Phil Schiller ziet slimme speaker met scherm wel zitten

Apple-topman Phil Schiller vindt dat een spraakassistent een scherm nodig heeft en hint daarmee naar een Siri-speaker met scherm.

Apple-topman Phil Schiller heeft in een interview gezegd dat hij spraakassistenten zoals de Amazon Echo alleen ziet zitten als er een scherm in zit. Toevallig lekte op hetzelfde moment een afbeelding uit van een nieuwe Amazon Echo-speaker die daadwerkelijk voorzien is van een scherm.

Amazon Echo met scherm

‘Siri heeft een scherm nodig’

Erg positief is de gelekte speaker van Amazon voorlopig niet ontvangen. Media vonden het een ‘apparaat uit 2005’. Maar het scherm zal zeker in de smaak vallen bij Phil Schiller, hoofd marketing van Apple. Hij vertelde deze week in een interview dat spraakassistenten zoals de Amazon Echo een scherm nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Hij deed zijn uitspraken voordat bovenstaande afbeelding lekte.

Schiller sprak tijdens een rondreis waarbij hij Apple’s App Accelerator-centrum in Bengaluru (India) opende. Hij kreeg de vraag wat hij vond van de Amazon Echo en Google Home, momenteel de twee belangrijkste slimme speakers voor de huiskamer gaat. Schiller wilde over beide apparaten niets specifieks zeggen en probeerde er onderuit te komen door te zeggen: “Mijn moeder zei altijd, dat als je niets aardigs te zeggen hebt, dat je beter niets kunt zeggen.

Wel wilde Schiller kwijt dat Apple een ‘diep geloof’ heeft in spraakgestuurde assistenten, zoals Siri. Maar hij vindt dat daarvoor wel een scherm nodig is en dat ontbreekt nu juist bij de Amazon Echo en Google Home. Toch heeft Apple zelf ook een product dat zonder scherm te bedienen is, namelijk de AirPods.

Beats-speaker met Siri

Schiller legde uit dat het soms makkelijk kan zijn om alleen je stem te gebruiken, bijvoorbeeld als je aan het autorijden bent. Of als je aan de andere kant van de kamer zit en een ander liedje wilt horen. Maar als een spraakassistent geen scherm heeft, beperkt dat de mogelijkheden, aldus Schiller.

“Er zijn dus veel momenten waarop een spraakassistent van pas komt, maar dat wil niet zeggen dat je geen scherm nodig hebt”, aldus Schiller. “Dat je geen scherm hebt is denk ik in de meeste situaties onhandig.” Schiller noemde daarbij Apple Kaarten als voorbeeld: je kunt wel gesproken aanwijzingen krijgen, maar je wilt op een gegeven moment toch ook nog even een kaartje zien. Ook voor foto’s en games heb je een scherm nodig, vindt Schiller.

Ik denk dat spraakassistenten ongelooflijk krachtig zijn, dat hun intelligentie zal toenemen, dat ze meer voor ons gaan doen. Maar dat de rol van het scherm erg belangrijk hierin blijft.

Of Apple daadwerkelijk een Siri-speaker gaat maken is nog onduidelijk, maar er zijn genoeg aanwijzingen dat Apple in ieder geval met plannen bezig is. Misschien krijgen we tijdens WWDC 2017 al iets te zien. De speaker zou eruit zien als een cilinder en voorzien zijn van high-end audio.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2017, 9:11
Categorie Geruchten
Onderwerpen amazon, siri, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.