefstuk geen droog schoenzooltje wordt. Gelukkig zijn er steeds meer grillthermometers die met de iPhone werken, zodat je er niet de hele tijd met je neus bovenop hoeft te staan en toch perfect gare gerechten krijgt. Hieronder stellen we een aantal aan je voor. Ben je op zoek naar BBQ-apps voor de iPhone, dan hebben we daar ook een aparte lijst voor.

Bluetooth-vleesthermometers met iPhone-app

De iGrill is de moeder van alle Bluetooth-thermometers. Ooit was het een zelfstandig merk, maar sinds de overname door Weber maakt het deel uit van het barbecue-imperium. Dat levert natuurlijk mooie beelden op van grote stukken vlees op de BBQ, waarbij zo’n Bluetooth-thermometer goed van pas komt om de kerntemperatuur in de gaten te houden.

Weber iGrill

Weber heeft tegenwoordig drie modellen in het assortiment: twee al langer bestaande modellen en een nieuw exemplaar voor de Genesis II BBQ (zie hieronder). Daarnaast bespreken we in dit artikel ook een aantal thermometers van andere merken.

Weber iGrill modellen 2017

iGrill Mini

Het kleinste model is de iGrill mini (adviesprijs €69,99). Via de app lees je de temperatuur af tot op 50 meter, dus je hoeft niet de hele tijd bij de barbecue te blijven. Daarnaast kun je een wekker instellen via de app, zodat je weet wanneer het gerecht klaar is. Meet temperaturen van -30 tot 300 graden Celsius en de twee AA-batterijen gaan 150 uur mee.

Weber iGrill Mini

Je kunt deze thermometer magnetisch aan de BBQ vastplakken. Er zit een LED-schermpje op, dat van kleur verandert als het vlees de gewenste temperatuur heeft. De 1,2 meter lange kabel zorgt voor wat extra flexibiliteit zodat je de thermometer iets verderop op een metalen hek kunt plakken. Deze compacte sensor weegt slechts 39 gram en is de lichtste die we hier bespreken.

Bekijken: iGrill Mini (adviesprijs €70, o.a. bij fonq)


iGrill 2

De iGrill 2 is met z’n 172 gram iets zwaarder, maar heeft ook een 1,2 meter lange kabel. Via de app bekijk je recepten, die je vervolgens meteen kunt uitvoeren. Je hebt minimaal een iPhone 4s nodig om deze thermometer te kunnen gebruiken, die je tot op 150 meter kunt aflezen. Het temperatuurbereid is tussen de -30 en 307 graden Celsius. Het belangrijkste verschil met de mini is dat dit model groter is en vier gerechten tegelijk kan meten. Je krijgt twee grillpennen meegeleverd, de andere twee moet je er los bij kopen.

Weber iGrill 2 digitale thermometer

Dankzij de magneet kun je de iGrill 2 vastklikken aan de BBQ of aan een ander stalen voorwerp. De 2AA-baatterijen gaan 200 uur mee en ook hier verandert het LED-schermpje van kleur als het vlees klaar is.

Bekijken: iGrill 2 (adviesprijs €130, o.a. bij fonq)


iGrill 3

De professionele BBQ-artiest (met of zonder muts) neemt natuurlijk de iGrill 3, het topmodel van Weber. Deze thermometer is speciaal ontworpen voor de Genesis II-serie en kan vier gerechten tegelijk in de gaten houden. De iGrill 3 is extra groot en is bedoeld voor professionals. Voor mensen met een Genesis II LX Serie zitten er nog wat extra functies op, zoals het inschakelen van de verlichting van je buitenkeuken.

Weber iGrill 3

Dit model wordt geleverd met twee grillpennen, zodat je van twee gerechten de temperatuur kunt meten. Je kunt dit uitbreiden met nog eens twee. Het temperatuurbereik loopt van -30 tot 370 graden Celsius en dit is via Bluetooth tot op 150 meter af te lezen. Ook dit model werkt op 2 AA-batterijen die 200 uur meegaan. En ook hier verandert het LED-scherm van kleur als het vlees gaar is. De 1,2 meter lange kabel biedt wat extra vrijheid en het gewicht is 172 gram. Eigenlijk is er dus niet zoveel verschil met de iGrill 2. Helaas is deze thermometer op veel plekken uitverkocht.

Bekijken: iGrill 3 (adviesprijs €120, o.a. bij fonq)


Meater

De Meater is misschien wel de fijnste thermometer die je kunt vinden, want er komt geen draadje aan te pas. Je steekt de Meater-thermometer rechtstreeks in het stuk vlees. Dit werkt als je het vlees op de grill legt, in de oven doet of in een pan aan het sudderen bent. Smelt ‘ie dan niet? Nee! Mensen die deze thermometer al hebben gebruikt melden dat het perfect lukt. De Meater is tot op de graad nauwkeurig en meldt je via de app de kerntemperatuur en de temperatuur aan de buitenkant van het vlees. In die app vind je informatie over de gewenste temperatuur voor bijna elk stuk vlees, van biefstuk tot kippenpootjes.

