Parkeeractie starten in Flitsmeister via CarPlay

Parkeerfunctie van Flitsmeister werkt nu ook in CarPlay

Flitsmeister in CarPlay werkt nu ook voor parkeren. Je kan met de Flitsmeister-app voor CarPlay betalen voor een parkeeractie, zonder dat je je iPhone hoeft te gebruiken.

Alweer vier jaar geleden verscheen de eerste versie van Flitsmeister voor CarPlay. Sinds die tijd focust de app zich steeds meer op andere zaken dan flitsmeldingen. Niet veel later kreeg Flitsmeister namelijk ook een parkeerfunctie, zodat je via de app kan betalen voor je parkeeracties. De CarPlay-app en parkeerfunctie komen nu samen, want met de nieuwste versie van Flitsmeister kun je nu via CarPlay parkeren.

Parkeren met Flitsmeister CarPlay

De nieuwe functie is nu beschikbaar in versie 10.30. Heb je Flitsmeister open op je CarPlay-scherm, dan verschijnt er automatisch een P op het scherm als je in een geschikte parkeerzone staat. Vervolgens hoef je alleen maar op deze knop te tikken en op Start parkeren te tikken. In het scherm dat verschijnt zie je nog de huidige zone waar je in staat en het kenteken waarvoor je de parkeeractie start. Ook het stoppen van de parkeeractie kun je doen via CarPlay. Zodra je terugkomt in de auto en Flitsmeister in CarPlay opstart en wegrijdt, krijg je vanzelf een melding waarmee je de parkeeractie kan stoppen. Het parkeerbedrag wordt vervolgens automatisch in rekening gebracht via je parkeeraccount.

Parkeren via Flitsmeister in CarPlay

Parkeren met Flitsmeister is beschikbaar in heel Nederland en België. De verkeersapp werkt hiervoor samen met het Belgische bedrijf 4411. Per parkeeractie betaal je €0,35 transactiekosten, bovenop het daadwerkelijke parkeerbedrag. Bij het registreren voer je je kenteken in en je kan zonder extra kosten meerdere kentekens aan je account toevoegen. Je betaalt je parkeeracties via je gekoppelde creditcard, een automatische incasso of via je KPN-factuur als je KPN-klant bent. Dat geldt voor alle parkeeracties die je via Flitsmeister doet, dus zowel via de iPhone-app als via CarPlay.

Flitsmeister is de tweede CarPlay-app die het in Nederland mogelijk maakt om te betalen voor parkeren. Welke andere mogelijkheden er zijn, lees je in onze gids over parkeren met CarPlay.

Bekijk ook

Parkeren met CarPlay: de beste apps om via je CarPlay-scherm je auto mee te parkeren

Welke parkeerapps met CarPlay zijn er? Welke apps komen van pas als je een parkeerplek zoekt? Er zijn zelfs apps waarmee je eenvoudig via het CarPlay-scherm op straat kan betalen voor het parkeren.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.