Aqara TVOC monitor

Binnenkort in HomeKit: automatiseringen voor luchtvochtigheid

Te vinden in de iOS 15.1 beta
In iOS 15.1 beta 2 is iets nieuws toegevoegd: je kunt HomeKit-automatiseringen maken op basis van vochtigheid. Zo zou je je badkamer kunnen ventileren op het moment dat het vochtgehalte te hoog is. Je kunt het meten met verschillende sensoren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er komen meerdere iOS 15.1 functies aan, die nu al uit de beta’s blijken. Een van de meest handige is dat je HomeKit-automatiseringen kunt maken op basis van vochtigheid. Zodra de hoeveelheid vocht boven of onder een bepaalde waarde valt kun je een actie uitvoeren. Zo kun je de ventilator of airco aanzetten, je (Velux-)raam automatisch openen of andere apparaten inschakelen. Het was al mogelijk via de Eve-app en via Controller for HomeKit, maar vanaf straks is het dus ook direct mogelijk in de Woning-app.


Je kunt de luchtvochtigheid meten met sensoren die de luchtkwaliteit binnen in de gaten houden, zoals die van Eve. Ook hebben we laatst een TVOC-sensor van Aqara besproken die naast de temperatuur ook allerlei waarden voor het binnenklimaat kan meten.

Aqara TVOC sensor review vs Eve

Bekijk ook

Review: Aqara TVOC binnenklimaatsensor

Aqara heeft een TVOC-sensor uitgebracht om de luchtkwaliteit te meten. Wij hebben deze sensor getest en in deze review lees je wat onze ervaringen zijn en waarom je er eentje zou willen hebben.

De nieuwe functie is ontdekt door Dave Zatz en is nog niet officieel aangekondigd. Omdat het in de tweede beta van iOS 15.1 zit is er kans dat het nog wordt weggehaald, maar wij achten die kans niet zo groot. Apple voegt gaandeweg steeds meer functies en soorten apparaten toe aan HomeKit, waardoor het platform steeds breder inzetbaar is.

Bekijk ook

Luchtkwaliteit meten met HomeKit-sensoren: zo pak je het aan

Schone lucht is belangrijk om je binnenshuis prettig te voelen. In deze tip leggen we uit hoe je met luchtsensoren en HomeKit kunt zorgen dat de lucht binnenshuis niet te veel CO2 en vluchtige deeltjes bevat.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.