WWDC 2021 poppetjes

Reacties voor: ‘Apple onthult nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro tijdens WWDC’

Mogelijk gaan we op WWDC 2021 nieuwe MacBook Pro's zien. Niet alleen zegt geruchtenlekker Jon Prosser dat ze eraan komen, maar in een nieuwe afbeelding voor WWDC is ook een hint te vinden. Nu zegt ook een analist dat er twee nieuwe MacBook Pro-modellen aankomen.

Reacties: 9 reacties

  1. Is het niet een verwijzing naar ‘eat, sleep, code, repeat’? En laat WWDC nou net over development gaan.. Eerder een leuke easter egg.

  2. Ja dat denk ik ook Sander. Ik denk dat een nieuwe MacBook pas oktober wordt.

  3. Apple Glasses?

  4. Ik vind de tekst erbij veel interessanter: And away we code. Dat staat althans in de mail. Er waren eerder geruchten dat xcode voor de iPad Pro beschikbaar zou komen. Zeker gezien deze de M1 cpu heeft zou dat een ideale combinatie zijn omdat je de apps direct native kunt draaien en debuggen. Het zou dus om de aankondiging kunnen gaan dat ze xcode voor iPadOS beschikbaar stellen. Zodat je overal kunt coderen, ook als je weg bent.

  5. Wat is er te zien in de andere ogen?

  6. Origineel geplaatst door kaii
    Wat is er te zien in de andere ogen?

    Middelste figuurtje heeft iMessage in beeld, de rechter een reflectie van Agenda op Mac en 1 die ik niet herken.

  7. (Red.) Artikel bijgewerkt met voorspelling van analist.

  8. Gezien de chipmarkt wereldwijd een drama is, weet ik niet of het wel zo onwaarschijnlijk is dat de 14 en 16 inch een m1 krijgen.
    Ook is Apple altijd heel snel geweest met het updaten van cpu’s in Iphones en Ipads.
    Daarentegen hebben ze nooit zo’n haast gehad met computers/laptops.
    Dusssss……. gaan ze voor verhoging performance, progressie, in de echte workstations, of gaan ze voor beschikbaarheid en komt die upgrade volgend jaar.
    Ook de net gereleasde Ipad pro heeft ook een M1 en niets nieuwers…..
    Het zal me benieuwen.

  9. Origineel geplaatst door freddy
    Gezien de chipmarkt wereldwijd een drama is, weet ik niet of het wel zo onwaarschijnlijk is dat de 14 en 16 inch een m1 krijgen.
    Ook is Apple altijd heel snel geweest met het updaten van cpu’s in Iphones en Ipads.
    Daarentegen hebben ze nooit zo’n haast gehad met computers/laptops.
    Dusssss……. gaan ze voor verhoging performance, progressie, in de echte workstations, of gaan ze voor beschikbaarheid en komt die upgrade volgend jaar.
    Ook de net gereleasde Ipad pro heeft ook een M1 en niets nieuwers…..
    Het zal me benieuwen.

    Weet je niet waar je over praat of verwoord je het erg slecht?

    De ARM processoren van Apple, de M1, wordt in-house ontwikkeld en geproduceerd met TSMC, met Apple als hoofdklant. Alhoewel er problemen zijn met de grondstoffen, heeft Apple wel voorrang door de gigantische investering bij TSMC. Daarnaast is de toelevering van chips ook irrelevant, want Apple bepaalt zelf welke chips geproduceerd worden. Als ze ervoor kiezen om óók de M1x te produceren, dan zal dat gewoon gaan lukken. Is kwestie van balans vinden.

    Het zou ook juist markt-technisch heel interessant zijn om snel een M1X processor op te markt uit te brengen ten tijde van deze tekorten. De M1 presteert ontzettend goed voor zijn prijs en doet menig Windows-gebruiker alsnog twijfelen en huidige MacUsers overstappen. Ten tijde van schaarste, kan Apple snel klanten winnen als zij wél snel kunnen leveren. En dan met de M1 en M1x, zowel het budget als professionele segment.

    “(…) snel geweest met updaten van CPU’s in iPhones en iPads en niet met die van de Macs” → Dat komt simpelweg omdat ze afhankelijk waren van Intel. Met de A1-A14 chips hadden ze het fabricageproces volledig zelf in de hand. Intel leverde afgelopen jaren erg slechte verbeteringen ten opzichte van hun vorige generatie. Soms waren de snelheidsverbetering erg mager of was het energieverbruik gewoon te hoog, waardoor Apple besloot om ze niet te integreren. Ook de problemen met Thermal Throttling in de 16″ is vooral te wijten aan Intel. Juist daarom heeft Apple nu de M1 processor, zodat ze zelf de specs kunnen bepalen. Dit stelt ze in principe in staat om ieder jaar een Mac op de markt te zetten met een nieuwe generatie processor.

    “Ook de net gereleasde Ipad pro heeft ook een M1 en niets nieuwers”.. Het klinkt alsof je vind dat ze niks boeiends hebben gedaan. De verbeteringen t.o.v. het model van vorig jaar zijn gigantisch. Als je een echte power-user bent, bijna te verantwoorden om een nieuw model te nemen.

    Nee, de belangrijkste vraag is vooral of de M1x al klaar is voor productie. De 15″ en 16″ MacBooks zijn altijd superieur geweest aan de 13″ en goedkopere modellen. Als ze nu een 16″ met M1 processor lanceren, dan schieten ze henzelf in de voet. Dan betaal je €1.000,- meer voor enkel een stukje groter scherm? Nee, de eventuele 14″ en de volgende 16″ MacBook Pro krijgt ongetwijfeld een professionele M1 chip. De vraag is vooral of dat tijdens de WWDC gaat gebeuren of in een apart event (Juli/Oktober) om méér media-aandacht te winnen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.