HomePod mini kleuren

HomePod mini FAQ: antwoorden op al je veelgestelde vragen

De HomePod mini is nu in Nederland en België verkrijgbaar en deze slimme speaker levert wat vragen op. In deze FAQ proberen we zoveel mogelijk te beantwoorden. Welke veelgestelde vraag je ook hebt: de kans is groot dat je het antwoord in dit artikel vindt!

HomePod mini review Prijs (vanaf €109,-)

Nu de HomePod en HomePod mini in Nederland en België te koop zijn, heb je misschien nog allerlei vragen omtrent de slimme speaker van Apple. In deze HomePod mini FAQ beantwoorden we de veelgestelde vragen. Werken alle functies ook in het Nederlands? Hoe goed is deze speaker? Kan ik de HomePod mini ook nog in het Engels gebruiken? Deze en nog veel meer vragen en antwoorden lees je hier.

In deze FAQ focussen we voornamelijk op de HomePod mini, omdat dat het enige model is dat nog door Apple verkocht wordt. De originele HomePod wordt niet meer gemaakt, hoewel veel functies overeenkomen met de HomePod mini.

 1. Werkt de HomePod mini in het Nederlands?
 2. Wanneer komt de HomePod mini naar Nederland of België?
 3. Waar kan ik de HomePod mini kopen?
 4. Waar vind ik jullie HomePod mini review?
 5. Werken alle functies van de HomePod mini in het Nederlands?
 6. Werkt de HomePod mini met meerdere gebruikers?
 7. Werken de persoonlijke verzoeken in Nederland?
 8. Wat kan ik doen met een HomePod mini, behalve muziek luisteren?
 9. Wat zijn de verschillen tussen HomePod en HomePod mini?
 10. Hoe klein is de HomePod mini?
 11. In welke kleuren is de HomePod mini verkrijgbaar?
 12. Heeft de HomePod mini 360 graden geluid?
 13. Kan ik met de HomePod mini een stereopaar vormen?
 14. Werkt de HomePod mini ook samen met Sonos?
 15. Hoeveel HomePods en AirPlay 2-speakers kan ik combineren?
 16. Werkt de HomePod mini met Dolby Atmos?
 17. Werkt de HomePod mini met lossless audio?
 18. Welke processor zit er in de HomePod mini
 19. Kan ik Spotify en andere muziekdiensten afspelen op de HomePod?
 20. Hoeveel Watt is de output van de HomePod mini-speaker?
 21. Heeft de HomePod mini dezelfde geluidskwaliteit als de Google Home Mini?
 22. Zit er een line-out op de HomePod mini?
 23. Krijg ik een stroomadapter bij de HomePod mini?
 24. Kan ik de HomePod mini als portable speaker gebruiken?
 25. Kan ik de HomePod mini aansluiten op een powerbank?
 26. Kan ik een andere adapter voor de HomePod mini gebruiken?
 27. Kan ik de HomePod mini aansluiten op een MacBook-poort?
 28. Wat betekenen de statuslampjes op de HomePod mini?
 29. Kan ik de HomePod mini als tv-speaker gebruiken?
 30. Kan ik de HomePod mini gebruiken als een 5.1 surround sound systeem?
 31. Kan ik de HomePod mini als bureauspeaker gebruiken?
 32. Werkt de HomePod ook als Bluetooth-speaker?
 33. Wat heb ik aan Thread-ondersteuning in de HomePod mini?
 34. Hoe werkt Handoff op de HomePod mini?
 35. Wat heb ik aan de U1-chip in de HomePod mini?
 36. Werkt Handoff van muziek ook op iPhones zonder U1?

#1 Werkt de HomePod mini in het Nederlands?

Ja, de HomePod mini en de originele HomePod werken sinds december 2021 in het Nederlands. Je hebt hiervoor HomePod software-update 15.2 nodig. Je kan in het Nederlands opdrachten geven aan de HomePod, vragen stellen en nog veel meer.

Behalve Nederlands wordt ook België ondersteund, al is er geen Vlaamse stem beschikbaar. Het werkt dus wel in België, maar dan zonder het speciale accent. Sinds software-update 15.4 kun je ook stemherkenning met de HomePod gebruiken met je huisgenoten. Zo kan de HomePod goed met persoonlijke verzoeken omgaan.