Meater thermometers

Meater is ontstaan vanuit een Kickstarter-campagne uit 2015 en is nu gewoon te koop via de shop. Afhankelijk van de draadloze technologie die je gebruik heb je een Bluetooth-bereik van 10 meter, een Wi-Fi-bereik van 50 meter of een oneindig bereik als je de cloud gebruikt. Het Smart Guided Cook-systeem helpt je stapsgewijs bij het bereiden van je gerecht.

Bekijken: Meater (€89 bij Meater)


Inkbird

Inkbird is een wat minder bekende naam, maar is interessant omdat ze vrij goedkoop zijn. Zeker als je kiest voor de Inkbird IBT-2X, een rechthoekige thermometer met LCD-scherm die rond de 30 euro kost. Er zitten twee prikkers aan, zodat je twee gerechten tegelijk in de gaten kunt houden. Je krijgt een temperatuuralarm als de gewenste warmte is bereikt en er is een countdown-klokje voor beginnende BBQ’ers. Je kunt met deze thermometer tussen de 0 en 250 graden Celsius meten, met een nauwkeurigheid van plus en min 1°C.

Inkbird IBT-2X

Deze vleesthermometer met iPhone-app werkt met een iPhone 4s of hoger en wordt geleverd met een Engelstalige handleiding. Er zitten speciale instellingen in de app voor rund, kalf, lam, hamburger, varkensvlees, vis en dergelijke. De twee AAA-baterijen zijn niet inbegrepen. Deze wat zwaardere sensor weegt 200 gram.

Inkbird heeft nog meer modellen zoals de IBT 6X, een zeskantig model met aansluitmogelijkheid voor zes pennen. Deze zijn wel wat duurder.

Bekijken: Inkbird bij Amazon.nl


Maverick-thermometers

Maverick maakt verschillende connected thermometers, die je via Bluetooth kunt koppelen aan je iPhone. De iChef ET-735 is kleine thermometer die ier stukken vlees tegelijkertijd kan meten; er worden namelijk twee temperatuurnaalden meegeleverd, maar er zijn aansluitmogelijkheden voor vier stuks. De thermometer heeft een bereik tussen de 0 en 300 graden Celsius.

Maverick iChef ET-735 thermometer

Op het schermpje van de thermometer is ook af te lezen hoe warm het vlees is en je hoort een geluidsignaal wanneer het vlees gaar is. De bijbehorende app geeft je ook een melding. Je kunt zelf de juiste temperatuur instellen dat bij elk stukje vlees hoort.

Een wat luxer model is de Maverick iChef ET-736. Hij meet niet alleen hoe warm het vlees op dit moment is, maar voorspelt ook hoe lang het nog gaat duren voor het vlees goed gaar is. De thermometer maakt verbinding via het Wi-Fi-netwerk om data uit te wisselen met je iPhone of iPad. Het voordeel hiervan is dat je overal in huis kunt kijken hoe het ervoor staat met je stukje vlees en je dus niet vastzit aan het Bluetooth-bereik van veel andere thermometers.

Maverick iChef ET-736 thermometer

Er worden twee temperatuurnaalden meegeleverd waardoor je de temperatuur van twee stukjes vlees tegelijkertijd kunt meten. Het grootste voordeel van deze prijzige thermometer is misschien nog wel dat hij oplaadbaar is. Je hoeft dus niet elke keer de batterijen te vervangen.

Bekijken: Maverick bij Amazon.nl


GrillEye

Deze opvallende rode grillthermometer ziet er nét iets anders uit dan alle andere. Deze meet de kerntemperatuur van je gerecht, waarbij je een melding krijgt als het eten klaar is. Via de bijbehorende app volg je op afstand de temperatuur. Vanuit de app kies je verschillende soorten vlees, gevogelte of vis. Bijzonder is dat je deze thermometer kunt uitbreiden naar 6 prikpennen. Je krijgt echter maar twee prikpennen meegeleverd, dus de overige zul je er los bij moeten kopen.

GrillEye thermometer

Deze thermometer heeft een wat kortere kabel van 50 centimeter. Het draadloos aflezen van de temperatuur is mogelijk tot op 100 meter, als er geen obstakels zijn. Pluspunt is dat het temperatuurbereik tot 380 graden Celsius loopt. De twee AA-batterijen hebben een levensduur van 200 uur.

Bekijken: GrillEye (ca. €90 bij fonq of bekijk GrillEye bij Amazon.nl)


Mastrad Kernthermometer Bluetooth

Mastrad-kernthermometer BluethoothDe Kernthermometer BlueTooth vaan Mastard is een compacte thermometer die je eenvoudig de temperatuur af laat lezen op je iPhone. Via bluetooth verbindt je hem met je iPhone en gebruik je de Cook’m-app om de temperatuur af te lezen en in te zien. Het bereik van deze thermometer is ongeveer 30 meter en hij werkt op batterijen.

Bekijken: Mastrad Kernthermometer Bluetooth (€64,49 bij Bol.com)

Lees ook onze applijst met de beste BBQ apps voor de iPhone!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2021
Categorie Accessoires
Onderwerpen barbecue, keuken, koken, thermometer
Devices iPad, iPhone
Software iOS