HomePod software-versie 17 Update

Dit is er nieuw in HomePod software-update 17.4

Heb je een HomePod of HomePod mini? Dan kan je deze nu updaten naar de nieuwste versie, want HomePod software-update 17.4 is uit. En daarin zit een handige verbetering.

Eens in de zoveel tijd krijgt de HomePod een nieuwe update, maar het gebeurt maar een paar keer per jaar dat er ook echt iets nieuws in zit. De nieuwste update is daar een goed voorbeeld van, want HomePod software-update 17.4 bevat een kleine en nuttige verbetering. Maar alleen gebruikers die niet via Apple Music luisteren hebben er wat aan.

HomePod software-update 17.4 is hier

Het is mogelijk om op de HomePod een andere muziekstreamingdienst in te stellen, maar daarvoor moet je in de instellingen duiken om je voorkeur aan te geven. Met HomePod software-update 17.4 leert Siri op de HomePod wat je favoriete muziekdienst is en gaat dit geheel automatisch. Sterker nog: de handmatige instelling is met ingang van deze versie verdwenen. Aan de hand van je gebruik leert Siri welke muziekdienst je voorkeur heeft, zodat je dat er niet meer expliciet bij hoeft te zeggen.

Bekijk ook

Siri leert vanaf HomePod-update 17.4 welke muziekdienst je voorkeur heeft

Vanaf HomePod software-update 17.4 leert Siri automatisch welke muziekdienst je voorkeur heeft. Je hoeft het daardoor niet meer zelf in te stellen en niet meer specifiek de naam van de muziekdienst uit te spreken in je verzoeken.

Dit is voor zover bekend de enige nieuwe functie in HomePod software-versie 17.4. Verder focust Apple op prestatie- en stabiliteitsverbeteringen, maar de exacte details daarvan zijn niet bekend. Hieronder vind je voor de volledigheid de releasenotes van de HomePod-update.

Deze update maakt het mogelijk dat Siri leert welke mediavoorziening je bij voorkeur gebruikt, zodat je in je verzoek niet meer de naam van de media-app hoeft op te nemen. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

HomePod software-update 17.4 downloaden

Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.
HomePod updaten naar HomePod software-update 16
  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 2 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.