Bekijk ook

Persoonlijke verzoeken op HomePod (mini): berichten versturen, notities maken en veel meer

Hoe werkt de HomePod met berichten, notities, herinneringen en agenda-afspraken? In deze tip lees je over persoonlijke verzoeken op de HomePod (mini) en welke opdrachten je kunt geven om notities, berichten en herinneringen te maken en te bewerken. Bij elk onderwerp geven we suggesties voor vragen.

#2 Wanneer komt de HomePod mini naar Nederland of België?

De verkoop van de HomePod mini is op 25 maart 2022 gestart in Nederland en België. Al eerder kon je bij andere winkels terecht. Het was lange tijd onduidelijk wanneer Apple de slimme speakers ook hier zou verkopen, maar het wachten is voorbij.

HomePod mini zwart

#3 Waar kan ik de HomePod mini kopen?

De HomePod mini is officieel verkrijgbaar in Nederland en België, maar ook in andere landen. In Duitsland betaal je een tientje minder, mocht je toevallig in de buurt zijn. Je hebt drie goede manieren om aan te schaffen:

 • Via een Nederlandse winkel. De HomePod mini wordt officieel in Nederland verkocht. Wil je een HomePod mini kopen, dan is dit de meest eenvoudige manier.
 • Via een buitenlandse vriend. Bestel online via de Apple Store in het betreffende land en laat het pakketje bezorgen op een lokaal adres, bijvoorbeeld van een vriend of familielid. Buitenlandse Apple Stores verzenden niet naar Nederland of België.
 • Zelf ophalen bij de Apple Store. Als je toch in de buurt bent van een Apple Store in het buitenland, dan kun je mogelijk een klein bedrag besparen op je aankoop. Apple hanteert niet overal dezelfde prijzen.

We hebben een apart artikel over de HomePod kopen.

Bekijk ook

Nieuwe HomePod vanaf nu te koop: alles over voorraad en de beste prijzen

Wil je de nieuwe HomePod kopen? Op deze pagina lees je alles over prijzen, levertijden en meer. De HomePod en HomePod mini zijn officieel in Nederland te koop en hier vind je de beste deals. Waar is de HomePod het goedkoopst? We geven antwoord op al je vragen!

#4 Waar vind ik jullie HomePod mini review?

In onze HomePod mini review lees je hoe wij de geluidskwaliteit, het design en andere functies ervaren hebben. Deze review is geschreven toen de HomePod mini nog (lang) niet in Nederland verkrijgbaar was, maar is inmiddels bijgewerkt met de nieuwste ervaringen.

Bekijk ook

HomePod mini review in 2022, nu volledig Nederlands: is het wat voor jou?

De HomePod mini is Apple's kleine Siri-speaker en werkt nu ook volledig in het Nederlands. In deze bijgewerkte HomePod mini review lees je hoe we de Nederlandse Siri ervaren hebben na een uitgebreide test. Ook bespreken we de geluidskwaliteit en of de speaker de moeite waard is.

#5 Werken alle functies van de HomePod mini in het Nederlands?

Nu Siri op de HomePod mini Nederlands verstaat en spreekt, is bijna alles mogelijk. Je kan muziek afspelen, kennisvragen stellen, vragen om een mopje of een leuk verhaal, HomeKit-apparaten besturen, Intercom gebruiken en meer.

Een belangrijke functie die ook in het Nederlands werkt is stemherkenning voor persoonlijke verzoeken. Je kunt zo bijvoorbeeld vragen om een bericht te sturen of om je agenda te controleren. De HomePod herkent wie je bent en handelt daarom ook namens jou. Voor de zekerheid kun je ook vragen “Wie ben ik?” omdat Siri dan zal vertellen als wie je klinkt.

Maar niet alles werkt in het Nederlands. De HomePod mini kan in het Nederlands geen nieuwsberichten voorlezen. Omdat de Apple News-app in Nederland niet beschikbaar is, kan Siri ’s ochtends niet het laatste nieuws aan je voorlezen. Als alternatief daarvoor start de HomePod mini de nieuwste aflevering van de NPO Radio 1-podcast De Dag.

#6 Werkt de HomePod mini met meerdere gebruikers?

Iedereen in huis kan de HomePod mini met zijn of haar stem bedienen. Ook kun je AirPlay gebruiken vanaf een iPhone, iPad of Mac die met hetzelfde netwerk verbonden is. De HomePod mini is dus toegankelijk voor alle gebruikers in huis. Iedereen die lid is van je HomeKit-huis kan worden herkend, mits de juiste software-update is geïnstalleerd op alle apparaten.

