Amazon Echo Show 10 met videocall

tvOS hint opnieuw naar HomePod met scherm

Apple zou nog steeds werken aan een HomePod met beeldscherm. Er lijkt actief aan te worden gewerkt, nu er in de code van tvOS 17.2 en tvOS 17.4 aanwijzingen zijn gevonden van een krachtiger HomePod-model met A15-chip.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 14 februari 2024: In tvOS 17.4 zijn aanwijzingen gevonden voor een HomePod met display. Dit gebeurde vorig jaar oktober ook al in tvOS 17.2 (zie hieronder). De code van tvOS 17.4 beta 3 hint naar een apparaat met codenaam ‘Z314’, voorzien van een A15-chip. Er zouden zowel interne versies als productieversies van de HomePod worden getest. Dit wekt de indruk dat het apparaat zich al in een vergevorderd stadium van ontwikkeling bevindt. De A15-chip wordt ook gebruikt in de iPad mini 6. Dit zou kunnen wijzen op een krachtiger apparaat, aangezien de huidige HomePods zijn voorzien van chips die ook in de Apple Watch worden gebruikt.

In maart 2023 beweerde Ming-Chi Kuo dat er een HomePod met 7-inch scherm in ontwikkeling was en in oktober 2023 volgde het gerucht van geruchtenlekker Kosutami, dat de volgende generatie HomePod lijkt op het huidige model, maar met een groot LCD-touchscreen bovenop. Over een releasedatum is nog niets bekend. In 2023 suggereerde Kuo dat de HomePod met scherm in de eerste helft van 2024 op de markt zou komen, maar aangezien er al langer sprake is van radiostilte in het geruchtencircuit, zou het ons niets verbazen dat we er pas in de tweede helft van het jaar iets van gaan zien.

Bekijk ook

Gerucht: 'Vernieuwde HomePod met iPad-achtig scherm komt in 2025'

Iets om naar uit te kijken: Apple zou plannen hebben om een vernieuwde HomePod uit te brengen met nieuw design. Er zit ook een scherm in.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 29 oktober 2023.

Er zijn al regelmatig geruchten geweest dat Apple de HomePod wil uitbreiden met een 7-inch scherm. Apple lijkt daar nog steeds aan te werken, zo werd in de beta van tvOS 17.2 ontdekt. Apple heeft in de firmware een aantal ongebruikelijke apparaten toegevoegd aan de lijst. Normaal staan daarin alleen Apple TV’s en HomePods (die grotendeels op dezelfde firmware draaien), maar nu wordt ook een iPad mini 6 genoemd. Ook is er ondersteuning voor de iPad mini 6 gevonden in de SDK (softwareontwikkelkit) van Xcode 15, bedoeld voor tvOS 17. En tenslotte zijn er ook nog drivers voor de iPad mini gevonden in de frameworks voor audiokalibratie van tvOS 17.

Genoeg aanwijzingen dus, om te denken dat Apple nog steeds aan een HomePod met display werkt. Een week geleden deelde geruchtenlekker en verzamelaar ‘Kosutami’ nog een foto van een mogelijk prototype, maar de geruchten gaan veel verder terug. In 2021 waren er geruchten over een HomePod met scherm, waarbij we verwezen naar een uitspraken uit 2017 van Phil Schiller. Deze Apple-topman vond dat een slimme speaker een scherm moet hebben, maar toen in hetzelfde jaar de eerste HomePod verscheen zat er helemaal geen scherm in.

HomePod display patent

Wel heeft Apple de afgelopen jaren stappen vooruit gemaakt als het om smart home-support gaat. Er zijn inmiddels voldoende HomeKit-producten om je smart home ermee in te richten, waarbij de HomePod dienst kan doen als woninghub. Maar een scherm waar je informatie op kunt aflezen zit er nog steeds niet in. De huidige HomePod kan alleen kleurpatronen tonen.

De HomePod-met-speaker zou een mix kunnen worden van een speaker en tablet, zodat je het bijvoorbeeld kunt gebruiken voor videobellen. Ming-Chi Kuo beweert dat de vernieuwde HomePod met 7-inch scherm in de eerste helft van 2024 zal verschijnen. En bij Bloomberg denken ze dat er aan smart home-accessoires met scherm wordt gewerkt.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-homepod-lcd-scherm/

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 6 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.