WWDC 2021 poppetjes

‘Apple onthult nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro tijdens WWDC’

Mogelijk gaan we op WWDC 2021 nieuwe MacBook Pro's zien. Niet alleen zegt geruchtenlekker Jon Prosser dat ze eraan komen, maar in een nieuwe afbeelding voor WWDC is ook een hint te vinden. Nu zegt ook een analist dat er twee nieuwe MacBook Pro-modellen aankomen.

Update 3 juni 2021: Volgens de analist Daniel Ives van Wedbush gaat Apple inderdaad twee nieuwe MacBooks aankondigen tijdens de WWDC. Het gaat volgens hem om de 14- en 16-inch MacBook Pro. Naast de aankondiging van iOS 15, watchOS 8 en meer, spreekt hij over ‘een paar verrassingen’ en doelt daarmee op de twee nieuwe MacBook Pro’s. Opmerkelijk daarbij is dat hij zegt dat beide modellen de M1-chip krijgen. Dat lijkt zeer onwaarschijnlijk, omdat dat dezelfde chip is die Apple eind 2020 al in de MacBook Pro stopte.

Apple gaat zeer waarschijnlijk een krachtigere chip gebruiken, bijvoorbeeld een M1X of een M2. Hoewel de aanwijzingen voor de nieuwe MacBook Pro’s tijdens WWDC hardnekkig zijn, zit de analist er ook geregeld naast. Zo voorspelde hij voor het april-event dat Apple ook een nieuwe instap-iPad, iPad mini en de AirPods 3 zou aankondigen.

Oorspronkelijk artikel 25 mei 2021
Maandag bevestigde Apple het schema van WWDC 2021, voorzien van een nieuwe illustratie. Wie goed kijkt en wat fantasie heeft kan daarin een hint vinden dat er een nieuwe MacBook Pro aankomt. Kijk je in de spiegeling van de bril, dan zie je de Unicode-codes voor een mes en vork, slapen en een laptop. Allemaal staan op ‘true’ en daaruit zou je ‘Eat. Sleep. Mac.’ kunnen aflezen. Of het zo is? Geruchtenlekker Jon Prosser was er snel bij om te bevestigen dat de onthulling van de MacBook Pro inderdaad staat gepland voor WWDC 2021.


De emoji werden ontdekt door Sami Fathi, die de volgende betekenissen ontcijferde:

u{1F374} = 🍴
u{1F634} = 😴
u{1F4BB} = 💻

Apple kondigt op WWDC niet zo vaak nieuwe hardware aan, omdat het event vooral gericht is op software. Meerdere bronnen wijzen echter op een introductie in zomer 2021 voor de nieuwe MacBook Pro’s.

MacBook WWDC gerucht

Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om een nieuwe 14-inch MacBook Pro, waar al langere tijd geruchten over gaan. Ook is de 16-inch MacBook Pro toe aan een redesign. We verwachten dan wel dat Apple de Intel-processor vervangt door Apple Silicon. De 16-inch versie is op dat punt ook aan de beurt.

Veel vernieuwingen in de MacBooks verwacht
Het kan een boeiende aankondiging worden, aangezien de MacBooks van 2021 volgens geruchten weer zullen beschikken over een SD-kaartlezer, een HDMI-poort, een MagSafe-oplader en platte randen. De Touch Bar gaat echter verdwijnen, als het aan de voorspellers ligt. Verder zijn we benieuwd welke chip er precies in zit. Het kan gaan om een verbeterde versie van de Apple M1-processor, of Apple gaat meteen door met de M2, een krachtiger versie met meer kernen.

Over twee weken gaat de WWDC 2021 van start met een keynote op maandagavond 7 juni. Dan weten we meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 03 juni: Artikel bijgewerkt met voorspelling van analist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2021, 9:11
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp macbook pro
Devices Mac, MacBook

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
9 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.