#7 Werken de persoonlijke verzoeken op de HomePod mini in het Nederlands?

Ja, je kunt persoonlijke verzoeken zoals het versturen van berichten, maken van agenda-afspraken en het toevoegen van herinneringen gebruiken in het Nederlands op de HomePod en HomePod mini. De enige voorwaarde is dat Siri op je iPhone en op de HomePod op dezelfde taal ingesteld moet zijn. Ook moet de iPhone van de gebruiker die het persoonlijke verzoek maakt, verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.

Bekijk ook

Persoonlijke verzoeken op HomePod (mini): berichten versturen, notities maken en veel meer

Hoe werkt de HomePod met berichten, notities, herinneringen en agenda-afspraken? In deze tip lees je over persoonlijke verzoeken op de HomePod (mini) en welke opdrachten je kunt geven om notities, berichten en herinneringen te maken en te bewerken. Bij elk onderwerp geven we suggesties voor vragen.

#8 Wat kan ik doen met een HomePod mini, behalve muziek luisteren?

We hebben meerdere vragen ontvangen van mensen die op zoek zijn naar een alibi om een HomePod mini te kopen. De kleine speaker ziet er leuk uit en is een echt hebbeding, maar wat kun je er nog meer mee, behalve muziek luisteren? Simpel: het is een slimme speaker, dus je kunt er allerlei dingen mee doen:

 • Vragen stellen aan Siri, zoals het weerbericht, een kennisvraag, valuta omrekenen of een zin vertalen.
 • Speaker bedienen met je stem.
 • Als woninghub gebruiken en smart home aansturen.
 • Telefoongesprekken voeren.
 • Berichten versturen en laten voorlezen.
 • Een boodschap omroepen in het hele huis dankzij Intercom.
 • Het deurbelgeluid of een alarmgeluid via de HomePod afspelen.

En nog veel meer. Je leest er meer over in ons overzicht van de HomePod-functies.

Bekijk ook

HomePod mini: alles over functies, specs en meer van de kleinere HomePod

De HomePod mini is de kleinere en goedkopere versie van de HomePod. Hij is er sinds najaar 2021 ook in de kleuren blauw, oranje en geel. Hoe ziet het design van de HomePod mini eruit, wat zijn de functies en, misschien nog veel belangrijker, wanneer komt hij naar Nederland?

#9 Wat zijn de verschillen tussen HomePod en HomePod mini?

De HomePod mini verschilt op diverse punten van de grote HomePod-speaker uit 2018. Zo zit er een nieuwere chip in en is het formaat natuurlijk een stuk kleiner. In onze vergelijking HomePod vs HomePod mini lees je er alles over.

Bekijk ook

HomePod vergelijken: verschillen tussen HomePod mini en de gewone HomePod

Wat zijn de verschillen tussen de HomePod en HomePod mini? We vergelijken de HomePod-modellen onderling met elkaar, zodat je weet welke bij jou past.

#10 Hoe klein is de HomePod mini?

De HomePod mini is 84,3 mm hoog en 97,9 mm breed. Hij weegt 345 gram. Qat het formaat betreft kun je het beste denken aan een forse sinaasappel. Hij is iets groter dan een tennisbal. Een tennisbal heeft namelijk een de diameter tussen de 65,4 en 68,6 mm.

Vergeleken met de normale HomePod is de mini nog niet eens half zo hoog. De speaker is kleiner en heeft minder componenten, maar Apple belooft dat de geluidskwaliteit toch goed is. In onze HomePod mini review lees je meer over onze bevindingen op het gebied van geluidskwaliteit.

#11 In welke kleuren is de HomePod mini verkrijgbaar?

Je kunt kiezen uit in totaal vijf kleuren: wit, spacegrijs, blauw, oranje en geel. In alle gevallen is er een textiel hoes rondom aangebracht, vergelijkbaar met de grote HomePod. Ze passen dan ook bij elkaar qua bouwkwaliteit.

HomePod mini kleuren

De gekleurde HomePod mini’s zijn eind 2021 uitgebracht. Houd er rekening mee dat de bovenkant met het display op alle modellen wit is, met uitzondering van de spacegrijze HomePod mini. Deze heeft een zwart display.

