WWDC 2021: alles over Apple’s ontwikkelaarsconferentie in 2021

WWDC 2021 was Apple's jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in 2021. Net als voorgaande jaren kondigde Apple hier alle vernieuwingen op het gebied van software aan. Wat had WWDC 2021 ook alweer te bieden? Je leest het hier!

Alles over WWDC 2021

Net als voorgaande jaren organiseerde Apple ook in 2021 in juni de jaarlijkse WWDC-ontwikkelaarsconferentie. In onze samenvatting WWDC 2021 een round-up van alle aankondigingen en de belangrijkste functies die tijdens het event zijn aangekondigd. Dit gebeurde tijdens de traditionele keynote op maandag. Daarnaast waren er sessies rondom allerlei onderwerpen. In dit artikel brengen we algemene informatie over WWDC 2021 bijeen.

Datum WWDC 2021

WWDC 2021 vond plaats in de week van 7 juni 2021. Op maandag 7 juni was de traditionele keynote, gevolgd door een week lang workshops over diverse onderwerpen. Het was ook in 2021 weer een digitaal event, waarbij iedereen wereldwijd kon meekijken, op afstand. De video’s waren vooraf opgenomen en er was geen mogelijkheid om andere ontwikkelaars te ontmoeten.

Craig Federighi WWDC 2020

Locatie WWDC 2021

Omdat WWDC 2021 digitaal plaatsvond, deed de locatie er niet zoveel toe. Apple had diverse video’s in Cupertino en op andere plaatsen in Californië opgenomen. Publiek was er niet bij aanwezig en er waren ook geen sociale events in de avonduren.

Alle sessies van WWDC 2021 zijn te vinden via de Apple Developer-website en -app, waar ze ook de komende jaren nog terug te kijken zijn. Je vindt hier een apart tabblad WWDC, met alle video’s en presentaties van de afgelopen jaren.

Wat waren de WWDC 2021 aankondigingen?

Tijdens WWDC 2021 zijn de volgende software-versies aangekondigd. Ook kregen we alvast een eerste glimp van de nieuwe functies te zien:

Een uitgebreidere bespreking hiervan lees je in onze WWDC 2021 samenvatting. Deze special publiceren we altijd na afloop van de aankondigingen, zodat je alles goed op een rijtje hebt. Tijdens WWDC wordt ook altijd de nieuwe naam van de macOS-versie bekendgemaakt. Voor macOS 12 is dat Monterey.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van alle WWDC 2021-aankondigingen!

Heb jij ook al zin in de WWDC 2021? Vandaag is het zover! In deze special lees je alles wat je moet weten, lees je vandaag de liveblog van de WWDC 2021 keynote én lees je achteraf in alle gemak de samenvatting van de WWDC 2021!

De beta’s van de verschillende platformen kwamen meteen na de aankondigingen beschikbaar, zodat ontwikkelaars er meteen mee aan de slag konden.

Apple Student Challenge

Net als voorgaande jaren organiseerde Apple ook weer de Swift Student Challenge. Studenten konden hiermee laten zien hoe goed ze met Swift Playgrounds kunnen programmeren en ontvingen als beloning speciale goodies, zoals speldjes. Meer info vind je hier.

Swift Student Challenge

Hoe kan ik WWDC 2021 terugkijken?

De keynote van WWDC 2021 is terug te kijken op de eventwebsite van Apple en op YouTube (zie hieronder). Het gehele event werd uitgezonden via een livestream, zodat je ook als gewone gebruiker niets hoefde te missen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De workshops na afloop zijn terug te vinden via het Apple Developer-portaal en via de Apple Developer-app.