WWDC 2021 poppetjes

‘Apple onthult nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro tijdens WWDC’

Mogelijk gaan we op WWDC 2021 nieuwe MacBook Pro's zien. Niet alleen zegt geruchtenlekker Jon Prosser dat ze eraan komen, maar in een nieuwe afbeelding voor WWDC is ook een hint te vinden. Nu zegt ook een analist dat er twee nieuwe MacBook Pro-modellen aankomen.

Update 3 juni 2021: Volgens de analist Daniel Ives van Wedbush gaat Apple inderdaad twee nieuwe MacBooks aankondigen tijdens de WWDC. Het gaat volgens hem om de 14- en 16-inch MacBook Pro. Naast de aankondiging van iOS 15, watchOS 8 en meer, spreekt hij over ‘een paar verrassingen’ en doelt daarmee op de twee nieuwe MacBook Pro’s. Opmerkelijk daarbij is dat hij zegt dat beide modellen de M1-chip krijgen. Dat lijkt zeer onwaarschijnlijk, omdat dat dezelfde chip is die Apple eind 2020 al in de MacBook Pro stopte.

Apple gaat zeer waarschijnlijk een krachtigere chip gebruiken, bijvoorbeeld een M1X of een M2. Hoewel de aanwijzingen voor de nieuwe MacBook Pro’s tijdens WWDC hardnekkig zijn, zit de analist er ook geregeld naast. Zo voorspelde hij voor het april-event dat Apple ook een nieuwe instap-iPad, iPad mini en de AirPods 3 zou aankondigen.

Oorspronkelijk artikel 25 mei 2021
Maandag bevestigde Apple het schema van WWDC 2021, voorzien van een nieuwe illustratie. Wie goed kijkt en wat fantasie heeft kan daarin een hint vinden dat er een nieuwe MacBook Pro aankomt. Kijk je in de spiegeling van de bril, dan zie je de Unicode-codes voor een mes en vork, slapen en een laptop. Allemaal staan op ‘true’ en daaruit zou je ‘Eat. Sleep. Mac.’ kunnen aflezen. Of het zo is? Geruchtenlekker Jon Prosser was er snel bij om te bevestigen dat de onthulling van de MacBook Pro inderdaad staat gepland voor WWDC 2021.


De emoji werden ontdekt door Sami Fathi, die de volgende betekenissen ontcijferde:

u{1F374} = 🍴
u{1F634} = 😴
u{1F4BB} = 💻

Apple kondigt op WWDC niet zo vaak nieuwe hardware aan, omdat het event vooral gericht is op software. Meerdere bronnen wijzen echter op een introductie in zomer 2021 voor de nieuwe MacBook Pro’s.

MacBook WWDC gerucht

Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om een nieuwe 14-inch MacBook Pro, waar al langere tijd geruchten over gaan. Ook is de 16-inch MacBook Pro toe aan een redesign. We verwachten dan wel dat Apple de Intel-processor vervangt door Apple Silicon. De 16-inch versie is op dat punt ook aan de beurt.

Veel vernieuwingen in de MacBooks verwacht
Het kan een boeiende aankondiging worden, aangezien de MacBooks van 2021 volgens geruchten weer zullen beschikken over een SD-kaartlezer, een HDMI-poort, een MagSafe-oplader en platte randen. De Touch Bar gaat echter verdwijnen, als het aan de voorspellers ligt. Verder zijn we benieuwd welke chip er precies in zit. Het kan gaan om een verbeterde versie van de Apple M1-processor, of Apple gaat meteen door met de M2, een krachtiger versie met meer kernen.

Over twee weken gaat de WWDC 2021 van start met een keynote op maandagavond 7 juni. Dan weten we meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 03 juni: Artikel bijgewerkt met voorspelling van analist.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.