#12 Heeft de HomePod mini 360 graden geluid?

Ja, de speaker heeft een full-range driver en twee passieve radiators. Aan de onderkant wordt het geluid in alle richtingen gestuurd. Daarbij wordt het geluid ook afgestemd op de ruimte waarin je het gebruikt.

HomePod mini

#13 Kan ik met de HomePod mini een stereopaar vormen?

Ja, dat kan. Je kunt echter alleen een HomePod mini combineren met een andere HomePod mini. Het lukt niet om een grote en kleine HomePod samen te voegen tot een paar. In theorie zou Apple dat nog wel kunnen toevoegen in een software-update, maar we vermoeden dat hier bewust niet voor is gekozen. Omdat de geluidskwaliteit merkbaar verschillend is tussen het grote en kleine model, zou het wellicht vreemd klinken en niet “à la Apple”.

Als je twee HomePods koppelt tot een stereopaar wordt het geluid gesplitst in twee kanalen: links en rechts. Bij surround sound zijn er nog meer kanalen, maar dat is met HomePods niet mogelijk. Maak je een stereopaar van twee HomePod mini’s, dan kun je ze gebruiken als speakers voor je Apple TV via AirPlay. Ook werken ze als speaker voor de Mac, mocht je dat willen.

Zet je twee HomePod mini’s in dezelfde kamer, dan zullen de speakers elkaar herkennen en automatisch zorgen voor een stereo-effect.

Je leest er meer over in onze tip over HomePods als stereopaar combineren. De kleur maakt uiteraard niets uit: je kunt een witte en spacegrijze HomePod combineren, zolang ze maar van hetzelfde formaat zijn.

Bekijk ook

Zo maak je een HomePod (mini) stereopaar

Twee HomePods of HomePod mini's kunnen met elkaar samen een stereopaar vormen. Hierdoor kun je genieten van stereogeluid, bijvoorbeeld als je op de bank zit en graag naar muziek luistert.

#14 Werkt de HomePod mini ook samen met Sonos?

Ja, je kunt HomePods en Sonos-speakers combineren tot een multiroom audiosysteem, omdat ze allemaal AirPlay 2 ondersteunen. Ze kunnen dus allemaal tegelijk de muziek streamen in verschillende kamers. Je kunt echter geen stereopaar maken van een HomePod mini en een Sonos One (of een andere Sonos-speaker). Je kan ook geen Sonos-speakers combineren met HomePods voor het geluid van je televisie.

#15 Hoeveel HomePods en AirPlay 2-speakers kan ik combineren?

Met AirPlay 2 kun je muziek op meerdere speakers afspelen. Dit kan een combinatie zijn van HomePods (ook als stereopaar) en allerlei andere AirPlay 2-geschikte speakers.

Er zit vrijwel geen beperking aan het aantal AirPlay 2-speakers waar je tegelijk naar kunt streamen. Het maximum is wellicht 127 speakers, vanwege netwerkadressen.

HomePod mini in kamer

#16 Werkt de HomePod mini met Dolby Atmos?

Nee. Alleen de grote HomePod kan gebruikt worden als Dolby Atmos-speaker voor je Apple TV 4K. Dit werd toegevoegd in software-update 14.2 voor de HomePod en tvOS 14.2 voor de Apple TV. Het werkt met één speaker, maar klinkt beter als je een stereopaar hebt. Ook speelt de grote HomePod Dolby Atmos-content van Apple Music. Er komt geen Atmos-support voor de HomePod mini.

Bekijk ook

Zo koppel je de HomePod met een Apple TV voor Dolby Atmos en surroundgeluid

Wil je de HomePod met een Apple TV gebruiken? In deze tip lees je hoe je beide apparaten koppelt. Je kunt geen spraakopdrachten voor de Apple TV geven via de HomePod en apps opstarten, maar je kunt wel de HomePod als speaker voor de tv gebruiken. Met de Apple TV 4K wordt je HomePod zelfs een Dolby Atmos-speaker met surroundgeluid.

#17 Werkt de HomePod mini met lossless audio?

Ja, de HomePod mini ondersteunt lossless audio. Dat betekent dat je in Apple Music muziek kan streamen met deze geluidskwaliteit, indien het af te spelen nummer in lossless audio beschikbaar is. Houd er wel rekening mee dat het verschil in geluidskwaliteit niet heel erg groot is.

