Ford Apple CarPlay

Gebruik van CarPlay blokkeren en uitschakelen op de iPhone

Apple's autosysteem CarPlay kan ook worden uitgeschakeld, zodat kinderen er geen gebruik van kunnen maken. In deze tip leggen we uit hoe je CarPlay op je iPhone blokkeert, wat ook van pas komt als je CarPlay liever niet wil gebruiken.

CarPlay blokkeren en uitschakelen op je iPhone

CarPlay is een handige manier om je iPhone tijdens het autorijden op een veilige manier te gebruiken. In plaats van dat je een berichtje typt of een locatie opzoekt door je iPhone beet te pakken, zorgt CarPlay ervoor dat je alles handsfree of via het scherm van je autoradio doet. CarPlay werkt met touchscreens, maar ook met bedieningsknoppen in je auto. Heb je een geschikte autoradio, maar wil je CarPlay liever niet gebruiken, dan kun je het uitschakelen en blokkeren.

Het uitschakelen van CarPlay kan op twee manieren: door een bewaarde auto te vergeten, maar ook door de functie compleet te blokkeren via de optie Beperkingen in iOS. Het blokkeren kan handig zijn om te voorkomen dat iemand muziek en andere content via de autoradio gaat afspelen. Denk bijvoorbeeld aan je kind die op de achterbank met een gekoppelde iPhone zit te spelen.

Om een CarPlay-systeem uit een iPhone te verwijderen, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > CarPlay.
  2. Selecteer nu de naam van je auto en tik op Vergeet deze auto.

CarPlay uitschakelen en blokkeren.

Je moet nu opnieuw verbinding maken en toestemming geven om deze iPhone met CarPlay in deze auto te gebruiken. Wil je CarPlay op een bepaalde iPhone definitief blokkeren, dan doe je het volgende:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
  2. Blader naar Beperkingen.
  3. Tik eventueel op Schakel beperkingen in, om dit te activeren.
  4. Voer je 4-cijferige beperkingscode in, om toegang te krijgen tot de instellingen voor Beperkingen.
  5. Zet de schakelaar bij CarPlay uit.

Je moet voortaan de toegangcode invoeren om muziek en andere content via CarPlay te kunnen afspelen. Zo voorkom je ongewenste verrassingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp carplay
Device iPhone