Bekijk ook

Apple Music en muziek lossless streamen op iPhone, iPad, HomePod en meer

Met de Muziek-app kun je muziek streamen in hoge kwaliteit als je Apple Music-abonnee bent. Zo klinkt je muziek een stuk beter als je onderweg bent. Je kunt zelfs Apple Music in lossless audio streamen. In deze tip lees je hoe je dit instelt voor de Muziek-app op iPhone en iPad.

#18 Welke processor zit er in de HomePod mini?

De kleine speaker draait op de S5-chipset die je ook in een Apple Watch Series 5 vindt. Deze chip is te vergelijken met de A9 of A10 chips in iPhones en is nodig voor het aansturen van Siri en het verwerken van de audio. Hoewel deze chip al even op de markt is, maakt dat qua snelheid niet uit voor de HomePod mini. Hij reageert snel op alles wat je vraagt en is vooral afhankelijk van een stabiel wifi-netwerk. De grote HomePod draait op de A8-chip uit de iPhone 6 en is dus iets minder toekomstbestendig.

#19 Kan ik Spotify en andere muziekdiensten afspelen op de HomePod?

Je kunt alle muziek die je via je iPhone of iPad afspeelt ook beluisteren op de HomePod, dankzij de ondersteuning voor AirPlay. De HomePod mini werkt ook met Spotify en andere muziekdiensten, maar de ondersteuning is minder uitgebreid. Uiteraard kun je Spotify via AirPlay 2 naar je HomePod sturen. Ook het geluid van YouTube-filmpjes kan eenvoudig worden afgespeeld.

Dit werkt als volgt. Je geeft Siri op de iPhone een commando zoals: “Speel Beyoncé op de HomePod via Spotify.” De muziek zal dan via AirPlay 2 naar de speaker worden gestuurd. Je kunt echter niet tegen de HomePod roepen: “Hé Siri, speel Beyoncé op Spotify”, want dat begrijpt de speaker niet.

Dat komt omdat Spotify (nog) geen officiële ondersteuning voor de HomePod (mini) toegevoegd heeft. Dat kunnen ze wel doen, want andere diensten bieden die ondersteuning ook. Onder andere Deezer en het Amerikaanse Pandora is te gebruiken op de HomePod.

Bekijk ook

Standaard muziekdienst instellen op de HomePod: dit zijn je opties!

Je kunt op de HomePod zelf kiezen welke standaard muziekdienst je wilt gebruiken. Daarbij heb je keuze uit Apple Music, Deezer of YouTube Music. Hoe je een andere standaard muziekdienst instelt op de HomePod lees je hier!

#20 Hoeveel Watt is de output van de HomePod mini-speaker?

Apple heeft deze informatie niet bekendgemaakt en zal dat waarschijnlijk ook niet doen. In de specs en de kleine lettertjes van de HomePod mini wordt het in ieder geval niet genoemd. Wat wél bekend is, is dat de HomePod mini niet werkt als je een te zwakke lichtnetadapter gebruikt. Het scherm wordt dan oranje. Standaard krijg je een 20 Watt-lichtnetadapter meegeleverd.

#21 Heeft de HomePod mini dezelfde geluidskwaliteit als de Google Home Mini?

Welnee! De HomePod mini klinkt veel beter. Dat is ook wel te begrijpen als je het prijsverschil bekijkt: bij Google betaal je rond de €35,- voor de kleinste speaker, hoewel de meeste mensen ‘m gratis zullen hebben gekregen. Bij Apple betaal je €109,- en dat verschil hoor je duidelijk. De Google Home Mini klinkt iel, terwijl de HomePod mini ondanks z’n kleine formaat toch goed in staat is om de bassen te laten dreunen.

Uiteraard hoef je voor €109,- ook geen wonderen te verwachten: er zijn grotere, betere en duurdere speakers met meer drivers verkrijgbaar die veel beter klinken.

#22 Zit er een line-out op de HomePod mini?

Nee, er zitten geen poorten op de HomePod mini. Je kunt dus geen andere apparaten aansluiten, zoals andere speakers en er zijn geen inputs of outputs voor audio aanwezig. De enige ‘aansluiting’ is de stroomkabel, die aan het apparaat vast zit en niet los te halen is.

De HomePod mini is ook geen Bluetooth-speaker waar je zomaar een ander Bluetooth-apparaat aan kan verbinden, zoals een Android-toestel of een smart-tv.

#23 Krijg ik een stroomadapter bij de HomePod mini?

Apple levert een 20 Watt usb-c-adapter mee, waarop je de usb-c-stroomkabel van de speaker kunt aansluiten. Deze stroomkabel heeft de kleur van de HomePod en omhuld met textiel. De lichtnetadapter is altijd wit, dus dat staat minder mooi in combinatie met een zwarte of blauwe HomePod mini.

#24 Kan ik de HomePod mini als portable speaker gebruiken?

Wil je de HomePod mini draadloos gebruiken, dan kan dat alleen als je een powerbank aansluit, zie de volgende vraag. Er zit geen oplaadbare accu in. Hou er wel rekening mee dat je altijd verbonden moet zijn met wifi om muziek af te kunnen spelen.

#25 Kan ik de HomePod mini aansluiten op een powerbank?

Dit zal een powerbank met usb-c-aansluiting en voldoende output moeten zijn. Ons is het niet gelukt om dit met een zware powerbank voor notebooks voor elkaar te krijgen. De powerbank moet minimaal 20 Watt / 9 Volt / 2,22 Ampère leveren. Bovendien vereist de HomePod mini een wifi-verbinding. Het is dus geen draagbare Bluetooth-speaker.

#26 Kan ik een andere adapter voor de HomePod mini gebruiken?

Vind je de witte, meegeleverde adapter niet mooi in combinatie met jouw spacegrijze HomePod mini, dan zou je ook een andere adapter kunnen gebruiken. Dit moet echter wel een usb-c-adapter van minstens 20 Watt zijn, anders zal het scherm oranje oplichten. Dit betekent dat de speaker is ingeplugd op een stroomadapter die niet werd meegeleverd. Wil je deze vervangen, dan heb je een adapter nodig die 20 Watt / 9 Volt / 2,22 Ampère levert. Sommige 18W-adapters zouden ook moeten werken.

#27 Kan ik de HomePod mini aansluiten op een MacBook-poort?

Het heeft geen zin om de HomePod mini aan te sluiten op de usb-c-poort van een MacBook, omdat deze te weinig stroom levert. De HomePod zal een oranje scherm krijgen, om aan te geven dat de stroomtoevoer te zwak is.

#28 Wat betekenen de statuslampjes op de HomePod mini?

De speaker communiceert vooral via het verlichte paneel bovenop. Dit is de betekenis van de verschillende kleuren:

HomePod mini statuslampjes

 • Wit ronddraaiend licht: de speaker wordt ingeschakeld of is bezig met het updaten van de software.
 • Wit pulserend licht: de speaker speelt muziek.
 • Meerkleurig ronddraaiend licht: Siri luistert.

HomePod mini statuslampjes

 • Groen pulserend licht: je hebt een telefoongesprek overgezet naar de speaker.
 • Oranje knipperend licht: je hebt een stroomadapter aangesloten die niet origineel bij de speaker werd geleverd en die niet de vereiste 20 Watt / 9 Volt / 2,22 Ampère levert.

Het paneel kan ook oranje knipperen als de software wordt bijgewerkt terwijl de speaker met een Mac verbonden is. Maar meestal zal er een probleem met de adapter zijn.

#29 Kan ik de HomePod mini als tv-speaker gebruiken?

Dat kan, maar het lukt alleen als je ze aansluit op een Apple TV. Het is niet mogelijk om ze rechtstreeks op je tv aan te sluiten, ook niet als je een televisie met AirPlay 2 of HomeKit hebt. De verbinding zal altijd via een Apple TV moeten lopen. De HomePod mini is sinds tvOS 15 en HomePod software-versie 15 ook geschikt als standaardspeaker voor je Apple TV 4K, zodat je dit niet telkens handmatig hoeft aan te passen. Onthoud dat de HomePod mini geen Dobly Atmos 5.1 of surround sound 7.1 ondersteunt.

#30 Kan ik de HomePod mini gebruiken in een 5.1 surround sound systeem?

Nee, in dat geval kun je beter kiezen voor Sonos-speakers. De HomePod mini is alleen te gebruiken als losse speaker of als onderdeel van een HomePod-stereopaar.

HomePod mini als bureauspeaker

#31 Kan ik de HomePod mini als bureauspeaker gebruiken?

Dat kan, maar er zijn wel beperkingen. Zo kun je je vanuit de menubalk van de Mac niet de audio via AirPlay versturen naar meerdere speakers. Vanuit de Mac-taakbalk kun je maar naar één speaker tegelijk streamen, niet naar allebei. De enige apps waarin het werkt zijn beperkt tot een handjevol van Apple, zoals Muziek en de TV-app.

Bekijk ook

Opinie: Apple moet de HomePod mini geschikt maken als bureauspeaker

Het is niet mogelijk om de HomePod mini als stereo bureauspeaker voor je Mac te gebruiken. De meeste Mac-software kan de audio maar naar één speaker streamen. Een gemiste kans!

#32 Werkt de HomePod ook als Bluetooth-speaker?

Nee, de HomePod mini kan geen audio streamen via Bluetooth. De Bluetooth-verbinding wordt alleen gebruikt voor het instellen en enkele andere functies. Zo staat de HomePod mini via Bluetooth in verbinding met allerlei HomeKit-accessoires die met Bluetooth werken, zoals die van Eve. Voor het streamen van muziek via AirPlay 2 is wifi vereist.

#33 Wat heb ik aan Thread-ondersteuning in de HomePod mini?

De HomePod mini is het eerste Apple-product met ondersteuning voor Thread. Dit is een nieuwe netwerktechnologie voor smart home-apparaten. De mogelijkheden zijn nu nog beperkt, vooral omdat Apple’s Thread-ondersteuning alleen werkt met apparaten die HomeKit ondersteunen. Daardoor vallen de Google Nest-producten af. Inmiddels werkt ook de Apple TV 4K 2021 met Thread. Je leest er meer over in onze gids over Thread en smart home.

https://www.iculture.nl/gids/thread/

HomePod mini met U1 en iPhone.

#34 Hoe werkt Handoff op de HomePod mini?

De HomePod mini werkt moeiteloos samen met andere Apple-apparaten. Zo kun je een binnenkomend telefoontje beantwoorden op je HomePod mini. Luister je op de iPhone naar muziek en houd je je toestel dichtbij de HomePod mini, dan speelt de muziek naadloos verder op de speaker. Dit werkt met Handoff op de HomePod.

Bekijk ook

Handoff op de HomePod (mini) gebruiken voor muziek en telefoongesprekken

Luister je muziek op je iPhone, maar wil je verder luisteren via de HomePod of HomePod mini? Dat kan met de Handoff-functie. Op de nieuwste HomePod-modellen maakt Handoff gebruik van de U1-chip.

#35 Wat heb ik aan de U1-chip in de HomePod mini?

In de HomePod mini vind je – in tegenstelling tot de gewone HomePod – een U1-chip. Deze biedt nog meer mogelijkheden om je iPhone en HomePod naadloos te laten samenwerken. Bij de hierboven genoemde Handoff-functie krijg je visuele, hoorbare en voelbare effecten als het geluid van het ene device naar het andere wordt overgezet.

HomePod mini met iPhone 12

Als je de iPhone naast de HomePod mini houdt krijg je ook individuele luistersuggesties en krijg je regelaars in beeld, zonder dat je de iPhone hoeft te ontgrendelen.

Hiervoor is een iPhone met U1-chip nodig:

#36 Werkt Handoff van muziek ook op iPhones zonder U1?

De iPhone SE 2022, iPhone XR en eerdere toestellen zijn niet voorzien van een U1-chip. Toch kun je deze gewoon gebruiken voor de Handoff-functie voor HomePods die we hierboven hebben besproken.

Handoff werkt op iPhones zonder U1 op dezelfde manier als voorheen. De HomePod zal het nabije Bluetooth-signaal herkennen en de muziek via AirPlay overdragen. Heb je wel een U1-chip in je iPhone, dan werkt het net iets prettiger met wat extra functies. Zo krijg je luistersuggesties in beeld als je de iPhone bij de HomePod mini houdt.

Verder lezen:

Bekijk ook

Nieuwe HomePod vanaf nu te koop: alles over voorraad en de beste prijzen

Wil je de nieuwe HomePod kopen? Op deze pagina lees je alles over prijzen, levertijden en meer. De HomePod en HomePod mini zijn officieel in Nederland te koop en hier vind je de beste deals. Waar is de HomePod het goedkoopst? We geven antwoord op al je vragen!

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2022